Hyppää pääsisältöön

Sininen laulu – Suomen taiteiden tarina

Sininen laulu – Suomen taiteiden tarina

Peter von Baghin suursarja suomalaisesta kulttuurista

Peter von Baghin 12-osainen suursarja suomalaisesta kulttuurista kattaa kaikkien taiteiden suomalaisen tarinan Suomen itsenäisyyden alusta 2000-luvun alkuun asti. Teema keskiviikkoisin 31.1.–18.4.2018 klo 15.

Peter von Bagh Aki Kaurismäen silmin

Aki Kaurismäki puhuu Peter von Baghista.

"Se, mitä minä puolestani ajattelen Petterin kuolemasta, niin menetyshän on, menetyshän on… kukaan ihminen ei muka ole korvaamaton, mutta Petterin tapauksessa tämäkään ei pidä paikkaansa. Ei sellaista sivistystä ehdi kukaan enää tässä maailmassa hankkia. Olisi täytynyt syntyä kauan sitten."

Poimintoja radio-ohjelmista

Muisti, historia ja Peter von Bagh

”Me kaikki olemme menneisyyden perillisiä.” Missä fiktio alkaa ja dokumentti loppuu? Kysymys seurasi Peter von Baghia (1943-2014) kaikissa hänen kirjoissaan, dokumenttielokuvissaan ja tv-tuotannoissaan.

Kultakuume 29.8.2013

Kansalainen von Bagh täyttää vuosia. Peter von Bagh on elämää suurempi filmihullu ja suomalaisen kulttuurin ymmärtäjä. Hän on kirjoittanut kymmeniä kirjoja, tehnyt satoja radio-ohjelmia, ohjannut televisioon ja valkokankaalle, suunnitellut elokuva-arkiston ohjelmistoja sekä ollut perustamassa ja johtanut Sodankylän elokuvajuhlia.

Poimintoja tv-ohjelmista

Katso ja kuuntele

Muistoja Petteristä

Elokuvatetatteri Orionin sali täyttyi 30.9.2014.

Elokuvatetatteri Orionin sali täyttyi 30.9.2014 kun Peter von Baghin ystävät ja työtoverit kokoontuivat muistelemaan lukemattomien tarinoiden aihetta ja niiden kertojaa. Muistojen keräys jatkuu. Lisää omasi.

Elävä arkisto

På svenska

Peter von Bagh och kärleken till filmen

Informationen om Peter von Baghs bortgång når oss per e-post. Små svarta bokstäver bildar en enda mening som får en filmredaktörs dag att ändra riktning. Hur skall man snabbt kunna sammanfatta arvet efter den som mer än någon annan kommit att personifiera finländsk filmentusiasm och internationellt filmkunnande?