Hyppää pääsisältöön

Sisältöä aiheesta Kuusi kuvaa

Pääsisältö

Areenassa

Kuusi kuvaa taiteentutkija Hanna Johanssonin elämästä

Taiteentutkija Hanna Johansson rakastaa taiteesta kirjoittamista ja taiteen äärellä kirjoitettuihin asioihin uudelleen palaamista. Suvun maatilalla oleskelu opetti kaupunkilaistytön arvostamaan agraaria elämäntapaa, puurakennuksia ja eri eläinlajeja. Toimittajana on Jonni Roos.

Kuusi kuvaa kulttuurivaikuttaja Kirsi-Marja Niemisen elämästä

Kuuden kuvan vieraan sastamalaisen kulttuurivaikuttaja Kirsi-Marja Niemisen lapsuus ei ollut aivan tavanomainen. Opettajapariskunta adoptoi Kirsi-Marjan 6-vuotiaana. Perhe asui talvet Kaustisella ja Nieminen sai tai oikeastaan joutui esiintymään Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla. Nieminen valmistui lääkäriksi, mutta palasi myöhemmin kulttuurin pariin. Hän osti miehensä kanssa Tyrvään pappilan ja kunnosti siitä kulttuurikeskuksen, jossa on pidetty merkittävien taiteilijoiden näyttelyitä. Kuuden kuvan toimittaa Rita Trötschkes.

Kuusi kuvaa stand up -koomikko Anitta Ahosen elämästä

Roisista huumorista tunnettu Kuuden kuvan vieras stand up -koomikko Anitta Ahonen löytää komiikkansa aiheet omasta elämästään. Yleisö on kuullut vitsejä äidistä, kehitysvammaisesta veljestä sekä ylipainosta. Kun Ahonen sairastui syöpään, hän alkoi kertoa keikoilla taudistaan. Oli terapeuttista puhua lavalla omasta sairaudesta, varsinkin kun tunnisti yleisöstä vertaissiskoja. Kuuden kuvan toimittaa Rita Trötschkes.

Kuusi kuvaa historiantutkija Tuomas Heikkilän elämästä

Nuorena historianopiskelijana Tuomas Heikkilä kiinnostui keskiajasta, sillä se vaikutti mustalta aukolta, josta moni opettajakaan ei vaikuttanut tietävän paljoa. Heikkilän tutkimusryhmä osoitti, että Suomessa oli keskiajalla elävä kirjallinen kulttuuri. Kuusi kuvaa ohjelman toimittaa Jonni Roos.

Kuusi kuvaa arktinen retkeilijä Pete Mäkelän elämästä

Kuuden kuvan vieras Pete Mäkelä päätti 2000-luvulla keskittyä retkeilyyn ja veti useita retkikuntia arktisille alueille. Matkat olivat vaativia paitsi fyysisesti myös henkisesti. Vuonna 2008 hän hiihti Grönlannin halki etelästä pohjoiseen. Retki kesti kolme kuukautta. Tuona aikana Mäkelä ehti ajatella paljon elämäänsä ja paluu arkeen tuntui vaikealta. Hän harkitsi vakavasti erakoituvansa ja halusi elää yksinkertaista elämää myös Suomessa. Toimittajana on Elina Toivonen.

Kuusi kuvaa monialataiteilija Tero Puhan elämästä

Kuuden kuvan vieras on vuonna 2014 valokuvataiteen valtionpalkinnolla palkittu Puha, joka kuvaa juniorikehonrakentajia. Hän näkee kehonrakentamisessa ja taiteilijuudessa samankaltaisuutta: Lavalle kipuamista edeltää jopa puolen vuoden valmistautuminen, ja usein kehonrakentaja maksaa kaiken itse. Kuten taiteellinen työ, myös kehonrakentamien edellyttää Puhan mukaan kurinalaisuutta. Toimittaja Jonni Roos.

Kuusi kuvaa Tampereen Teatterin johtaja Mikko Kannisen elämästä

Kuudessa kuvassa on vieraana Tampereen Teatterin johtaja Mikko Kanninen. Hän on perinyt asenteen, jonka mukaan kaikki täytyy tehdä itse. Kanninen itsenäistyi vaihto-oppilasvuonnaan Yhdysvalloissa ja tutustui aivan uudenlaiseen arkeen. Hänen mielestään kaikki merkitykset elämässämme perustuvat kuolemaan. Toimittajana Teresia Jokinen.