Hyppää pääsisältöön

Sisältöä aiheesta Klassinen

Pääsisältö

Balettitanssija poseeraa höyryveturin keulalla.

Kansallisoopperan parhaista parhaimmat nähdään Joensuussa toukokuussa 2023

Kun Helsingin oopperatalon päänäyttämö menee remonttiin, niin ooppera, baletti ja orkesteri lähtevät historian mittavimmalle kotimaan kiertueelle.

Baritoni Matti Lehtinen esiintyy Joulun säveliä -ohjelmassa 1967.

Kansallisbaritoni Matti Lehtinen on kuollut

Kansallisbaritonina ja kaikkien aikojen suomalaisena radiolaulajana tunnettu Matti Lehtinen on kuollut tiistaiaamuna satavuotiaana lyhyen sairauden jälkeen.

Nuori mies eli Leevi Lipponen seisoo seinää vasten ja katsoo kameraan.

Tapahtuman kasvattaminen siintää Juuan musiikkijuhlia luotsaavan Leevi Lipposen mielessä

Järjestyksessään toiset Juuan musiikkijuhlat käynnistyvät tänään. Tulevina vuosina tapahtumaa on tarkoitus kasvattaa ja houkutella kävijöitä maakunnan ulkopuolelta.

Veriseksi maskeerattu mies katsoo kauhistuneena kaukaisuuteen oopperalavalla.

Piispansurmaaja Lalli herää henkiin tallinnalaisessa luostarissa – virolaisvoimin syntyi uusi ooppera, joka esitetään kokonaan suomeksi

Oopperan säveltämisen aloitti säveltäjälegenda Veljo Tormis vuonna 1989, mutta työ jäi kesken. Valtaosan oopperasta onkin säveltänyt 31-vuotias Rasmus Puur, joka on Viron tunnetuimpia nuoria säveltäjiä.

Oulu sinfonian vaskiseitsikko soittaa koronarokotuksessa lavalla Oulussa.

Oulu Sinfonialta jo kolmas uusi levy lyhyen ajan sisällä

Oulu Sinfonia on julkaissut uuden levyn. Levylle on äänitetty ruotsalaisen 1800-luvulla eläneen ja naapurimaassa hyvin arvostetun Ludvig Normanin musiikkia.

Jalas Chamber harjoittelemassa Satu Sammosta -musikaalia Jalasjärvellä Väinämöistä esittävän Juha Uusitalon kanssa.

Leiriorkesterista kulttuurilähettilääksi noussut Jalas Chamber -orkesteri juhlii omia ja kapellimestarinsa vuosikymmeniä

Vuonna 1992 perustettu Jalas Chamber on puoliammattimainen orkesteri. Musiikkiopiston opettajat ja pitkälle edenneet musiikin harrastajat toimivat nuorempien soittajien tukena ja esikuvana.

Amerikkalainen säveltäjä, laulaja ja viulisti Caroline Shaw kuvattuna Kallio-Kuninkalan pihalla Järvenpäässä 27.7.2022, kädessään hänen löytävänsä neliapila.

Caroline Shaw säveltää, jotta hän kuulisi jotain, mitä ei ole kuullut – yksi hänen musiikistaan hullaantuneista on Kanye West

Yhdysvaltalaismuusikko Caroline Shaw on tehnyt näyttävää uraa Yhdysvalloissa. Nyt hän vierailee ensimmäistä kertaa Suomessa.

Cello

Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri tuo Kokkolaan Sibeliuksen suursinfonian – juhlavuoden syyskausi päättyy Kampushallille

Joulukuussa esitettävä Kullervo-sinfonia on kamariorkesterin historian suurimpia tuotantoja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle