Hyppää pääsisältöön

Teeman elokuvafestivaali jatkuu Areenassa

9 pitkää ja 8 lyhyttä festivaalielokuvaa yhä katsottavissa.

Teeman elokuvafestivaalin elokuvista suuri osa on edelleen katsottavina Areenassa: muun muassa Koiran sydän, Moonrise Kingdom, A Most Wanted Man, Merry Christmas Mr. Lawrence, The Wolfpack, Suuri kauneus, Vailla aurinkoa, Kiitorata, Mannerlaatta ja kaikki festivaalilla nähdyt Buster Keaton -elokuvat.

Elämää suurempia elokuvia: Peter von Baghin legendaarinen radiosarja jatkuu toiveuusintoina

Sarjan valikoituja jaksoja uusitaan jälleen syksyllä 2016.

Syksy tuo taas radioon elokuvanrakastajien toiveuusinnan: Peter von Baghin Elämää suuremmat elokuvat -sarjan valikoituja jaksoja esitetään torstaisin ja tiistaisin Yle Radio 1:ssä. Syksyllä 2016 käsittelyssä muun muassa Ihmemaa Oz, Fantasia, Kansakunnan synty, Mansikkapaikka, Suuri illuusio, Huuliharppukostaja, Cherbourgin sateenvarjot...

Uusimmat sisällöt - Elokuvat

 • Ingmar Bergmanin taiteen ja tuotteliaisuuden salaisuudet: jatkuva ripuli, elatusvelvollisuudet ja seksi

  Harva olisi selvinnyt Bergmanin vauhdissa

  Taiteilijadokumentit keskittyvät yleensä ylläpitämään romanttista neromyyttiä ja herkuttelemaan tragedioilla. Niitä tehdään ikään kuin kukaan ei jaksaisi kuulla neron teoksista mitään. Uusi Bergman-dokumentti Yksi vuosi, yksi elämä ei tee tästä poikkeusta. Saamme tietää että useamman naisen kanssa yhtä aikaa touhuavalla elokuvaohjaajalla oli ärtynyt suoli ja paha temperamentti. Mutta resepti toimii, sillä minäkin palasin kiinnostuneena hyllyssä pölyttyneen dvd-kokoelmani kimppuun ja innostuin lukemaan kolme ja puoli kirjaa Bergmanista.

 • Toimintaa ja anarkiaa Seijun Suzukin tyyliin

  Japanilaisen kulttiohjaajan elokuvat yllättävät koko ajan

  Seijun Suzuki oli legendaarinen japanilainen b-rikostarinoiden mestari, jonka elokuvia katsoessa ei voi lainkaan aavistaa, mitä seuraavan kulman takaa tulee. Niissä juonen seuraaminen ei olekaan olennaista vaan totaalisen vapaa mielikuvitus. Kuusi Suzukin elokuvaa Teeman Areena-kanavalla 2.8.–30.9.2018.

 • Ingmar Bergman 100 vuotta Yle Teemalla ja Femillä

  2018 on ruotsalaisen mestariohjaajan juhlavuosi

  Ingmar Bergmanin juhlavuotta 2018 vietetään sekä Teemalla että Femillä elokuvien, dokumenttien ja keskustelujen merkeissä. Juhlavuoden vietto alkaa heinäkuussa.

 • Mikä tv-sarja seuraavaksi? Testaa millainen katsoja olet

  Kompassi tv-sarjaviidakkoon

  Televisiosarjat ovat aikamme suuria kertomuksia. Ihmisen aika on kuitenkin rajallista. Mikä sarja kannattaa valita? Mikä sopii minulle? Television tiiliskivet on analysoinut yli viisikymmentä laatusarjaa. Niihin perustuva testi antaa vinkkejä siitä, mitä kannattaa etsiä. Olisiko se jotain näistä?

 • Kymmenen Kieślowskia

  Teema esittää Kieślowskin pitkät elokuvat kesällä 2018

  Teeman kesän 2018 Areena-elokuvapaketissa ovat Krzysztof Kieślowskin kaikki kymmenen pitkää teatterielokuvaa. Teeman Areena-kanavalla 26.5.–23.8.2018.

 • Teeman kesän elokuvat 2018

  Musikaaleja, Kieślowskia, Tati ja De Niro...

  Teeman kesän elokuvissa muun muassa musikaaleja, Jacques Tatia, Robert De Niroa... Elokuvia neljänä iltana viikossa ja Areenassa koko ajan!

 • Blow-up ja todellisuuden häilyvyys: kuvaaja ja kuvaajan kuvaaja Teemalauantaissa

  Teemaillassa Blow-up-elokuva ja dokumentti sen kuvaajasta

  Teemalauantai esittää valokuvan keväässä modernin elokuvan merkkiteoksen Blow-up, jonka pääosassa on valokuvaaja, sekä dokumenttielokuvan tämän elokuvan kuvaajasta Carlo Di Palmasta. Upeasti kuvatusta, valokuvaamisen ja todellisuuden taltioinnin problematiikkaa pohtivasta elokuvasta esitetään ensi kertaa HD-kopio.

 • Kovaa arvostelua elokuvateatteri Orionin hylkäämisestä – näin KAVI vastaa: Vain esityspaikka vaihtuu, kaikki muu säilyy ennallaan

  Huoli elokuvateatteri Orionin lakkauttamisesta kiihtyy.

  Elokuvaharrastajat ovat huolissaan suomalaisen elokuvakulttuurin tulevaisuudesta. Huoli johtuu Kansallisen audiovisuaalisen instituutin aikeista alkaa esittää arkistoelokuvia perinteikkään Orionin sijasta pian valmistuvassa Helsingin keskustakirjasto Oodissa. KAVIn viestintäpäällikkö Outi Heiskanen kertoo nyt, että muutto tapahtuu vuoden 2019 alussa – kunhan sopimusneuvottelut saadaan pian päätökseen. KAVIn apulaisjohtaja Mikko Kuutti kehuu uuden salin tekniikkaa.

 • Tuntematon Orson Welles

  Mestariohjaajan harvoin nähtyjä elokuvia Teemalla

  Teeman Kino Klassikko esittää keväällä 2018 Orson Wellesin elokuvia ohjaajan vähemmän tunnetulta kaudelta. Orson Welles oli helmikuussa 1942 hienoja tuloksia tuottaneen joskin kaoottisen elokuvauransa alussa mutta samalla jo sen korkeimmalla huipulla.