Hyppää pääsisältöön

Sisältöä aiheesta Luonto

Pääsisältö

Uusimmat artikkelit

Ilona ja luonnon ihmeet Pikku Kakkosessa

Opitaan uutta monimuotoisuudesta ja luonnosta!

Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Poimijat

Sienten ja marjojen tunnistaminen on hauskaa.

Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Kasvattajat

Kasvun seuraaminen on ihmeellistä lapsille ja aikuisille.

Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Lainaajat

Läheskään kaikkea ei tarvitse ostaa itselle omaksi.

Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Matkailijat

Kun matkaa lähialueille, jää enemmän aikaa olla yhdessä.

Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Tuunaajat

Kaiva esiin sakset, neula, lankaa ja liimaa – nyt tuunataan.

Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Lajittelijat

Kierrättäminen on tärkeää.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle

Areenassa

Närhi runoilee

Oravametsän runosielu Vieno on kehitellyt taas uutta tuotantoa. Närhetkin haluavat oppia runonlausujaksi - ja Vieno yllättää koko porukan runollaan "Sata nolla".

Hakkuuaukon tuolla puolen

Naapurimetsässä vieraili metsäkone ja se herätti oravissa ajatuksia oman metsän tulevaisuudesta. Aiheesta viritellään jo kaihoisaa tangoa mutta oravat pohtivat myös kodin, naapureiden ja kavereiden merkitystä.

Pöllöstä kasvissyöjä

Paikallinen metsätieteiden lääkäri on kertonut oraville, että kasvissyönti on nyt trendikästä. Kun asiaan pitää saada selkoa, apua haetaan pöllöltä, metsän viisaimmalta. Kelpaako pöllölle ketunleipä?

Metsän pienimmät

Usein puhutaan metsän suurista eläimistä, oravaakin suuremmista. Mutta metsän elämälle tärkeimmät lajit ovat niitä pieniä, usein kaikkein pienimpiä, lähes huomaamattomia. Oravat sen tietävät.

Ryhtiliike

Oravametsässä havahdutaan arjen liikuntatottumuksiin, etupäässä vain istutaan ja syödään. Sehän ei ole terveellistä, oikeastaan hengenvaarallista. On siis ryhtiliikkeen aika.

Villahousut

Uusin kevätmuoti on saapunut Oravametsään. Kuumimmat uutuudet ovat nyt ihastuttavan harmaat ja pörheät villahousut. Yllätys yllätys, niiden vauhtiominaisuudet huomataan erinomaisiksi.

Poimijat

Metsän herkut! Miksi ostaa kaupasta kun voi poimia itse? Tinka ja Vivika hakevat maukkaat mustikkamaitoainekset kotinsa lähimetsästä.

Kokkaajat

Itse tehtyä! Pupun tarkastelussa on tänään kokkaaminen. Sanni ja Kielo näyttävät, miten oman pihan antimista loihditaan maukas smoothie.

Suosittua Areenassa

Poimijat

Metsän herkut! Miksi ostaa kaupasta kun voi poimia itse? Tinka ja Vivika hakevat maukkaat mustikkamaitoainekset kotinsa lähimetsästä.

Kokkaajat

Itse tehtyä! Pupun tarkastelussa on tänään kokkaaminen. Sanni ja Kielo näyttävät, miten oman pihan antimista loihditaan maukas smoothie.

Nuku hyvin, metsän kuningas

Karhun valtakuntaan saapuu lumipyry. Metsän eläimet ovat huolissaan, sillä karhun pitäisi nyt kiireesti mennä nukkumaan. Juuri ennen kuin pesäkolo vihdoin löytyy, rakas ystävä tulee toivottamaan karhulle makoisat unet!

Vesimittari

Se on vesimittari! "Tää on mun pallo, tää on sun pallo, tää on meidän yhteinen maapallo, ja tänään mä esittelen sulle yhden hienon eläimen tältä pallolta. Ja hei! Älä potki TÄTÄ palloo!"

Lainaajat

Aina ei tarvitse ostaa! Pupu Virtanen on kiinnostunut lainaamisesta. Oona ja Vilho kertovat miksi lainaaminen on tärkeää ja pystyttävät naapurustoon oman lainauspalvelunsa.