Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Kekkonen pääkuva

Kekkonen: Tv-sarjan jaksot Yle Areenassa.
Kekkonen ei kuole koskaan Yle Radio 1 torstaisin klo 12.10. Jaksot Yle Areenassa lähetyksen jälkeen.

Katso Kekkonen -dokumenttisarjan jaksot:

Muistoja Kekkosesta:

Kekkonen ja media:

Tamminiemi VR – kokeile ja bongaa Kekkonen!

Elävän arkiston VR-kokeilu vie sinut Tamminiemeen.

Elävän arkiston toteuttama VR-kokeilu vie sinut virtuaalimatkalle Suomen pitkäaikaisimman presidentin Urho Kekkosen kotiin Tamminiemeen. Kokeile virtuaalitodellisuutta omin silmin älypuhelimesi avulla.

Kekkonen ja kansalaiset

Torvisoittoa alastomalle Kekkoselle

UKK:n vierailut ovat syöpyneeet syvälle muistiin.

Kronoby Hornkapell -puhallinorkesteri oli elämänsä keikalla vuonna 1974. Myös Lohtajalla muistellaan vielä legendaarisen presidentin vierailua. Ja kun Kekkonen oli kyseessä, UKK vietiin tietenkin kalaan.

Kekkos-muistojen keruu käynnissä:

Tapasitko sinä, isovanhempasi tai tuttusi presidentti Kekkosen? Tiedätkö Kekkoseen liittyvän tarinan, kaskun tai anekdootin? Miltä Kekkosen aika tuntui?
Urho Kekkosen arkisto kerää Urho Kekkoseen liittyviä -muistoja ja tarinoita Tutustu tarkempiin ohjeisiin UKK-arkiston sivulla.

Juomaa, ruokaa ja urheilua:

Kekkonen ja kirjolohi

Hotelli Marskiin kokoontui vuonna 1965 kalan ystäviä.

Hotelli Marskiin kokoontui vuonna 1965 kalan ystäviä maan johtoa myöten kuulemaan miten kotimainen viljelykala voi. Illan edetessä sai yksi laji uuden nimen.

UKK harrastaa

UKK taiteilijana

Presidentti Urho Kekkonen valmistaa tauluaan "Niin on, jos siltä näyttää" kuvanveistäjä Kimmo Pyykön ateljeessa vuonna 1975.

Presidentinkin paras ystävä oli — koira

Kekkosten koirat pääsivät joskus mukaan valtiovierailullekin

Koira on ihmisen paras ystävä ja niin tasavallan presidentinkin. Kekkosten koirat elävät presidenttiparin arjessa ja pääsevät joskus mukaan valtiovierailuillekin.

Ulkosuhteiden ylläpitoa luonnonhelmassa

Kipsikätinen prinssi pilkkiavannolla

Kekkonen oli perinteisellä hiihtolomalla Lapissa 1970.

Presidentti Urho Kekkonen oli perinteisellä hiihtolomalla Lapissa 1970. Eränkävijäkonkari oli yhä kovassa vedossa ja hyvin varustautunut. Hyiselle pilkkireissulle lennätetty Ruotsin prinssi Carl Gustaf sai hytistä käsi kipsissä.

Lettuja ja kossua kuningattarelle

Valtiovierailun ohjelmaan kuului mm. koskenkorvan juontia.

Elisabetin ja Edinburghin herttuan Philipin vierailun isäntänä toimi tasavallan presidentti Urho Kekkonen. Toukokuussa 1976 järjestetyn valtiovierailun ohjelmaan kuului mm. lettujen syöntiä ja koskenkorvan juontia.

Äksy ja herkkä Kekkonen:

En kusekaan Tampereelle päin!

UKK ei saanut kutsua kunniatohtoripromootioon.

Tampereen yliopistossa vihittiin kunniatohtoreita ensimmäisen kerran 1965. Urho Kekkosta ei paikalle kutsuttu. Tämä johti sapekkaaseen myllykirjeeseen.

"Olen suuri raukka ja paska"

Maarit Tyrkön kirja on intiimi ja hämmentävä kertomus valtansa huipulla olleesta Kekkosesta, joka samalla näyttäytyy epävarmana, kahden naisen loukkuun jääneenä miehenä.

Tuoreimmat Urho Kekkoseen liittyvät Ylen verkkosisällöt: