Hyppää pääsisältöön

Sisältöä aiheesta Perheille

Pääsisältö

Ylen lastensisällöt näkyvät ja kuuluvat useissa eri välineissä ja eri alustoilla

Pikku Kakkonen, vuonna 1977 ensilähetyksensä saanut lastenohjelma nähdään Yle TV2:lla joka aamu ja arkisin joka ilta. Vuonna 2005 syntynyt Galaxi tarjoaa rentoa ja innostavaa sisältöä koululaisille Yle TV2:n aamuissa heti Pikku Kakkosen jälkeen.

Lasten Areena

Lasten Areenassa voi helposti ja turvallisesti katsella ja kuunnella Ylen lastenohjelmia! Lasten Areenasta löytyy lastenohjelmia jaoteltuna iän ja kielen mukaan. Pikku Kakkonen tarjoaa ohjelmia perheen pienemmille, ja Galaxi on koululaisten oma kokonaisuus. BUU-klubben tarjoaa ruotsinkielistä lastenohjelmaa pienemmille, Piki Buu kaikista pienimmille ja Watt kouluikäisille. Unna Junna palvelee saamenkielisiä lapsia. Lasten Areenaan pääsee sekä mobiili- että äly-tv-sovelluksen ja lisäksi myös selainversion kautta.  
Lataa tai päivitä sovellus:

Areenan Lapset-osioista pääsee niin audio- kuin videotarjonnan pariin.

Pikku Kakkosen sovellus

Pikku Kakkosen sovellus on kehitetty alle kouluikäisille lapsille yhdessä heidän kanssaan. Sovellus koostuu kiireettömään leikkiin kutsuvasta leikkipinnasta ja haastetta tarjoavista minipeleistä. Sovelluksen leikkipinnassa perheen pienimmät lapset voivat vapaasti tutkia ja määrittää leikin rytmin itse. Minipelit ovat erilaisia pelimekaniikkoja soveltavia pieniä pelejä, joissa voi kokea vauhdin riemua ja kohdata haasteita. Pikku Kakkosen sovellus on ilmainen.
Lataa tai päivitä sovellus:

Pikku Kakkosen Eskari

Pikku Kakkosen Eskari on mukaansatempaava sovellus, joka täydentää Pikku Kakkosen alle kouluikäisille suunnattuja vuorovaikutteisen digitaalisen leikin palveluja. Eskari-sovelluksen parissa lapsi pääsee sekä loistamaan taidoillaan että oppimaan uutta omalla tasollaan. Oivalluksia ja innostumista on tarjolla erilaisten sisältöjen parissa (esim. lukitaidot ja matematiikka). Pikku Kakkosen Eskari -sovellus on ilmainen.
Lataa tai päivitä sovellus: 

Eskaritehtäviä ja -värityskuvia on saatavana myös tulostettavina versioina yle.fi/lapset -sivulta. Lasten Areenaan on koottu myös mukava paketti eskariaiheista katseltavaa ja kuunneltavaa.

Galaxin sovellus

Galaxin sovellus on kehitetty kouluikäisille lapsille. Sovellus tarjoaa kevyttä pelillistä sisältöä sekä tietoa Galaxin ajankohtaisista asioista.

yle.fi/lapset

Yle.fi/lapset -sivu on Ylen lastenohjelmien tärkein tiedotuskanava. Sivuilta löytyy mm. ajankohtaisia aiheita, lisätietoa lastenohjelmista ja vinkkejä varhaiskasvattajille.  plaa
Pikku Kakkonen ja Galaxi ovat myös sosiaalisessa mediassa. Pikku Kakkosen YouTube-kanava esittelee Pikku Kakkosen ohjelmatarjontaa ja Pinterestistä löytyvät kaikki Pikku Kakkosen askartelut kootusti. Myös Facebookissa ja Instagramissa voi törmätä Pikku Kakkoseen. Galaxiin pääsee niin YouTubessa, Instagramissa kuin TikTokissakin. Galaxin some-tileillä tutustuu juontajiin ja moniin mielenkiintoisia asioihin ja ilmiöihin.