Hyppää pääsisältöön

Uusimmat sisällöt - Blogit

 • Hirviöistä, sponsoreista, orkestereiden muuttuvasta toimenkuvasta

  Risto Nieminen näki Jonathan Doven Hirviön labyrintissa.

  Puolentoista tunnin mittainen nykymusiikkiteos saa prime time -ensiesityksensä peräkkäisillä viikoilla Berliinin filharmoniassa, Lontoon Barbicanissa ja Aix-en-Provencen oopperafestivaalilla Simon Rattlen johdolla. Epätodennäköistä mutta totta. Kyseessä on englantilaisen Jonathan Doven The Monster in the Maze, Hirviö labyrintissa, Risto Nieminen kirjoittaa blogissaan.

 • Mutkan kautta takaisin Saksaan

  Vuonna 2005 aloitin kansainvälisen urani Badenin valtionteatterissa, Saksassa. Syksyllä 2010 irtisanouduin samaisen teatterin solistikunnasta ja aloitin työni freelancerina eli vapaana taiteilijana. Freelancerin uraani on ehtinyt kulua lähes viisi vuotta ennen kuin Saksan markkinat avautuivat minulle merkittävässä määrin uudelleen.

 • Suomessa arvostetaan ammattilaista, Ruotsissa mennään let & lagom

  Suomessa sanalla amatööri on aivan turhan kielteinen sivumaku, vaikka amatöörit eli harrastajat omistautuvat asialleen koko sydämestään. Helsinginkadun Filharmonikoiden soitossa kaikuu todellinen rakkaus musiikkiin. Tässä orkesterissa soittavat sekä amatöörit että ammattilaiset sulassa sovussa.

 • Jotain mätää Töölönlahdella

  Olen pyörinyt koko syksyn Töölönlahden tienoilla, niin sisä- kuin ulkotiloissa. Näissä maisemissa ei voi välttyä kulttuurilta, kun pyöräilee yli Kansalaistorin keskustan ja Töölön välillä. Töölönlahdelta kaikuvat kuuloelämykset ovat olleet syyskauden upeaa sadonkorjuuta, mutta visuaalisessa puolessa joku mättää, ainakin minun silmissäni, kirjoittaa Paula Nurmentaus blogissaan.

 • 50 päivää Venäjällä

  "Urani laulajana on vienyt minua ympäri maailman", kirjoittaa basso Mika Kares blogissaan. "Vierailuni itäiseen naapurimaahamme kirvoitti muilta ihmisiltä selvästi enemmän mielipiteitä, huolta ja ennakkoluuloja, kuin mikään muista matkoista urani aikana."

 • Jotain hienoa Töölönlahdella…

  Blogisti Paula Nurmentaus on virkaheitto filosofian maisteri ja pitkän linjan toimittaja. Hän on kiinnostunut varsinkin oopperasta, mutta mikä tahansa uutinen saa hänet vauhtiin. Paula on toiminut ulkomaankirjeenvaihtajana sekä tiedottajana Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Nurmijärven Musiikkipäivillä.

 • Talvisella matkalla Eskon ja Maritan kanssa

  Franz Schubertin laulusarja Die Winterreise eli "Talvinen matka" oli merkitty suurin kirjaimin basso Mika Kareksen kalenteriin kuluneen elokuun kohdalle. Konsertteja oli neljällä paikkakunnalla ympäri Suomea. Matkakumppaneina olivat pianisti Marita Viitasalo ja näyttelijä Esko Salminen.

 • Valeri Gergijev uskoo Venäjän ja Euroopan yhteisiin arvoihin

  Puutarhanhoito on meinannut vallata Paula Nurmentauksen ajan tänä kesänä kokonaan, mutta ehti hän silti vierailla Mikkelin musiikkijuhlilla ja haastatteli juhlien tähteä, kapellimestari Valeri Gergijeviä, jota on parjattu polittiisien kommenttiensa takia liittyen Ukrainan kriisiin. Paula Nurmentaus halusi selvittää, mitä kuuluisa kapellimestari on oikeasti mieltä Ukrainan kriisistä.

 • Ei kesää ole ilman Savonlinnaa

  Paula Nurmentaus nautti Savonlinnan oopperajuhlien tarjonnasta. Hän näki Madama Butterlyn, Taikahuilun, Carmenin, Kullervon ja teki huomioita. Siitä hän ei pidä, että Savonlinnan kaupunkimiljöö muuttuu.

 • Rönttösistä Raveliin - Kuhmon 45. kamarimusiikkifestivaali

  "Mikä vetää vuosi vuodelta musiikinystävät Kainuun korpeen? Rönttöset ja Ravel?" pohtii Jonas Rannila blogikirjoituksessaan. Hän tapasi matkallaan baritoni Jaakko Kortekankaan ja keskusteli tämän roolista Bachin Matteus-passiossa Kuhmossa.

 • Dresdenin syntymäpäiväsankari

  "Sopraano Camilla Nylund juhlii omia ja Richard Straussin syntymäpäiviä yhtäaikaa keskiviikkona 11.6. ja laulaa lempisäveltäjänsä musiikkia Dresdenin Staatskappelle -orkesterin juhlakonsertissa", kirjoittaa Jonas Rannila, joka opiskelee kevään 2014 Leipzigissa orkesterin- ja kuoronjohtoa.

 • Hyvää, sanoi mustapartainen naikkonen, päivää!

  Paula Nurmentaus on virkaheitto filosofian maisteri ja pitkän linjan toimittaja. Hän on kiinnostunut varsinkin oopperasta, mutta mikä tahansa uutinen saa hänet vauhtiin. Hän on toiminut ulkomaankirjeenvaihtajana sekä tiedottajana Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Nurmijärven Musiikkipäivillä. Lue Paulan uusin blogi.

 • Kuolema Venetsiassa

  Jonas Rannila on Taide-yliopiston Sibelius-Akatemian opiskelija, joka opiskelee kevään 2014 Leipzigissa orkesterin- ja kuoronjohtoa. Nuori musiikin sekatyömies kuvaa itseään kriittiseksi wagneriaaniksi ja bachmaanikoksi. Jonas lupaa kertoa kaikesta mielenkiintoisesta näkemästään ja kuulemastaan Berliinin, Dresdenin ja Leipzigin klassisesta kolmiosta.