Hyppää pääsisältöön

Tekoäly on kuin ydinpommi jolla lapset leikkivät ‒ Hararin ja muiden tutkijoiden tietokirjat ovat scifiä pelottavampia

Sukella spekulaatioiden maailmaan

Syrjäyttääkö tekoäly ihmisen? Häviävätkö perhe, parisuhteet ja seksi? Olemmeko menossa kohti pienen kyborgieliitin hallitsemaa dystopiaa? Autonomisten aseiden kehittämisestä käydään nyt kiivasta eettistä keskustelua. Tekoälyn nopea kehitys tuo hyvinvointia, mutta aiheuttaa myös syvää huolta. KulttuuriCocktail vertailee professorien tietokirjoja ja scifin katastrofivisioita.

Kansallisteatterin 11. hetki on tyrmäävä tietoisku – Esa Leskinen jatkaa talouden ja politiikan ruotimista dokumenttiteatterin keinoin

Hetki juuri ennen kuin on liian myöhäistä.

Kansallisteatterin 11. hetki on poleeminen poliittinen analyysi, jonka kärki osuu Juha Sipilän hallituksen leikkauksiin. Finanssikapitalistit ovat pahiksia, demokratian puolustajat hyviksiä. Esa Leskisen ohjaama dokumenttiteatteriesitys muistuttaa, että jos ei ymmärrä mitä taloudessa ja politiikassa tapahtuu, ei voi puolustaa omia arvojaan.

Suorittaminen muuttui syömishäiriöksi – Viivi Rintanen purki hulluutensa sarjakuvaan

Mielisairaalakokemuksesta syntyi sarjakuva

Viivi Rintanen meni kesätöihin siivoojaksi mielisairaalaan. Hän joutui kohtaamaan omat ennakkoluulonsa, koska häntä pelotti kohdata potilaita. Mutta pelottavampaa oli oma syömishäiriö, joka häivytti eroa Viivin ja potilaiden välillä. Siitä syntyi aineksia omaelämäkerralliseen sarjakuvateokseen Mielisairaalan kesätyttö.

“Niin kauan kuin minua pidetään kävelevänä terveysriskinä, työlle on tarvetta” – vihapuhe ei vaienna kehoaktivisti Tytti Shemeikkaa

Matka vahvan itsetunnon kehittymiseen on ollut pitkä.

Tytti Shemeikka on lihava, näyttävä ja äänekäs nainen. Tätä on joidenkin vaikea hyväksyä. Hänen verkkovideoidensa kommenteissa häntä, “vitun läskiä”, käsketään jopa tappamaan itsensä. Shemeikka päätyi analysoimaan itseensä kohdistuvaa vihaista puhetta opinnäytetyössään.

Lista asioista, joita vihaan nykyajassa

Asioita, joita vihaan nykyajassa

Joulun alla ihmiset ovat pahalla päällä. Tähän syynä on koko vuoden patoutunut vitutus. Jos haluat helpottaa oloasi ennen jouluaattoa, laadi lista, johon keräät vihaamiasi asioita. Sen tarkoitus ei ole olla ratkaisukeskeinen. Listan ainoa tehtävä on saada olla vihainen. KulttuuriCocktailin Tuomas Karemo laati malliksi oman listansa.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuricocktail