Hyppää pääsisältöön

Sisältöä aiheesta Kuusi kuvaa

Pääsisältö

Korona-aikana kirjailija Satu Rämön kalenteri tyhjeni ja hän päätti keksiä tarinan, josta muovautuikin suosittu dekkarisarja

Islannissa perheineen asuva Rämö tunnetaan varsinkin Islannista kertovista tietokirjoista. Nyt hän valloittaa uusia yleisöjä Hildur-dekkareillaan. Miten tehdään loikka tietokirjoista romaaneihin?

Emeritusprofessori Heikki Henttonen on tutkinut myyriä yli 50 vuotta – suuri sopulivaellus vuonna 1970 oli sysäys ja sinetti hänen tulevaisuudelleen

Helsinkiläiselle Heikki Henttoselle jyrsijöiden tutkiminen on enemmänkin elämäntapa kuin työ. Hän on jäänyt eläkkeelle Luonnonvarakeskuksesta, mutta jatkaa lähes samaa rataa kuin ennenkin.

Valokuvauksen monitoimimies Juhani Riekkola tallensi tamperelaisten puutalojen katoamista

Valokuvaaja Juhani Riekkola oppi työssään valokuvan oikean sommittelun ja pian hän voitti monet valokuvakilpailut.

”Välillä laitamme kakkukuvun hylyn päälle, jotta saamme säästettyä tutkittavaa myös uusille meriarkeologian sukupolville”, sanoo meriarkeologi Minna Koivikko

Teknologia on mullistanut meriarkeologiaa, sillä sen avulla merenpohjan salaisuudet paljastuvat entistä paremmin. Museoviraston meriarkeologina Minna Koivikko tutkii enimmäkseen puulaivoja.

Näkymä junan ikkunasta havahdutti kirjailija Jenni Räinän: Kaikki tuttu metsä olikin talousmetsää

Räinä on kotoisin pienestä Hyryn kylästä Kuivaniemeltä Pohjois-Pohjanmaalta. Lapsuus maatilalla metsien ja soiden keskellä on näkynyt sittemmin hänen kirjoissaan ja mielenkiinnon kohteissaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle

Areenassa

Kuusi kuvaa kirjailija Satu Rämön elämästä

Kuusi kuvaa-ohjelmassa on vieraana dekkarikirjailija Satu Rämö, jonka Hildur-sarjasta on juuri julkaistu toinen osa. Satu asuu Islannin länsivuonoilla, mutta viettää tämän kevään perheineen Äkäslompolossa Ylläksellä. Miten 20 vuotta faktapohjaisia kirjoja tehneestä toimittajasta kuoriutui dekkaristi? Ja mistä hän saa inspiraationsa juonenkäänteisiin? Ohjelman toimittaa Minttu Heimovirta.

Kuusi kuvaa emeritusprofessori Heikki Henttosen elämästä

Helsinkiläiselle emeritusprofessori Heikki Henttoselle jyrsijöiden tutkiminen on enemmänkin elämäntapa kuin työ. Hän on jäänyt eläkkeelle Luonnonvarakeskuksesta, mutta jatkaa lähes samaa rataa kuin ennenkin. Kuusi kuvaa ohjelman toimittaa Minttu Heimovirta.

Kuusi kuvaa valokuvaaja Juhani Riekkolan elämästä

Juhani Riekkola harjoitteli muotokuvausta ja suunnitteli valokuvaa mielikuvien avulla etukäteen. Saatuaan varman näkemyksen hyvästä valokuvasta, lähti Riekkola katsomaan Tampereen ja Helsingin valokuvaamoiden näyteikkunat ja päätti ottaa itse parempia valokuvia. Tampereen Aitolahdessa asuva Juhani Riekkola täyttää 9.3.2023 peräti 91 vuotta. Kuusi kuvaa ohjelman toimittaa Rita Trötschkes.

Kuusi kuvaa meriarkeologi Minna Koivikon elämästä

Meriarkeologi Minna Koivikko tutkii enimmäkseen puulaivoja. Tutkimuskohteina ovat lähinnä Suomenlinnan merenpohjassa olevat hylyt. Kesäisin vesillä on vilkas vesiliikenne, ja pohjasta voi löytyä mitä vaan, sillä kyseessä on vanha sotilasalue. Teknologia on mullistanut meriarkeologiaa, sillä sen avulla merenpohjan salaisuudet paljastuvat entistä paremmin. Ohjelman toimittaa Rita Trötschkes.

Kuusi kuvaa kirjailija Jenni Räinän elämästä

Kirjailija Jenni Räinä on kotoisin pienestä Hyryn kylästä Kuivaniemeltä Pohjois-Pohjanmaalta. Lapsuus maatilalla metsien ja soiden keskellä on näkynyt sittemmin hänen kirjoissaan ja mielenkiinnon kohteissaan. Hän on tullut tunnetuksi sivukylien ja luonnontilaisten metsien puolesta puhujana ja soiden rauhan ja kauneuden ylistäjänä. Hän on kirjoittanut muun muassa Metsä meidän jälkeemme tietokirjaa sekä romaanin Suo muistaa. Ohjelman toimittaja on Reetta Arvila.

Kuusi kuvaa Japanin tuntija Minna Eväsojan elämästä

Diplomaattiurasta haaveillut Minna Eväsoja alkoi opiskella japanin kieltä ja kulttuuria. Pian opinnot veivät hänet Japaniin, teekouluuun, jossa opiskeltiin mm. sitä, miten teetä kuului valmistaa Japanin keisarille, mikäli tämä sattuisi sattumalta pistäytymään juuri samaan teehuoneeseen. Toimittaja Jonni Roos.

Kuusi kuvaa akvarellisti Senja Vellosen elämästä

Kuuden kuvan akvarellisti Senja Vellonen on maalannut useiden näyttelyidensä työt taiteilijaresidensseissä, mm. Pariisissa Cité Internationale des Arts -taiteilijatalon ateljeessa sekä Rooman Villa Lantessa. Työnteko taiteilijaresidenssissä alkaa heti kaupunkiin asettumisen jälkeen. Ranska on Senja Velloselle arkisempi ja läheisempi, kun taas Italia on hänestä kiehtova ja arvoituksellinen. Ohjelman toimittaa Rita Trötschkes.