Hyppää pääsisältöön

Viikon aihe: Yhteiskunnalla on syömishäiriö

Lapsen paino on aikuisten asia! Ministeri haastettu toteuttamaan #kasvurauha

Lapsen vartalon arvostelu on vahingollista kaikenkokoisille.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko vastaanotti kasvurauhajulistuksen Jenny+-ohjelmassa. Lapsen ei pidä joutua kantamaan huolta ja vastuuta kehostaan tai elämäntavoistaan, koska hänellä on hyvin vähän mahdollisuutta oikeasti vaikuttaa niihin. Vetoomus lisää painetta muuttaa käytäntöjä niin, että lapsen painoa ei ruodita lapsen itsensä kuullen.

“EI LISÄTTYÄ SOKERIA” – se parempi vaihtoehto voikin olla sokeripommi

Lue sisällysluettelo, ennen kuin ostat välipalapatukan!

"Vain hedelmän oma sokeri" ja "ei lisättyä sokeria" ovat elintarviketeollisuuden uudet taikasanat. Niillä yritetään saada terveydestään kiinnostunut kuluttaja tarttumaan mysliin tai välipalapatukkaan. Mainoslauseiden takaa löytyy kuitenkin usein ällömakea huijaus. Oletko tullut ajatelleeksi, että tavallinen taloussokeri sisältää "vain juureksen omaa sokeria"?

Nainen, mikset jo lisäänny?

Diagnoosi on uusi normaali

Jenny Lehtinen: Rakastan ADHD-aivojani

Mind Pride näyttää vihreää valoa kaikenlaisille mielille.

Kun Cheek astui ulos mielenterveyskaapista ja kertoi kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstään, Suomi huokasi ihastuksesta. Rohkeaa? Todellakin! Puhua nyt avoimesti jostain sellaisesta, mikä muille näyttäytyy pelottavana, ei-toivottuna ja merkkinä epäonnistumisesta. Avautua asiasta, joka on monelle syy syrjäytyä ja tulla syrjityksi.

Aivotutkija Minna Huotilainen: ADHD on ominaisuus, johon liittyy erityisiä vahvuuksia

Jenny+:n avausjaksossa on puheenaiheena ADHD.

Noin viisi prosenttia 6-18-vuotiaista nuorista elää ADHD:n eli aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriön kanssa. Aivotutkija Minna Huotilaisen mukaan niin koulun kuin työelämän kannattaisi kiinnittää huomiota ADHD:n ja ylipäänsä erilaisuuden hyviin puoliin. Se auttaisi myös nyky-yhteiskuntaa, jossa tarvitaan monenlaisia tapoja reagoida eri asioihin.

Mind Pride 10.10. 2018

Jenny+ Instagram