Hyppää pääsisältöön

Sisältöä aiheesta Klassinen

Pääsisältö

Lapin kamariorkesteri, musta tausta.

Lapin kamariorkesterille kansainvälistä näkyvyyttä Lontoossa – palkintogaalan finaalipaikka voi houkutella matkailijoita

Lapin kamariorkesterin levytys Hans Abrahamsenin teoksesta 'Schnee' oli mukana kolmen finalistin joukossa Gramophone Awards –palkintogaalassa nykymusiikin kategoriassa.

Paula Präktig jatkaa ilmaisuaan syventäen

Pianisti-säveltäjä Paula Präktigin säveltämä instrumentaalimusiikki liikkuu viime vuonna ilmestyneen esikoisjulkaisun tapaan edelleen vapaasti jossain taidemusiikin, popin ja elokuvamusiikin välimaastossa.

Mika Kallio luo näkemyksellä vireitä äänimaisemia

Lukuisissa jazz-yhtyeissä vuosikymmenten aikana vakuuttanut rumpali ja lyömäsoittaja Mika Kallio esittäytyy kiinnostavan sooloprojektin merkeissä. Siinä Kallio yhdistelee ambient-ympäristössä luontevasti akustista ja elektronista äänistöä.

Ilari laakso luotaa musiikissaan jatkuvuuksia ja perinteitä

Tänä vuonna 70-vuotisjuhliaan viettävä säveltäjä Ilari Laakso ehti vuosikymmenten toimia muun muassa moninaisissa musiikkialan koulutuksen johtotehtävissä ja lukuisissa musiikkialan luottamustehtävissä.

Onnistunut moniääninen sävelrunoelma

Sanataide kietoutuu huilulle ja kitaralle laadittuihin ääniin, jotka ovat kuuden säveltäjän käsialaa.

Signe luo sanattoman hyväntuulisia rentouksia

Viime vuonna Signe (Riikka Keränen, laulu, Kaisa Mäensivu, kontrabasso ja laulu, Selma Savolainen, laulu ja Josefiina Vannesluoma, laulu) polkaisi käyntiin kolmen julkaisun muodostaman kokonaisuuden.

Tarmo Peltokoski seisoo puun alla.

Kun Putinin tukijalle näytettiin ovea, 22-vuotias suomalainen pyydettiin tilalle – kapellimestari Tarmo Peltokoski tekee nousua Euroopassa

Kulttuurivieras Tarmo Peltokoski on saanut kapellimestarin uralleen lentävän lähdön. Vaikka matka on vasta alussa, päämäärä hänellä on jo kirkkaana tiedossa.

Yleisradion legendaarinen radio-ohjelma Kansanradio on muuntautunut oopperaksi

Kansanradiossa on aineksia myös oopperaan – suuria tunteita, mutta kuolemaa ei tehdä puolta tuntia

Oopperan librettossa käsitellään muun muassa rakkauslaulujen kuuntelemisen ja syntyvyyden määrän suhdetta Suomessa.

Kuva pukuun ja kauluspaitaan pukeutuneesta Mika Nevalaisesta.

Savonlinnan Oopperajuhlien kaupalliseksi johtajaksi valittu Mika Nevalainen

Ensi vuodesta alkaen Oopperajuhlia johtavat kokonaisvastuun kantava taiteellinen johtaja Ville Matvejeff, talousjohtaja Tarja Halonen ja nyt valittu Nevalainen.

Oopperalaulaja Mari Hautaniemi meikkaa Kanneltalon takahuoneessa.

Psykiatri Mari Hautaniemi on toiselta ammatiltaan oopperalaulaja – esityksiinsä hän kutsuu muun muassa mielenterveyskuntoutujia

Tutkimusten mukaan musiikista voi olla hyötyä monien sairauksien hoidossa ja ennaltaehkäisyssä. Oopperayhdistys Operaatio! ry pyrkii tekemään matalan kynnyksen oopperataidetta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle