Hyppää pääsisältöön

Imettäjät: Äidinmaito ja äidinmaidonkorvike

Imettäjät-sarjassa Jenni ryhtyi antamaan vauvalleen iltaisin lisämaitoa toivoen, että tämä takaisi hieman pidemmän unijakson. Joskus näin kävikin, useimmiten ei. Neuvolassa Jenni pahoitti mielensä, kun hänet kirjattiin osittais- eikä täysimettäjäksi.

Imettäjät: imetys ja alkoholi

Kun Imettäjät-sarjan Katri kertoi blogissaan juoneensa kaksi lasia viiniä, seurauksena oli vihainen palauteryöppy. Viinin juominen tuomittiin vastuuttomaksi. Voiko imettävä äiti juoda viinilasillisen riskeeraamatta vauvan terveyttä ja kehitystä?

mikä on sinun kokemuksesi?

Imettäjät: Imetys ja silikoni-implantit

Kun Imettäjät-sarjan Katri kuutisen vuotta sitten laitatti rintoihinsa silikoni-implantit, hän tiesi joskus vielä haluavansa lapsia. Suurin osa naisista pystyy tuottamaan maitoa silikoni-implanttien asentamisen jälkeenkin.

Imettäjät: Imetys sektion jälkeen

Imettäjät-sarjassa Jenni joutui synnyttämään ensimmäisen lapsensa sektiolla. Synnytyksen jälkeen Jenni toipui heräämössä, ja vauva vietti ensihetket ihokontaktissa isänsä Rikun kanssa. Jenni pääsi imettämään vauvaa parin tunnin kuluttua synnytyksestä.

Imettäjät: Taaperoimetys

Imettäjät-sarjan Helinä imettää edelleen ainokaistaan Viljamia, joka täyttää neljä vuotta. Ulkopuoliset ovat ihmetelleet, miksi imetys on kestänyt niin kauan ja jatkuu yhä. Taaperoimetykseen liittyy paljon uskomuksia ja ennakkoluuloja.

Imettäjät: Mitä on tandem-imetys?

Imettäjät-sarjassa Marissa haluaa tandem-imettää eli imettää yhtä aikaa esikoistaan Ebbaa ja pian syntyvää uutta vauvaa. Tandem-imetykseksi kutsutaan kahden tai useamman eri-ikäisen lapsen samanaikaista, läpi raskauden jatkuvaa imetystä.

Imetys - luonnollista mutta aina yhtä puhuttavaa

Kaikki vanhemmat haluavat lapsilleen parasta, mutta mikä on paras ratkaisu imettämisessä? Imettäjät on Yle TV2:n uusi 8-osainen sarja, jossa seurataan seitsemän erilaisen äidin pohdintaa ja päätöksiä lastensa imetyksen suhteen. Osa äideistä on ensisynnyttäjiä, osalla on jo kokemusta imettämisestä.

Taaperoimetys hämmentää

Vielä sata vuotta sitten Suomessakin oli tavallista, että imetys kesti pari kolme vuotta. Nykyään pitkää imetystä pidetään kuitenkin outona, ja äidit joutuvat puolustelemaan valintaansa.