Hyppää pääsisältöön

Ajankohtaista

Jaksot

Jakso 8: "Alkaa olla jo mojiton kuvat mielessä"

Kesätyöt lähenevät loppuaan. Veera tekee yllättävän löydön tutkiessaan pässiä. Sokean koiran pissavaiva käynnistää pitkät tutkimukset. Vilkkaat pennut valtaavat Mathildan vastaanottohuoneen.


Kandien kaikki jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa. Uutta kautta kuvataan jo Kärsämäellä, Kurikassa ja Salossa!


Eläinlääkäritesti

Testaa, onko sinusta eläinlääkäriksi!

Tee leikkimielinen testi, millainen eläinlääkäri olisit!

Oletko aina rakastanut eläimiä ja hoivannut niitä mielelläsi? Tee leikkimielinen testi ja selvitä, piileekö sisälläsi salainen eläinlääkäri, joka vain odottaa vapauttamista!

Eläinlääkärikandimme Maija, Mathilda ja Veera

Viestintä, kädentaidot, teoria – Eläinlääkärikandi Veera opettelee armollisuutta: "Tee parhaasi, ota opiksesi ja jätä taaksesi, jos jotain menee pieleen."

Veeralle eläimet olivat ensin vain harrastus.

Veera Haukijärvi on 26-vuotias eläinlääketieteen opiskelija, joka ei ole pienestä tytöstä asti haaveillut eläinlääkärin ammatista. Veeralle eläimet olivat pitkään vain harrastus, ja hänellä oli ajatus, että hänen työnsä tulee olemaan jotain aivan muuta.

Ajankohtaisia eläinaiheita muualla

Kantaako lemmikkisi superbakteeria? Aino-kissasta löytyi yllättäen ihmiseenkin tarttuva bakteeri

Yhä useammasta lemmikistä löytyy superbakteeri.

Totta se on – yhä useamman suomalaisen karvakaverin suolistossa, limakalvoilla tai iholla lymyilee superbakteeri. Kovin moni lemmikin omistaja ei osaa ajatella, että oma lemmikki voi olla antibiooteille vastustuskykyisen bakteerin kantaja. Tällainen bakteeri voi myös tarttua eläimen ja ihmisen välillä.

Uusimmat sisällöt - Kandit

 • Hevonen on hirven kokoinen – näin kohtaat sen liikenteessä

  Hevonen säikkyy äkillisiä ääniä ja liikettä.

  Hevonen ja ratsastaja ilmestyvät mopoauton eteen hiekkatien mutkan takaa äkkiarvaamatta – miten ratin takana kuuluu toimia? Hidasta vauhtia, valmistaudu pysähtymään ja ohita ratsukko hitaasti ja rauhallisesti!

 • Eläinlääkäriksi voi opiskella myös Virossa: Käytännön taitoja opetellaan ensin muovi- ja vanerieläimillä

  Haku syksyn opintoihin on avoinna toukokuun loppuun.

  Viron Tartossa on lähin ulkomainen opinahjo, jossa voi opiskella eläinlääketiedettä. Eesti Maaülikool eli Estonian University of Life Sciences tarjoaa englanninkielistä opetusta, haku ensi syksyn opintoihin jatkuu 31.5.2018 saakka. Kandit-sarjan parhaillaan kuvattavissa uusissa jaksoissa on jälleen mukana Tartossa opiskelevia suomalaisia eläinlääketieteilijöitä!

 • Hevosen kanssa saunassa

  Hevosen saunottaminen on tarkkaa puuhaa.

  Jouko Tarvaisen hevostilalla hevossaunotus on yhtä arkipäiväistä kuin lauantaisauna meille. Saarijärven shamaani -lisänimen saaneelle raviohjastajalle ja hevosten kuntouttajalle hevosen hyvinvointi ja saunottaminen ovat sydämen asia.

 • Sinustako eläinlääkäri?

  Mietityttääkö, mitä eläinĺääkäriksi tuleminen vaatii?

  Mitä ovat eläinlääketieteen kandidaatti ja lisensiaatti? Suomessa eläinlääketieteen opinnot koostuvat kahdesta osasta, kolmivuotisista eläinlääketieteen kandidaatin ja kolmivuotisista eläinlääketieteen lisensiaatin opinnoista. Niiden jälkeen opiskelija voi toimia eläinlääkärinä Suomessa ja muualla Euroopassa Eviran myöntämällä luvalla.

 • Veera ja jeesusteipin ihme

  Eläinlääkäri tarvitsee arjessa kekseliäisyyttä.

  Eläinlääkärikandi Veera Haukijärven kesätyö Suomussalmen kunnaneläinlääkärinä ajattaa nuorta naista ja Ylen Kandit-kuvausryhmää satoja kilometrejä porotilalta maitotilalle ja takaisin. Hyrynsalmella Veera joutuu käyttämään älynsä lisäksi kekseliäisyyttä, kun hänen eteensä konkkaa kolmella jalalla Namino-vasikka. Mistä vasikalle lasta?

 • Ota ystäväsi mukaan leikkiin!

  Lempi-koira rakastaa jäljestämistä.

  Pieneläinhoitaja Virpi Horsman Lempi-koira rakastaa etsiä esineitä. Omistajan ja lemmikin yhteinen leikki onkin esine-etsintä.

 • Liiku kuin eläin!

  Löydä liikunnan ilo eläimiltä tutuista liikkeistä

  Unohda ohjattu liikunta ja ryhmäpaine, unohda sykemittarit ja pakkotahtinen tavoitteellisuus: ota ohjelmaasi nämä eläimiltä napatut liikkeet, ja myös kehosi kiittää!

 • Liiku kuin eläin!

  Löydä liikunnan ilo eläimiltä tutuista liikkeistä

  Unohda ohjattu liikunta ja ryhmäpaine, unohda sykemittarit ja pakkotahtinen tavoitteellisuus: ota ohjelmaasi nämä eläimiltä napatut liikkeet, ja myös kehosi kiittää!

 • Testaa, onko sinusta eläinlääkäriksi!

  Tee leikkimielinen testi, millainen eläinlääkäri olisit!

  Oletko aina rakastanut eläimiä ja hoivannut niitä mielelläsi? Tee leikkimielinen testi ja selvitä, piileekö sisälläsi salainen eläinlääkäri, joka vain odottaa vapauttamista!

 • Kandit-jakso 4: Mira sai kuusi pentua

  Mira-koira kävi ultraäänitutkimuksessa

  Plottinajokoira Mira kävi Maijan vastaanotolla ultraäänitutkimuksessa, sillä sen toivottiin olevan tiineenä.