Hyppää pääsisältöön

Uusimmat sisällöt - Terveiset musiikkimatkalta

 • Taiteilijapari Sakari Oramon ja Anu Komsin elämysten ilta Berliinin filharmoniassa

  Suomalaistaiteilijat Berliinissä marraskuussa 2019.

  Berliini on elämysten kaupunki, huokasi Anja Lankinen onnellisena kaupungin kuulussa filharmonia-konserttisalissa 28. marraskuuta. Anja istui kuulijoiden joukossa, kun suomalainen taiteilijapari, kapellimestari Sakari Oramo ja sopraano Anu Komsi esiintyivät yhdessä Deutsches Symphonie Orchester Berlinin kanssa ja ohjelmassa oli mm. Magnus Lindbergin Accused.

 • "La Divina" Camilla Nylund konsertoi Berliinissä

  Suomalaissopraano Konzerthausissa marraskuussa 2019.

  "La Divina", ajatteli Anja Lankinen nähdessään Camilla Nylundin astuvan uljaan ryhdikkäänä Konzerthausin lavalle. Marraskuun neljännen päivän iltana Anja istui onnellisten joukossa, kun suomalainen sopraano Camilla Nylund piti lied-illan Berliinin Konzerthausissa itävaltalaisen pianistin Helmut Deutschin kanssa.

 • Zemlinskyn riipaiseva Kääpiö-ooppera Berliinissä

  Terveiset musiikkimatkalta Berliinin Deutsche Operista.

  Alexander von Zemlinskyn oopperaharvinaisuus vuodelta 1922 Der Zwerg eli Kääpiö sai ensi-iltansa Berliinin Deutsche Operissa 24. maaliskuuta 2019. Anja Lankinen istui syvästi vaikuttuneen oopperayleisön joukossa ja bongasi lavalta myös suomalaisen mezzosopraanon Maiju Vaahtoluodon.

 • Mariinski-teatterin Ringin tenori säväytti esiintymisellään

  Ringin muumiot muistuttavat historian väkivaltaisuudesta.

  Neuvostoliiton aikana ei Wagnerin Ringiä esitetty itänaapurissa, mutta 1990-luvun lopulla taiteellinen johtaja, kapellimestari Valeri Gergiev aloitti Wagnerin oopperoiden esitykset Mariinski-teatterissa. Koko Ring saatiin kuntoon 2000-luvun alkupuolella, ja nyt suomalaiset Wagnerin ystävät ovat nähneet Ringin Pietarissa jo useita kertoja. Lue Paula Nurmentauksen terveiset oopperamatkalta Pietarista!

 • Lisztin oopperaharvinaisuus Weimarissa

  Terveiset musiikkimatkalta Weimarin oopperasta.

  Franz Lisztin torsoksi jäänyt Sardanapalo-ooppera sai maailman ensi-iltansa Weimarissa 19. elokuuta 2018. Anja Lankinen oli paikalla Weimarin Liszt-illassa ja kertoo, miltä teosharvinaisuus kuulosti.

 • Cottbusin kaupunginteatterin Don Carlo on elämys

  Antiikki, barokki ja jugend kohtaavat toisensa herkullisesti

  Cottbusilaiset halusivat jotain kerrassaan uutta ja erilaista, ja sitä tämä Bernhard Sehringin luomus oli. Arkkitehdin periaate oli yhdistää eri aikojen tyylejä samassa rakennuksessa ja siinä hän totisesti onnistui, kertoo Anja musiikkiterveisissään. Hän näki teatterissa Verdin Don Carlon ja nautti lähes täysin siemauksin.

 • Terveisiä musiikkimatkalta Hampuriin

  Toimittaja lähti lomalle - ja kuinkas sitten kävikään

  Heinäkuun alkuun osui miniloma, jonka tarkoitus oli katkaista kesän ja syyskuun ohjelmien ja konserttilähetysten tekemisen massiivinen putki. Kyseessä olisi musiikkitoimittajan täydellinen irtiotto työstä ja musiikista raportoinnista.

 • Stockhausenin järkyttävä Donnerstag aus "Licht" Baselin oopperassa

  Sopraano Anu Komsi teki huikean roolityön.

  Yksi merkillisimmistä oopperaelämyksistäni, Anja Lankinen kirjoittaa Baselin oopperasta, missä ensimmäisen kerran kolmeen vuosikymmeneen esitettiin Karlheinz Stockhausenin Donnerstag aus "Licht". Eurooppalaiset kriitikot kiittävät kilvan tätä oopperamaailman tapausta.

 • Ihastuttava Viktoria ja hänen husaarinsa – traaginen oli tekijöidensä elämä

  Anja kävi taas oopperamatkalla.

  Kesäiset terveiset Gerasta, jonka muusien temppelissä kävin katsomassa ja kuuntelemassa ”Viktoriaa ja hänen husaariaan”. Kaupungilla on ikää yli tuhat vuotta ja asukkaita yli satatuhatta. Toisessa maailman sodassa kaupunki kärsi melkoisia tuhoja, mutta ainakin keskusta näyttää hienosti renoveeratulta. Lue Anjan Terveiset musiikkimatkalta.

 • Georg Friedrich Haas - oopperasäveltäjä josta puhutaan

  Berliinin Deutsche Operissa harvinainen kantaesitys.

  "Ei tapahdu kovin usein, että olisin näin innostunut ja lumoutunut jostain esityksestä”, Anja Lankinen kirjoittaa musiikkiterveisissään Berliinistä. Anja oli paikan päällä Berliinin Deutsche Operissa, kun Georg Friedrich Haasin uusi ooppera Morgen und Abend kantaesitettiin Saksassa.

 • Miina-Liisa Värelä luo uraa Wagner-sopraanona

  Ilkka Seppä lähettää musiikkiterveiset Odensesta.

  Terveiset keväiseltä musiikkimatkalta lähettää turkulainen laulumusiikin ystävä Ilkka Seppä. Hän kertoo hienosta kokemuksestaan Odensen konserttitalossa, missä kuuli Wagnerin Valkyyria-oopperan konserttiversion.

 • Sopraano Miina-Liisa Värelän komea avaus

  Suomalaissopraano debytoi Sentana Bremenissä.

  "Kyllä siellä katsomossa oltiin suomalaisen kaverini kanssa pikkasen rinta rottingilla,” Anja Lankinen lähettää musiikkiterveiset Bremenistä. Sopraano Miina-Liisa Värelä debytoi paikallisessa teatterissa Wagnerin Lentävän hollantilaisen Sentana.