Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Neljäs kansainvälinen Maj Lind -pianokilpailu 2017 pääkuva

Tutustu Maj Lind -pianokilpailun 2017 suomalaissoittajiin!

International Maj Lind Piano Competition
Vasemmalta ylhäältä: Tarmo Peltokoski, Fanny Söderström, Väinö Jalkanen, Justas Stasevskij, Aleksei Zaitsev ja Hannu Alasaarela. International Maj Lind Piano Competition Kuva: Sandra Saulo/Yle Maj Lind -pianokilpailu

Neljänteen kansainväliseen Maj Lind -pianokilpailuun osallistuu kuusi suomalaispianistia. Kaikkineen kilpailijoita on 37 ja kansallisuuksia 15. Kilpailijoiden soittourakka alkaa pe 18.8. klo 10 Musiikkitalon Camerata-salissa. Tutustu suomalaissoittajiin ja seuraa koko kilpailu alusta loppuun osoitteessa yle.fi/klassinen. #majlind2017

Hannu Alasaarela on syntynyt Oulunsalossa vuonna 1994 ja on opiskellut pianonsoittoa Oulunsalon taidekoulussa ja Sibelius-Akatemiassa. ”Haaveilin säveltämisestä, ihailin kaikkia suuria säveltäjiä ja tein kokoajan sellaisia pienimuotoisia kappaleita,” Hannu Alasaarela muistelee alkuaikojaan pianon äärellä. Lue lisää Hannusta ja tutustu hänen kilpailuohjelmaansa.

Väinö Jalkanen on syntynyt Rovaniemellä vuonna 1989 ja on opiskellut pianonsoittoa Rovaniemen lisäksi Sibelius-Akatemiassa, Berliinissä ja Budapestissa. ”Olen ollut etuoikeutettu, kun olen päässyt kuuntelemaan Lapin kamariorkesterin konsertteja koko lapsuuteni,” Väinö Jalkanen kehuu kotipaikkakuntaansa. Lue lisää Väinöstä ja tutustu hänen kilpailuohjelmaansa.

Tarmo Peltokoski on syntynyt Vaasassa vuonna 2000 ja opiskellut pianonsoittoa Vaasan Kuula-opistossa ja Helsingin konservatoriossa. ”Jos mä vaan istun omaksi ilokseni pianon ääreen, niin mä en todellakaan soita minkäänlaisia asteikkoja, mä improvisoin,” Tarmo Peltokoski kertoo. Lue lisää Tarmosta ja tutustu hänen kilpailuohjelmaansa.

Justas Stasevskij on syntynyt Tallinnassa vuonna 1989 ja on opiskellut pianonsoittoa mm. Sibelius-Akatemiassa ja Wienin taidekorkeakoulussa. ”On sellaisia maagisia hetkiä, kun tuntee, että jokainen korvapari siinä salissa kuuntelee mun tekemistä,” Justas Stasevskij kertoo. Lue lisää Justaksesta ja tutustu hänen kilpailuohjelmaansa.

Fanny Söderström on syntynyt Helsingissä vuonna 1993 ja on opiskellut pianonsoittoa Itä-Helsingin musiikkiopistossa, Sibelius-Akatemiassa ja Berliinissä. ”Isäni pisti minut soittamaan Beethovenin sinfonioita leikin varjolla, kun olin 11-12-vuotias,” muusikkoperheen lapsi Fanny Söderström muistelee. Lue lisää Fannysta ja tutustu hänen kilpailuohjelmaansa.

Aleksei Zaitsev on syntynyt Outokummussa vuonna 1995 ja on opiskellut pianonsoittoa Irina Zahharenkovan johdolla ja Sibelius-Akatemiassa. ”Kävin 13–14-vuotiaana Olli Mustosen konsertissa, ja se teki todella suuren vaikutuksen. Sen jälkeen halusin tulla niin hyväksi pianistiksi kuin on mahdollista,” Aleksei Zaitsev kertoo. Lue lisää Alekseista ja tutustu hänen kilpailuohjelmaansa.