Hyppää pääsisältöön

Sarja ihmisen etsimisestä

Kadonnut-podcastissa toimittaja Leena Häkkinen tutkii katoamistapauksia ja ihmisiä niiden ympärillä. Kaikki kahdeksan jaksoa nyt kuunneltavanasi! Lisää tietoa podcastista ja kuvia sarjan tekemisestä Info-sivulla.

Saku katoaa

Jakso 1 Toukokuussa 2015 40-vuotias Saku nousee yllättäen kesken kotimatkan bussista ja katoaa. Mitä sitten tapahtuu? Entä saako ihminen kadota? Toimittaja Leena Häkkinen alkaa tutkia katoamistapauksia uuden podcast-sarjan ensimmäisessä jaksossa.

Emme voi tehdä kadonneille kohtaloa

Jakso 2 Katoamisesta on tullut julkista ja netissä jaettua. Miltä tuntuu kadonneen läheisestä, kun oma elämä joutuu some-raivon kohteeksi? Leena jatkaa Sakun katoamisen tutkimista ja kuulee naisesta, joka katoaa keskellä päivää Helsingin keskustassa.

Arpapeliä ja tummia hahmoja

Jakso 3 Kuinka etsiä ihmistä, jonka liikkeistä ei ole luotettavia havaintoja? Minne edetä siitä paikasta, jonne jäljet päättyvät, ja kuinka kauan tätä voi jatkaa? Leena osallistuu kadonneen Sakun etsintöihin Tervakosken maastossa. Läheisen etsimisestä puhuu Sakun veli.

Äidin osa

Jakso 4 Kadonnut jättää jälkeensä tyhjän tilan läheisten ja yhteisönsä keskelle. Kuinka kauan omaisen on kannettava tätä tyhjyyttä mukanaan? Voiko surusta syntyä jotain kaunista? Leena pääsee Sakun äidin mukana mökille, josta Saku lähti katoamispäivänään. Sakun tarina päättyy.

Sonja katoaa itseltään

Jakso 5 Nuori nainen häviää välillä ulkomaille omaistensa tavoittamattomiin. Toinen havahtuu vieraalta mantereelta tietämättä miten on sinne päätynyt. Voiko kuka tahansa kadota keskellä arkea jopa omalta itseltään? Leena alkaa tutkia dissosiatiivista pakkovaellusta ja löytää Sonjan, joka tietää miltä tuntuu kadota.

Pääsen täältä takaisin

Jakso 6 Sonjan tie eheytymiseen alkoi, kun yksi ihminen näki hänet kunnolla. Kun oma todellisuus järkkyy, rinnalla kulkeva läheinen auttaa löytämään tien takaisin. Leena tapaa Sonjan avomiehen Laurin, joka kertoo millaista on rakkaus monipersoonaisen kumppanina.

Loputon matka

Hätää pakenevan lapsen matka on pitkä ja vaarallinen.

Jakso 7 Euroopassa katoaa tuhansia pakolaislapsia vuodessa. Matka mantereen halki vaatii kalliin hinnan jokaiselta sen tekevältä. Leena tapaa nuoren naisen ja murrosikäisen pojan, jotka selvisivät Suomeen asti, aivan yksin.

Kuuntele nyt: Elämän ja kuoleman kysymys

Elämä jatkuu, vaikka kadonnutta ei löydy.

Jakso 8 Mitä tapahtuu, jos kadonnutta henkilöä ei koskaan löydetä? Milloin ja millä tavoin läheiset voivat jatkaa elämäänsä? Leena kohtaa naisen, joka eli kymmenen vuotta vainajan puolisona. Jakso on podcastin kahdeksas ja toistaiseksi viimeinen osa.

Lisää aiheesta

Serial

Serial on luultavasti maailman tunnetuin podcast. Sen ensimmäistä tuotantokautta ladattiin yli viisi miljoonaa kertaa. Sarja on peräisin myös huippusuositun podcast- ja radio-ohjelma This American Lifen tekijöiden kynästä.

Jakso.fi

Saisiko olla suomalaisia podcasteja? Suomalaisia podcasteja listaa toimittaja Olli Sulopuiston ylläpitämä jakso.fi -palvelu.

Acast

Acast on ruotsalainen podcast-palvelu ja mobiilisovellus, jonka avulla omat suosikit on mahdollista tilata suoraan omaan puhelimeen.

50 parasta podcast-jaksoa

Yhdysvaltalaisen the Atlantic -lehden listaus vuoden 2015 parhaista podcast-hetkistä. Pieni rajaus on paikallaan, sillä maailmassa on arvioiden mukaan tarjolla noin 300 000 eri podcastia.