Hyppää pääsisältöön

Kultainen Venla 2018 - äänestä nyt!

Viikon aihe: Kehorauha NYT! Oletko mukana?

Jenny Lehtinen: Laihis, joka ei koskaan alkanut, ja siksi muutti maailman

Muutoksen ovat tehneet kaikki, jotka lähtivät mukaan.

Kolme vuotta sitten päätin ryhtyä lihavien esikuvaksi, näyttää miten tehdään elämänmuutos. En todella tiennyt, miten käsittämättömän hieno, iso, pelottava ja paitsi omaani, myös monen muun ihmisen maailmoja ravisutteleva kokemus siitä tulisi, kirjoittaa Jenny Lehtinen.

“Niin kauan kuin minua pidetään kävelevänä terveysriskinä, työlle on tarvetta” – vihapuhe ei vaienna kehoaktivisti Tytti Shemeikkaa

Matka vahvan itsetunnon kehittymiseen on ollut pitkä.

Tytti Shemeikka on lihava, näyttävä ja äänekäs nainen. Tätä on joidenkin vaikea hyväksyä. Hänen verkkovideoidensa kommenteissa häntä, “vitun läskiä”, käsketään jopa tappamaan itsensä. Shemeikka päätyi analysoimaan itseensä kohdistuvaa vihaista puhetta opinnäytetyössään.

Parisuhde, mitä järkee?

Tavara on uusi läski

Kukaan ei ole riittävän kaunis

Kuvittele maailma, jossa ulkonäköä ei kommentoitaisi – #kehorauha haastaa katsomaan pintaa syvemmälle

Katso Jenny+ -ohjelman video naisten ulkonäköpaineista.

Luomme ihmisistä jo ensisilmäyksellä jonkin oletuksen, vaikka emme tiedä mitään hänen taustastaan, ajatuksistaan tai taidoistaan. Ulkonäön perusteella tehdään paljon vääriä oletuksia. Jenny+ halusi näyttää, miten erilaiset naiset kokevat ulkonäkönsä. Järjestettiin sosiaalinen koe, johon osallistui kolmisenkymmentä erilaista ja eri-ikäistä naista.

Raha ei tule kiltin tytön luo

Olisiko vauva konkurssi Saara Sarvakselle?

Lapsi tekee ison loven yrittäjä-äidin talouteen.

Lapsen arvoa ei voi mitata rahassa, eikä vuokraa voi maksaa vauvantuoksulla. Jenny+ selvitti, kuinka suuren loven lapsi tekisi kauneusyrittäjä Saara Sarvaksen talouteen. Laskelma on karu: Jostain pitäisi kääriä 23 000 euroa ekstraa – tai vähentää nykyistä kulutusta saman verran.

Yhteiskunnalla on syömishäiriö

Nainen, mikset jo lisäänny?

Diagnoosi on uusi normaali

Jenny Lehtinen: Rakastan ADHD-aivojani

Mind Pride näyttää vihreää valoa kaikenlaisille mielille.

Kun Cheek astui ulos mielenterveyskaapista ja kertoi kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstään, Suomi huokasi ihastuksesta. Rohkeaa? Todellakin! Puhua nyt avoimesti jostain sellaisesta, mikä muille näyttäytyy pelottavana, ei-toivottuna ja merkkinä epäonnistumisesta. Avautua asiasta, joka on monelle syy syrjäytyä ja tulla syrjityksi.

Aivotutkija Minna Huotilainen: ADHD on ominaisuus, johon liittyy erityisiä vahvuuksia

Jenny+:n avausjaksossa on puheenaiheena ADHD.

Noin viisi prosenttia 6-18-vuotiaista nuorista elää ADHD:n eli aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriön kanssa. Aivotutkija Minna Huotilaisen mukaan niin koulun kuin työelämän kannattaisi kiinnittää huomiota ADHD:n ja ylipäänsä erilaisuuden hyviin puoliin. Se auttaisi myös nyky-yhteiskuntaa, jossa tarvitaan monenlaisia tapoja reagoida eri asioihin.

Jenny Lehtinen on vuoden 2019 Hyvän mielen lähettiläs

Mind Pride 10.10. 2018

Jenny+ Instagram