Hyppää pääsisältöön

Uusimmat sisällöt - Pizzastipendi

 • Pizzapalkittu pianisti Raili Peltonen on heittäytyjä

  Seinäjokelainen pianisti Raili Peltonen sai pizzastipendin.

  Näyttelijä Laura Jurkka perustelee pizzastipendiään seinäjokelaiselle pianistille Raili Peltoselle: "Raili työskentelee laaja-alaisesti laulajien ja instrumentalistien säestäjänä, kamarimusiikkikokoonpanoissa ja orkesterissa. Hän innostuu poikkitaiteellisista kokeiluista yhtä hyvin kuin klassisen musiikin perusohjelmistosta ja työskentelee sekä ammattilaisten, opiskelijoiden että amatöörien kanssa rakkaudesta musiikkiin." Lue lisää...

 • Pizzastipendi yllätti sellisti Klaus Mäkelän

  Sellisti Klaus Mäkelä sai pizzastipendin opettajaltaan.

  Helsingin Saksalaisen koulun musiikinopettaja Joonas Ruppel halusi myöntää 10 euron pizzastipendin entiselle oppilaalleen sellisti-kapellimestari Klaus Mäkelälle.

 • Pizzastipendi nuorelle tanssijalle Sanni Giordanille

  Kruununhaan yläasteen tanssitaiteen lehtori Kaisa Hahl halusi antaa pizzastipendin 24-vuotiaalle tanssitaiteilija Sanni Giordanille. Kaisa Hahl kuvailee Sannia määrätietoiseksi ja persoonalliseksi esiintyjäksi, josta huokui jo nuorena Kruununhaan yläasteen tanssiluokkalaisena rohkeus ja halu tutkia liikkeen erilaisia ulottuvuuksia.

 • Jonathan Roozeman sai pizzastipendin jo 2014

  Sellisti Jonathan Roozeman sai pizzastipendin.

  Klassisen toimituksen nuoret kesäduunarit antoivat kesällä 2014 pizzastipendin 16-vuotiaalle lupaavalle sellistille Jonathan Roozemanille. Pizza katosi lautaselta nopeasti jutellessa. ”Tällaisia stipendejä pitäisi olla enemmän!” Jonathan naurahti. Lue lisää...

 • Pizzastipendi musiikin moniottelija Päivi Stenvallille

  Tämänkertainen pizzastipendi myönnettiin Pohjois-Kymen musiikkiopiston tuottajalle Päivi Stenvallille. Häntä ehdotti Valvirassa tarkastajana työskentelevä Minna Kymäläinen, joka on innokas kulttuurinharrastaja ja perustelee valintaansa näin:
  ”Olen nähnyt Päivin järjestelevän Kouvolassa oopperatapahtumaa, myyvän siihen lippuja ja hoitavan muita tapahtuman järjestelyjä, pitävän soittotunteja nuorille huilisteille ja omia esityksiä, olevan mukana Kymi Brass -tapahtuman järjestelyissä monella tavalla. Päivin tahti tällä saralla on hengästyttävä. Ja kaiken sen sivussa hän ehtii vielä kertoa meille tavallisille tallaajille vastauksia mitä tyhmimpiin kysymyksiin jota kysymme!”

 • Pizzastipendi miehelle, joka rakastaa musiikkia, ihmisiä ja "härpäkkeitä"

  Antti Murto tulee Putte´s Bariin ja kysyy saman tien, miten menee. Vastaan ihan kivasti ja vastaan kohteliaisuuteen. "Vähän on sutinaa nyt", hän toteaa ja liikkuu nopeasti paikasta toiseen. Myös pizzan valitseminen on nopeaa, hän valitsee pizzan nimeltä Silence of the lamb, jossa täytteenä on karitsaa, tomaattia, rucolaa, mozzarellaa ja se on maustettu afrikkalaisilla mausteilla.

 • HARMONIKKATAITEILIJA MARKO VALTONEN on huolissaan jatkuvasta kiireestä

  Laulaja ja laulunopettaja Johanna Tuomi valitsi pizzapalkinnon saajaksi harmonikan soittaja ja harmonikan soiton opettajan Marko Valtosen. Valintaansa hän perustelee näin: ” Opetan paitsi Sibelius-Akatemiassa, myös Turun seudun musiikkiopistossa, jossa olen nähnyt Markon tekevän opetustyötä. Hän on hienovireinen, huikea muusikko, laaja-alainen eri aikakausien tuntija, ja lämmin ystävällinen työtoveri. Kunnioitan häntä kaikilla näillä osa-alueilla.”

 • "Harjoitellessa pitää aina vähän rakastua!”

  Lyömäsoitinopettaja Niko Ronimus on valinnut pizzastipendin saajaksi sopraano Marjukka Tepposen.Valintaansa hän perustelee näin: "Kun ensi kerran kuulin Marjukan laulavan, minuun teki vaikutuksen hänen kaikissa rekistereissä tasavahvana soiva äänensä. Myös hänen välitön tapansa tehdä töitä ja musisoida orkesterin kanssa oli huomiota herättävää. Konserttiohjelmisto paljasti myös hänen verrattoman taitonsa laulaa mitä vain. Hänen fraseerauksensa jazz, bossa nova tai soul-rockissa oli täysin tyylinmukaista!

 • Opiskelijoiden Aarre

  "Joillakin saattaa olla netti auki tunnilla, ja sitten Wikipediasta tarkistetaan puhuuko opettaja totta", virnistää Sibelius-Akatemian musiikinteorian lehtori Aarre Joutsenvirta.