Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Kekkonen pääkuva

Urho Kekkonen oli paitsi suuri valtiomies myös sutki veijari, köyhän ystävä, opportunisti, sanataituri,patriootti, naistenmies ja miestenmies.
yle.fi/kekkonen esittelee Suomen pitkäaikaisimman presidentin kaikki puolet.

Jari Tervon Kekkonen -TV-sarja:

Jari Tervo ja Kekkonen:

Muistoja Kekkosesta:

Miksi Urho Kekkosen oletettiin kuolevan jo 1978?

Presidentti Kekkonen Ylen luurankokaapissa

Marraskuussa 1978 presidentti Urho Kekkosen muistokirjoitus tallennetaan Yleisradion kassakaappiin. Muutamia viikkoja aiemmin Neuvostoliiton matkan yhteydessä presidentti Kekkosen terveydentilaan on kiinnitetty huomiota. Suomalainen media on vaiennut tapahtuneesta. Nekrologin tekijä on presidentin sisäpiiriläinen. Oliko joillakin erityistä syytä olettaa, että presidentti olisi pian kuollut?

Kekkonen ja media:

Tamminiemi VR – kokeile ja bongaa Kekkonen!

Elävän arkiston VR-kokeilu vie sinut Tamminiemeen.

Elävän arkiston toteuttama VR-kokeilu vie sinut virtuaalimatkalle Suomen pitkäaikaisimman presidentin Urho Kekkosen kotiin Tamminiemeen. Kokeile virtuaalitodellisuutta omin silmin älypuhelimesi avulla.

Kekkonen ja kansalaiset

Torvisoittoa alastomalle Kekkoselle

UKK:n vierailut ovat syöpyneeet syvälle muistiin.

Kronoby Hornkapell -puhallinorkesteri oli elämänsä keikalla vuonna 1974. Myös Lohtajalla muistellaan vielä legendaarisen presidentin vierailua. Ja kun Kekkonen oli kyseessä, UKK vietiin tietenkin kalaan.

Tamminiemen saunassa

UKK:n ajan kuumimpia tarinoita Tamminiemen saunasta.

Tamminiemen saunassa -sarjassa ollaan Suomen myyttisimmän saunan lauteilla. Luvassa on Urho Kekkosen presidenttiajan asioiden kulkua ja kuumimpia tarinoita, Nikita Hruštšovin kosteita löylyjä, sekä saunarauhan rikkojia - ja tietenkin saatanan tunareita.

Ulkosuhteiden ylläpitoa luonnonhelmassa

Kipsikätinen prinssi pilkkiavannolla

Kekkonen oli perinteisellä hiihtolomalla Lapissa 1970.

Presidentti Urho Kekkonen oli perinteisellä hiihtolomalla Lapissa 1970. Eränkävijäkonkari oli yhä kovassa vedossa ja hyvin varustautunut. Hyiselle pilkkireissulle lennätetty Ruotsin prinssi Carl Gustaf sai hytistä käsi kipsissä.

Kekkos-muistojen keruu käynnissä:

Tapasitko sinä, isovanhempasi tai tuttusi presidentti Kekkosen? Tiedätkö Kekkoseen liittyvän tarinan, kaskun tai anekdootin? Miltä Kekkosen aika tuntui?
Urho Kekkosen arkisto kerää Urho Kekkoseen liittyviä -muistoja ja tarinoita Tutustu tarkempiin ohjeisiin UKK-arkiston sivulla.

Juomaa, ruokaa ja urheilua:

Kekkonen ja kirjolohi

Hotelli Marskiin kokoontui vuonna 1965 kalan ystäviä.

Hotelli Marskiin kokoontui vuonna 1965 kalan ystäviä maan johtoa myöten kuulemaan miten kotimainen viljelykala voi. Illan edetessä sai yksi laji uuden nimen.

UKK harrastaa

UKK taiteilijana

Presidentti Urho Kekkonen valmistaa tauluaan "Niin on, jos siltä näyttää" kuvanveistäjä Kimmo Pyykön ateljeessa vuonna 1975.

Presidentinkin paras ystävä oli — koira

Kekkosten koirat pääsivät joskus mukaan valtiovierailullekin

Koira on ihmisen paras ystävä ja niin tasavallan presidentinkin. Kekkosten koirat elävät presidenttiparin arjessa ja pääsevät joskus mukaan valtiovierailuillekin.

Äksy ja herkkä Kekkonen:

En kusekaan Tampereelle päin!

UKK ei saanut kutsua kunniatohtoripromootioon.

Tampereen yliopistossa vihittiin kunniatohtoreita ensimmäisen kerran 1965. Urho Kekkosta ei paikalle kutsuttu. Tämä johti sapekkaaseen myllykirjeeseen.

"Olen suuri raukka ja paska"

Maarit Tyrkön kirja on intiimi ja hämmentävä kertomus valtansa huipulla olleesta Kekkosesta, joka samalla näyttäytyy epävarmana, kahden naisen loukkuun jääneenä miehenä.

Urho

Presidentti Urho Kekkonen herkkänä, ujona ja haavoittuvana. Ainutkertaista arkistomateriaalia sisältävä dokumenttielokuva vanhenevan presidentin viimeisistä vuosista läheisten ihmisten kertomana.

Tuoreimmat Urho Kekkoseen liittyvät Ylen verkkosisällöt: