Hyppää pääsisältöön

Info

Metsässä, työmatkalla, mökillä, bussipysäkillä. Mitä tapahtuu, kun joku kesken kaiken ja täysin arvaamatta katoaa? Mitä sinä tekisit jos läheisesi katoaisi?

Suomessa katoaa yli tuhat ihmistä vuosittain. Heistä suurin osa löytyy elossa ensi päivinä, osa taas löytyy menehtyneinä. Jotkut katoavat omasta tahdostaan, toiset katoavat jopa itseltään. Kuitenkin vuosittain parikymmentä kadonnutta jää etsinnöistä huolimatta löytymättä, pitkään.
Kadonnut-podcastissa toimittaja Leena Häkkinen seuraa avoimia katoamistapauksia ja tutkii, mitä tapahtuu kadonneen jättämässä tyhjässä tilassa. Minkälaisen aukon katoaminen repäisee arkemme keskelle, ja mitä katoaminen aiheuttaa heissä joiden elämää se koskettaa?

Yhteiskuntana kiinnostumme kadonneista enemmän kuin koskaan. Suomessa sadat vapaaehtoiset etsivät itselleen ennalta tuntemattomia kadonneita. Samalla netissä harrastajasalapoliisit spekuloivat tuhansin viestein kadonneiden kohtaloilla. Myös media nostaa katoamistapauksia esiin aiempaa ahkerammin. Syksyllä 2015 nuoren naisen katoamisesta Nuuksiossa kirjoitettiin jopa 20 artikkelia päivittäin.

Kadonnut-podcast avaa katoamisia eri näkökulmista. Joitain tapauksia toimittaja seuraa kaukaa, toisia aivan läheltä. Sarjan aikana äiti etsii poikaansa, mies nuorta avovaimoaan, Eurooppaan tulleet pakolaislapset uutta kotia ja kadonnutta perhettään. Toimittaja osallistuu kadonneen henkilön etsintöihin, kohtaa asiantuntijoita ja löytää ihmisiä joiden elämän katoaminen on mullistanut. Hänelle paljastuu, mitä käyvät läpi kadonneen omaiset, ja miltä tuntuu itse kadota.

Katoaminen on arjen mysteeri. Se tekee silmissämme tavallisesta epätavallista ja turvallisesta arvaamatonta. Samalla kun katoaminen piilottaa ihmisen katseeltamme, se vääjäämättä paljastaa jotain kaikista meistä, jotka jäämme jäljelle.

Kadonnut on osa Ylen podcast-tuotantoa. Kahdeksan jaksoa ovat kuunneltavissa näillä sivuilla kadonnutpodcast.fi, sekä Yle Areenassa. Yhden jakson pituus on n.15 min. Yksittäisten jaksojen sivuilta löytyy kuvia ja lisämateriaalia tapausten taustoista.

Mikä podcast?

Kadonnut-podcastin voit kuunnella netissä milloin haluat ja voit ladata sen myös mukaan puhelimeen, padille tai tietokoneelle. Voit myös alkaa podcastin tilaajaksi, jolloin uusin jakso päivittyy automaattisesti podcastien kuunteluohjelmaasi. Lue kuvitettu ohje podcastien kuuntelusta ja tilaamisesta

Podcastin kuuntelu ja lataaminen

Kadonnut-podcastin jaksot ovat kuunneltavissa ja ladattavissa julkaisustaan lähtien tällä sivulla kadonnutpodcast.fi. Jaksot ovat saatavilla myös Yle Areenassa. Yksittäiset jaksot voi ladata kunkin jakson sivulta.

Podcastin tilaaminen

Voit alkaa podcastin tilaajaksi. Kadonnut-podcastin voi tilata alla olevasta linkistä, iTunesista ja Yle Areenasta, tai minkä tahansa jakson sivulla olevasta linkistä.
Tilaa podcast