Hyppää pääsisältöön

Kukaan ei uskaltanut koskea Venäjällä elokuvaan, joka kertoo miehestä joka alkaa elää naisena – “Se on itsesensuuria”

Elokuva voitti Venetsian elokuvajuhlilla.

Venäläisohjaajat Aleksei Chupov ja Natalia Merkulova tekivät elokuvan, jossa venäläinen mies yrittää huijata lähestyvää kuolemaa. Suomessa esitettävä elokuva on voittanut Venetsian elokuvajuhlilla parhaan naispääosan palkinnon, minkä lisäksi se oli ehdolla Queer Lion -palkinnon saajaksi.

Juha Hurmeen kolumni: Kalevalan takaa löytyy pyramideja merkittävämpi ilmiö

Harvalukuisen ja köyhän kansan ainoa rikkaus oli rikas kieli

Pyramidit rakennettiin diktaattorien haudoiksi. Sen rakennusaineena käytettiin kiveä, hikeä, verta, väkivaltaa, orjuutta ja kammottavaa kärsimystä. Itämerensuomalaisten pyramidi oli aineeton ja valtavampi. Itämerensuomalaiset kansat virittivät 3000 vuotta sitten mielensä ja kielensä laulamaan kaikki kulttuurinsa keskeiset viestit.

Hittipelin suunnitellut Karoliina Korppoo saa edelleen neuvoja miehiltä siitä, miten pelejä pitäisi oikeasti tehdä

Korppoo ei istu perinteisen pelisuunnittelijan muottiin.

Karoliina Korppoon suunnittelema Cities: Skylines -kaupunkirakennustietokonepeliä on myyty jo yli viisi miljoonaa kappaletta. Joidenkin mielestä hän ei ansaitse menestystä, koska ei istu perinteisen pelisuunnittelijan muottiin. Kateelliset soraäänet eivät kuitenkaan lannista rautaista ammattilaista. Korppoo tietää, että on hyvä siinä, mitä tekee.

Kun avaruuden sivilisaatio soittaa, älä vastaa

Kiinan suosituin scifikirjailija Cixin Liu haastattelussa

Kiinalainen tieteiskirjallisuus tekee samaan aikaan näyttävää esiinmarssia kuin Kiinan suurvalta-asema vahvistuu. Insinööri-kirjailija Cixin Liu voitti vuonna 2015 Hugon, yhden maailman suurista scifi-kirjallisuuspalkinnoista teoksellaan Three-Body Problem. Cixin Liun kekseliäs ja megalomaaninen scifi-eepos varoittaa avaruuden sivilisaatioista.

Herkästä ja ujosta pojasta kasvoi stand up -komiikan kuningas Sami Hedberg, jonka elämäntehtävä on viihdyttää, vaikka se altistaa arvostelulle

Asiaton palaute satuttaa herkkää Hedbergiä.

Sami Hedberg nousi Suomi-komiikan huipulle, vaikka hän ei osaa kertoa vitsejä. Menestyksen myötä hän luopui tavallisesta arjesta ja yhteisestä ajasta ystävien kanssa. Pari vuotta sitten hän oli työuupumuksen partaalla. Nyt hän kaipaa takaisin kadotettua vapaa-aikaa, josta luopui vuosikymmeneksi.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuricocktail