Hyppää pääsisältöön

Käsikirjoituskoulu

Käsikirjoituskoulu
Käsikirjoituskoulu Galaxi

Nautitko omien tarinoiden keksimisestä? Käsikirjoituskoulu on juuri sinua varten! Se avaa ovet tarinoiden kulissien taakse. Oivaltamalla muutamia perusjuttuja tarinoiden rakentamisesta voit kirjoittaa entistä jännempiä ja kiinnostavampia tarinoita.

Käsikirjoituskoulu on jaettu viiteen osaan. Niiden aiheet ovat idea, rakenne, henkilöt, kerronta ja formaatti. Älä säikähdä erikoisen kuuloisia sanoja – saat huomata, että asiat eivät ole ollenkaan niin vaikeita miltä kuulostavat.

Jokaisen osan alussa on VIDEO, jonka katsomalla otat hyvän startin uuteen aiheeseen. Sen perässä on TEKSTI, josta saat lisää tietoa. Sitten alkaa toiminta: kuhunkin osaan kuuluu kolme TEHTÄVÄÄ. Niistä ensimmäinen on yleensä helpoin, toinen hieman haastavampi ja kolmas vaativin. Valitse mieleiset tai tee kaikki!

Joko tiedät, mistä käsikirjoittaminen alkaa? Se selviää heti ekassa osassa!

Käsikirjoituskoulun osat:Kommentit
 • Mikä Galaxi?

  Galaxi on olemassa koululaisia varten.

  Mikä Galaxi? Galaxi on hengittänyt jo 15 vuotta koululaisten mediakulttuurin ja viihteen hyväksi. Galaxi on osa Yleisradion julkista palvelua, ja sisällöt ovat ilmaisia kaikille suomalaisille. Galaxi toteuttaa pääasiassa videoita, joita esitetään Areenassa ja TV2:lla joka aamu. Lisäksi Galaxi näkyy ja kuuluu sosiaalisessa mediassa Youtubessa, Instagramissa ja Tiktokissa.

 • Turvallisuus on meidän kaikkien oikeus – myös lasten

  Milloin lapsen tulee soittaa hätäkeskukseen?

  Milloin soitan hätäkeskukseen? Mistä tunnistan hätätilanteen? Galaxin uusimmalla videolla 11-vuotias Emma joutuu keskelle hätätilannetta, kun Ada pyörtyy. Videolla nähdään viihteellisesti vääriä ja oikeita toimintamalleja, joita voi tehdä soittaessaan hätänumeroon.

 • Mitä koululaisten tulee tietää vuodesta 2021? 20 faktaa ja tulevaisuudentutkijan arvio

  Vuonna 2021 luvassa epävarmuutta ja yllätyksiä.

  Galaxi kokosi 20 kiinnostavaa faktaa vuodesta 2021, mutta kysyimme myös Sitran tulevaisuusasiantuntija Mikko Dufvan näkemystä tulevaisuudesta – erityisesti koululaisten näkökulmasta. Vuonna 2021 luvassa epävarmuutta ja yllätyksiä – Epävarmuuden kanssa on hyvä oppia elämään ja näkemään niissä myös mahdollisuuksia.

 • Hae mukaan Galaxin videoille

  Täytä hakemus, ja voit päästä mukaan videoille.

  Sarjassa tulee esiintymään Galaxin juontajien lisäksi koululaisia ympäri Suomea.