Hyppää pääsisältöön

Sisältöä aiheesta Kirjat

Pääsisältö

Pirkko Saision Passiossa Euroopan historia on täynnä kärsimystä ja uskoa tarinoiden voimaan

Passio on matka Euroopan historiaan ja ihmisen kärsimykseen. Pirkko Saision kirjassa timanttikoru alkaa matkansa 1400-luvun Firenzestä ja kulkee läpi historian kädestä käteen aina sodanjälkeiseen Helsinkiin asti.

Lukupiirissä Annaleena Jalava mielestä Passio tuli täsmäiskuna suuren tarinan kaipuuseen. Vesa Tikkaselle kirja opetti ainakin sen, että ahneus ajaa ihmistä eteenpäin ajasta ja aikakaudesta riippumatta. Pietari Kylmälä oli kateellinen romaanin henkilöiden kykyyn uskoa itseään suurempiin voimiin. Ja kaikilla keskustelijoilla oli sama kokemus siitä, että kirja oli muuttanut muotoaan Ukrainan sodan myötä.

Uusimmat

Hakoisten kartanonrouvan romaani tilan aiemmasta valtiattaresta kuvaa aateliselämää ja rakkautta: "1700-luku oli tosi eroottinen"

Naisen elämä 1700-luvulla maalaiskartanossa ei ollut helppoa. Kirjailija halusi silti suoda sankarittarelleen onnellisen avioliiton, johon kuului myös aistillinen rakkauselämä.

Menestyvä muotisuunnittelija kirjoitti omakohtaisen romaanin lapsuudesta alkoholismin varjossa – "Lapsena en tiennyt paremmasta elämästä"

Skotlantilaistaustainen Douglas Stuart kirjoitti palkitun romaanin työväenluokan lapsuudestaan ja alkoholismista. Useille muotibrändeille työskennellyt Stuart on nykyään kokopäivätoiminen kirjailija.

Ihmisletka kuljetti kirjan kädestä käteen kirjastosta ostoskeskukseen – ensimmäinen kirja on nyt muuttanut Lappeenrannassa

Lappeenrannan kaupunginkirjasto muuttaa väistötiloihin kauppakeskukseen mittavan peruskorjauksen ajaksi. Kauppakeskuskirjasto avaa ovensa elokuussa.

Pekka Juntin esikoisromaanin käännösoikeudet myytiin ranskalaiselle kustantamolle

Juntti on Editions Gallmeister -kustantamon ensimmäinen suomalaiskirjailija.

Kirjailija Jaakko Syrjä on kuollut

"Olen ollut sellainen harhapoluille eksyjä. Elämäni on ollut hyvin täynnä hyvin kiinnostavia harhapolkuja."

Maaza Mengiste oli juuri saanut valmiiksi romaaninsa Etiopian naissotilaista, kun sai kuulla isoisoäitinsä olleen yksi taistelijoista

Etiopialaistaustainen kirjailija Maaza Mengiste kirjoitti romaanin Etiopian ja Italian välisessä sodassa (1935–1936) taistelleista naissotilaista. Kirjaa ei voi lukea vertaamatta sotaa nykyiseen Ukrainan tilanteeseen.

Jämsän uuden pääkirjaston avauspäivä on yhä auki – kaupunki lahjoittaa vanhoja kirjastokalusteita tarvitseville

Väliaikaisissa tiloissa Jämsänkosken entisellä kaupungintalolla toimineen Jämsän pääkirjaston piti olla kirjaston muuton vuoksi suljettuna neljä viikkoa, mutta sulku venyy kirjastopalvelupäällikön mukaan alunperin suunnitellusta aikataulusta.

Kotkan kirjastojen aukioloajoissa poikkeuksia tänään ja huomenna – syynä työvoimapula

Kotkan pääkirjasto sulkeutuu tänään jo kello 15. Työntekijöitä ei saada kirjastoon tarpeeksi ylityö- ja vuoronvaihtokieltojen vuoksi.

Pirkanmaan kirjoituskilpailun voittajiksi Tia Tuovinen ja Lotta Naakka

Kilpailu järjestettiin nyt 71. kerran. Töitä tuli tarjolle 350.

Suomalainen matkailukauhu koottiin yksiin kansiin: matkailu ja kauhu kohtaavat kulahtaneissa kylpylöissä ja motelleissa, joissa maistuu myös ihmisliha

Aiemmin matkailukauhuun liittyivät mystisesti kadonneet liftarit, nyt painajaismaisia tunnelmia tarjoavat pukinpajat ja teemapuistot. Uusi Epätie-novellikokoelma kartoittaa kotimaista matkailukauhua.

Rovaniemen pääkirjasto muutti remontin ajaksi kauppakeskukseen – Revontuli-kirjasto on avoinna viikon jokaisena päivänä

Kirjasto joutui muuttamaan Jorma Eton tien tiloista, joihin tehdään peruskorjaus. Remontin on määrä valmistua elokuun loppuun mennessä.

Miki Liukkosta kiinnostavat kaikki asiat, ja se johtaa välillä pälätysluentoihin – kertoi suorassa lähetyksessä tuoreesta kihlauksestaan

Puoli seitsemän -lähetyksessä kuultiin myös iloinen parisuhdeuutinen Miki Liukkosen ja laulaja RIta Behmin kihlauksesta.

Kirjakauppiaita neljässä polvessa – liki 72 vuoden työuran tehnyt Pirkko Kauppinen muistaa kaupalta niin sodan, juhlat kuin koskettavat keskustelutkin

Pienessä maalaiskunnassa on Suomen vanhin yksityinen kirjakauppa, joka on pysynyt saman perheen omistuksessa jo 119 vuotta. Nyt kauppa vaihtaa omistajaa, ja sukunsa viimeiset kirjakauppiaat jättävät paikkansa tiskin takana.

Colson Whiteheadin kirjat kahmivat palkintoja, mutta hän ei usko niiden muuttavan maailmaa: “Ihmiset, joiden kannattaisi lukea kirjoja, eivät sitä tee”

Colson Whitehead on kirjoittanut julmuuksista mustia kohtaan, mutta hän ei epäröinyt tarttua kepeämpiin aiheisiin uusimmassa romaanissaan. "Voisin tehdä uran vaikka rakkausrunoilijana, jos olisin siinä hyvä", hän sanoo.

Aleksis Salusjärven kolumni: Kun kaikki on menetetty, jäljelle jää vain paljas ihmisyys

Olen tehnyt talven aikana töitä päihteidenkäyttäjien keskellä, ihmisten, jotka eivät usein näe tuntiakaan tulevaisuuteen, kirjoittaa Salusjärvi.

Kajaanin kirjastot ovat torstain kiinni: omatoimiajat ovat käytössä osassa toimipisteistä

Henkilökunnalla on koulutuspäivä. Kirjastojen paulautusluukut ovat avoinna koulutuksen ajan.

Musiikkia lainataan Hämeenlinnan kirjastosta yhä vähemmän

Etenkään nuoret kirjaston käyttäjät eivät lainaa musiikkia, mutta musiikkiin liittyvät tilat ovat ahkerassa käytössä.

Yhdysvaltain ex-puolustusministerin kirja: Presidentti Trump pohti ohjusiskua Meksikoon, neuvonantaja halusi upottaa Isis-johtajan pään sianvereen

Yhdysvaltalaismediat ovat julkaisseet ennakkotietoja Trumpin hallinnossa puolustusministerinä toimineen Mark Esperin kirjasta

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle

Ajankohtaista

Tanssiva karhu