Hyppää pääsisältöön

Rubikin ja Disco Ensemblen nokkamiehet laittoivat hynttyyt yhteen - tältä näyttää ja kuulostaa Normal Life Ylen studiolla

Katso taltiointi Normal Lifen nimibiisin esityksestä.

Normal Lifen musiikillista taustaa voi hyvällä syyllä kutsua monipuoliseksi. Miikka Koivisto tunnetaan Disco Ensemblen ohella sooloprojekti Hisseristä sekä viime aikoina paljon hypetetystä Ruusut-kokoonpanosta. Artturi Tairan työhistoriasta löytyy Rubikin lisäksi mm. Shivan Dragn, Pariisin Kevät sekä Jättekiva-komediasarja.

Irtojäseniä ja pimeää seksuaalisuutta - Sarjakuvapiirtäjän rankistelu johti oikeusmurhaan

Kiihkouskovainen yhteisö tuomitsi sarjakuvataiteilijan

Tuoreessa dokumentissa Boiled Angels: The Trial of Mike Diana kuvataan harvinainen sensuuritapaus. Vaatimatonta pienilevikkistä omakustannelehteä julkaissut nuori mies tuomittiin oikeudessa vuonna 1994. Sarjakuvataiteilijat Ville Pirinen, Tommi Musturi ja kustantaja Hans Nissen pohtivat, millainen on Dianan sarjakuvien taiteellinen arvo.

Kitaravirtuoosi Ritchie Blackmore kokosi Rainbow´n vielä kerran – taituri tunnetaan demonisena hurjapäänä, tyrannina ja naistenmiehenä

Teemu Viinikainen arvioi Blackmoren soittoa

Rockin suurimpiin kitarasankareihin lukeutuva Ritchie Blackmore saapuu Suomeen konsertoimaan uudelleen kootun Rainbow-yhtyeensä kanssa. Tämä on mies joka kehitti Smoke on the Waterin riffin. Blackmorea 1970-luvulta asti ihaillut KulttuuriCocktailin toimittaja Olli Kangassalo ja jazzkitaristiemme kärkeen kuuluva Teemu Viinikainen, myös Blackmore-fani, kurkistavat kitarasankarin myytin taakse.

En jaksaisi keskustella hedelmällisyydestäni – Miten yli 30-vuotiaasta lapsettomasta naisesta tuli syyllinen?

Hedelmällisyyteen liittyvä syyllistäminen on ahdistavaa.

Mitä yhteistä on itsekkyydellä, kansantaloudella sekä biologisella kellolla? Yli 30-vuotias lapseton nainen. Media ja yhteiskunta kääntävät osoittelevan sormensa hedelmällisen ikäisiin naisiin, kun syyllisiä etsitään. On aika havahtua siihen, että syitä lapsettomuuteen on lukemattomia.

Verentahrima sininen pää, vampyyri ja muut tutut

Noidan käsikirja on todellinen sukupolvikokemus

Lapsille suunnattu Noidan käsikirja ilmestyi ensimmäisen kerran suomeksi 35 vuotta sitten. Syksyllä legendaarisesta kauhukirjasta julkaistaan viimein uusi painos. Mikä teki teoksesta niin kiehtovan, että se vangitsi pauloihinsa kokonaisen sukupolven? Minulle pahin oli varmaankin vihreäasuisen naisen haamu, joka nostaa takasta pienen aavevauvan.

Teatteriesitysten raiskauskeskustelun aloittanut Anna Paavilainen: On aika siirtyä hashtag-feminismistä toimenpiteisiin

Anna Paavilainen puhuu naisten puolesta, osin tahtomattaan.

Anna Paavilaisen näyttelijänura alkoi kuin unelma, mutta katkesi ahdistukseen. Hän esitti raiskauksen uhria lavalla yleisön edessä yli sata kertaa. Paavilaisen PLAY RAPE -monologi nosti näyttämöraiskaukset puheenaiheeksi pari vuotta sitten. Etenkin sen jälkeen hän on ollut näkyvä naisten asioiden puolustaja, osin tahtomattaan.

Elokuvaohjaaja Juho Kuosmanen: Oscarin metsästys oli surullista ja järkyttävää

Cannes-voittaja Juho Kuosmasta kosiskellaan Hollywoodiin.

Cannes-voiton jälkeen amerikkalaiset agentit alkoivat pommittaa Juho Kuosmasta huonoilla käsikirjoituksilla. Hänen ohjaamastaan Hymyilevästä miehestä (2016) odotettiin myös Oscar-ehdokasta, mutta niin ei käynyt ja kampanjointikin paljastui inhottavaksi. Seuraavaksi Kuosmanen aikoo tehdä neuvostotyylisen scifielokuvan, jossa yhdistyvät Päivänsäde ja menninkäinen sekä Ziggy Stardust.

Miksi olemme niin väsyneitä?

Yksi väsymyksemme aiheuttaja on krooninen varovaisuus.

"Mä oon ihan vitun väsynyt!" "Haluaisin vain nukkua!" Kuulostaako tutulta? Olemme pisteessä, jossa työikäiset ihmiset haukottelevat enemmän kuin vanhukset. Väsymykselle on monta syytä, mutta esittelen nyt yhden lisää. Se on ilmiö nimeltään krooninen varovaisuus. Kun psykologisia koreografioita ja varovaisuuden askelmerkkejä joutuu tarkkailemaan päivittäin, ihmisestä tulee väsynyt.

Luovat huoneet

Minne suunnata kaukosäädin vuonna 2018 – suuri tv-sarjaopas

Laadukasta tv-draamaa on tarjolla enemmän kuin ehdit katsoa.

Laadukasta tv-draamaa on tänä vuonna tarjolla enemmän kuin ehdit katsoa. Pidit sitten scifistä tai historiasta, tämä opas auttaa löytämään satojen uusien kausien joukosta juuri ne oikeat. Hullummaksi sen ei pitänyt mennä. Käsikirjoitettuja tv-sarjoja tuotettiin vuonna 2017 yli 500 kautta, mikä on enemmän kuin koskaan ennen. Tänä vuonna määrä ei ainakaan vähene.

Tämän kaiken olen oppinut Rasmus Nallelta

Mikä tekee Rasmus Nallesta niin innostavaa luettavaa?

Hei nuori lukijani! Olen kirjoittanut tämän sinulle, jotta tuntisit paremmin Rasmus Nallen. Hänen avullaan olen oppinut elämästä kaiken olennaisen, kuten pyytämään mustekalalta anteeksi. Kerron kohta tarkemmin. Aikuislukijani! Saat jatkaa lukemista, mutta sinun pitää tehdä se salaa.

Rakenna soitin! - Jonni Roos aloittaa kitaran rakentamisen, Versoul-kitaroita rakentava Kari Nieminen neuvoo alkuun

Rakenna Soitin! - Jonni Roos aloittaa kitaran rakentamisen.

Jonni Roos alkaa rakentamaan ensimmäistä sähkökitaraansa. Puut on hankittu, ja ensimmäinen kosketus oikohöylään sujuu ilman vahinkoja. Neuvoja rakentamiseen antaa maailmankuuluille kitarasankareille kitaroita valmistavan Versoulin Kari Nieminen.

Suomalaisia tv-aarteita: Hyvät herrat

Kertomus Hyvät herrat -tv-sarjan tekemisestä

KulttuuriCocktail kertoo suomalaisen televisiohistorian omaperäisimmistä sarjoista. Viidentenä tv-helmenä on Pertti Melasniemen ohjaama ja Lasse Lehtisen ja Aarno Laitisen käsikirjoittama Hyvät herrat, jota esitettiin MTV3:ssa 1990–1996.

Suomalaisia tv-aarteita: Ihmebantu

Mikä tekee Ihmebantu-sarjasta niin nerokkaan?

KulttuuriCocktail kertoo suomalaisen televisiohistorian omaperäisimmistä sarjoista. Kolmas tv-helmi on Jani Volasen ohjaama seitsenosainen sketsisarja Ihmebantu (2009). Artikkelissa kerrotaan paljon uutta tietoa sarjan synnystä ja sen tekemisestä – seassa myös aikaisemmin julkaisematonta kuvamateriaalia Ihmebantun tekijöiden arkistoista.

Suomalaisia tv-aarteita: Milkshake

Miten Milkshake (1994) muutti suomalaista tv-historiaa?

Miten 17-osainen sarja Milkshake (1994) muutti suomalaista tv-historiaa? KulttuuriCocktailin sarja kertoo suomalaisen televisiohistorian omaperäisimmistä sarjoista. Sarja on katsottavissa Yle Areenassa 11.5.2017 alkaen!

Uusimmat sisällöt - Kulttuuricocktail