Hyppää pääsisältöön

Sisältöä aiheesta Klassinen Suomi

Pääsisältö

Klassinen Suomi on 10-osainen dokumenttisarja ja uudenlainen tutkimusmatka klassisen musiikin maailmaan. Sarjan ovat käsikirjoittaneet ja toimittaneet Pekka Laine, Kare Eskola ja Anu Holttinen. TV-sarjan on ohjannut Teemu Holttinen. Klassinen Suomi näkyy ja kuuluu televisiossa ja radiossa maanantaisin 7.3.2016 alkaen ja verkossa koko ajan.

Jaksot Areenassa

Jakso 3: Iso S

3/10. Musiikkielämä on tarvinnut Sibeliusta moneen tehtävään. Millainen hahmo "Iso S" on ollut aikalaisille ja muusikoille? Mitä jäi sibeliaanisen sankaritarinan katveisiin? Mukana mm. Lauri Porra ja Osmo Vänskä. (U)

Jakso 1: Pikkujättiläinen

Sarja alkaa. 1/10. Klassinen musiikki on kovaa työtä, mutta se ei vielä takaa mitään. Kuka tähtiä tarvitsee ja mihin? Mukana mm. Esa-Pekka Salonen ja Soile Isokoski. (U)

Jakso 7: Kaksi maailmaa

7/10. Suomi on täynnä taiteilijoita, joille rajojen yli hyppiminen on lähtökohta muusikkoudelle. Millaisen jäljen eri musiikinlajien välillä liikkuminen omaan muusikkouteen jättää? Mukana mm. Perttu Kivilaakso. (U)

Jakso 5: Laulumaa

5/10. Suomessa kuoroja riittää ja oopperassa on aina otettu kontaktia kansaan. Nykyooppera ja parhaat suomalaiskuorot eivät kuitenkaan tyydy vanhojen kaavojen toistamiseen. Mukana mm. Jorma Hynninen ja Aulis Sallinen. (U)

Jakso 2: Heimo

2/10. Miten klassisen musiikin heimoon tullaan sisälle? Mikä sytyttää kipinän? Kaikki muusikot eivät halua solisteiksi vaan osaksi sinfoniaorkesterin kaltaista yhteisöä. Mukana mm. Pekka Kuusisto ja Minna Lindgren. (U)

Jakso 4: Nykyaika

4/10. Klassisen proge-sukupolvi syntyi 70-80-luvuilla. Se hämmensi musiikkielämää ja syntyi mm. Kraft ja Korvat auki! Millaisen perinnön tuo sukupolvi jätti? Mukana mm. Jouni Kaipainen ja Lotta Wennäkoski. (U)

Jakso 6: Opintie

6/10. Musiikkikoulutus on todellinen suomalaisen musiikin menestystarina. Jakso kertoo opettajista ja oppilaista, Viuluviikareista ja tulevista ammattilaisista. Mukana mm. Géza Szilvay ja Jorma Panula. (U)

Jakso 8: Portinvartijat

8/10. Keiden harteilla musiikkielämän päätöksenteko oikeasti lepää? Keillä on valta ja vastuu? Musiikista puhuminen, kirjoittaminen ja keskusteleminen herättävät intohimoja. Mukana mm. Vesa Sirén ja Iiro Rantala. (U)

Jakso 9: Tiennäyttäjät

9/10. Menestystarinan anatomia. Valovoimaiset henkilöt ja kiinnostavat ilmiöt vetävät yleisöä. Keitä ovat suuret persoonat ilmiöiden takana? Menestystä rakentavat myös agentit, media, brändit ja bisnes. (U)

Jakso 10: Suomi-Finland

Sarja loppuu. 10/10. Onko suomalainen klassinen musiikki suomalaista? Onko musiikilla kotimaata, passia tai tunnistettavaa suomalaista säveltä? Onko brändäys ja kansainvälinen yhteistyö tuottanut kestäviä tuloksia? (U)