Hyppää pääsisältöön

Laura Frimanin kolumni: "Seksipositiivisuus on kauheaa"

Seksipositiivisuus saattaa olla vieraannuttavaa.

Seksipositiivisuudeksi brändätty uusi ajatusmalli kuulostaa erinomaiselta kulttuurilliselta ilmiöltä. Se pyrkii vähentämään seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvää häpeää. Samaan aikaan se on monelle myös epäsamastuttavaa, vieraannuttavaa ja jopa ahdistavaa, pohtii Laura Friman kolumnissaan.

Isänmaallisuuteen liitetty aihe tulkitaan rankasti uudelleen Aktivistit-tv-sarjassa – Eugen Schauman ja kumppanit olivat surkeata sakkia

Suomen terroristeista tehtiin tragikoominen minisarja.

Lauri Maijalan ohjaama Aktivistit-sarja kuvaa 1900-luvun alun sortovuosien suomalaista terrorismia. Keskiössä ovat Eugen Schauman, Lennart Hohenthal ja tappajateinien Verikoirat-ryhmä. Kiehtova sarja ottaa välillä suuriakin vapauksia historian tulkitsemisessa. Oliko Eugenilla insestinen suhde siskoonsa ja kavalsiko Hohenthal Schaumanin?

Testaa kuinka kauhee akka olet?

Kuka "hankala" mytologinen naishahmo olet?

Oletko kuullut Raamatun Aatamin ex-vaimosta Lilithistä? Siitä, joka karkasi bilettämään demonien kanssa. Kauhee akka -radiosarja tutustuu “hankaliin” mytologisiin naishahmoihin. Testaa, kuka ja kuinka kauhee akka itse olet.

Lista asioista, joita vihaan nykyajassa

Asioita, joita vihaan nykyajassa

Joulun alla ihmiset ovat pahalla päällä. Tähän syynä on koko vuoden patoutunut vitutus. Jos haluat helpottaa oloasi ennen jouluaattoa, laadi lista, johon keräät vihaamiasi asioita. Sen tarkoitus ei ole olla ratkaisukeskeinen. Listan ainoa tehtävä on saada olla vihainen. KulttuuriCocktailin Tuomas Karemo laati malliksi oman listansa.

“Parhaat näyttelijät ovat aina hyviä ihmisiä” – Jouko Turkan koulima Katja Kiuru pakeni maailmalle ja huomasi tulleensa syrjäytetyksi kotimaassa

Näyttelijä Katja Kiuru on työstä syrjäytetty.

Nuori Katja Kiuru onnistui kaikessa. Hän pääsi ensi yrittämällä Teatterikorkeakouluun, esiintyi elokuvissa, sai kiinnityksen isoon teatteriin ja oli miljoonayleisön ihailun kohteena Ruusun aika -televisiosarjassa. Samaan aikaan hän tajusi, että ei osannut näytellä. Osallistuminen Jouko Turkan mediaspektaakkeliin ei ollut tuonut ammattitaitoa. Nyt 53-vuotiaana hän elelee valokeilan tavoittamattomissa, ilman töitä, vaikka onkin paljon parempi näyttelijä kuin silloin joskus.

Elokuvaohjaaja Juho Kuosmanen: Oscarin metsästys oli surullista ja järkyttävää

Cannes-voittaja Juho Kuosmasta kosiskellaan Hollywoodiin.

Cannes-voiton jälkeen amerikkalaiset agentit alkoivat pommittaa Juho Kuosmasta huonoilla käsikirjoituksilla. Hänen ohjaamastaan Hymyilevästä miehestä (2016) odotettiin myös Oscar-ehdokasta, mutta niin ei käynyt ja kampanjointikin paljastui inhottavaksi. Seuraavaksi Kuosmanen aikoo tehdä neuvostotyylisen scifielokuvan, jossa yhdistyvät Päivänsäde ja menninkäinen sekä Ziggy Stardust.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuricocktail