Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Eränkävijät pääkuva

Jakso 12: Viimeiset oljenkorret

Mies ja suomenlapinkoira pilkillä tunturissa.
Mies ja suomenlapinkoira pilkillä tunturissa. eränkävijät

Lue lisää:

Arktinen erämaa ei tunne armoa

Kalastusretkillä tunturialueilla täytyy varautua kaikenlaisiin sääoloihin, niin talvella kuin kesälläkin. Sää tunturissa voi vaihtua täydestä auringonpaisteesta hurjaan lumituiskuun hetkessä. Tuuli näyttelee suurinta roolia tunturissa. Ei ole niinkään ongelmallista olla avotunturissa tyynellä säällä 20 - 30° pakkasessa kuin nollakelissä tuulen ollessa 20 tai jopa yli 40 m/s.

Jakso 11: Häirikkösusi

Jakso 10: Totuuden hetki

Jakso 9: Tunturikoe

Metsästäjät kävelevät auringonlaskuun kahden metsästyskoiran kanssa.
Metsästäjät kävelevät auringonlaskuun kahden metsästyskoiran kanssa. eränkävijät

Lue lisää:

Kanakoirien erikoiskokeissa koetaan suuria tunteita

Kanakoirien erikoiskokeet ovat metsästyskokeita, joiden tarkoituksena on saada tietoa koirien metsästysominaisuuksista jalostusta varten ja edistää koirien metsästyskäyttöä. Kokeet tarjoavat myös ympäristön, jossa koiraharrastajat pääsevät vaihtamaan kokemuksia ja ystävystymään samanhenkisten ihmisten kanssa.

Jakso 8: Helpompia saaliita

Metsästäjäveljekset isänsä kanssa.
Metsästäjäveljekset isänsä kanssa. eränkävijät

Jakso 7: Odottamattomia vaikeuksia

Jakso 6: Pohjoista kohti

Eränkävijät jakso 6: Pohjoista kohti

Sanna ja Antti valmistautuvat koko perheen voimin Muotkan reissulle tunturimaisemiin. Mukaan lähtee myös uusi tulokas, Sukka-pentu, josta on tuleva Pudasjärven kanalintumetsien kauhu.

Turusen suurpetoveljekset ovat löytäneet tiensä Ilomantsista katsottuna eksoottisille maille; Taivalkosken poronhoitoalueelle. Karhunmetsästys Pohjois-Pohjanmaalla eroaa suuresti kotiseudun jahdista, mikä asettaa uusia haasteita toiminnalle.

Aki on selvittänyt vaaralliset kosket ja mittaharjusten pyynti voi alkaa. Riikka puolestaan on saapunut kansantaiteesta ja -taruista tutuille Kolin vaaroille.

Jakso 5: Koskemattomilla kuohuilla

Eränkävijät jakso 5: Koskemattomilla kuohuilla

Riikka, Jaakko ja Jarmo palaavat Nuorttijoelle harjus- ja taimenpyyntiin. Jaakon epäilyistä huolimatta koskesta löytyy saalista, ottipelin valinta vain vaatii hieman pähkäilyä.

Team Karhukoplan karhujahti on vienyt Arin ja Tuomon Kuhmon tuntemattomille metsille, mikä tekee jahdista hankalampaa. Sanna ja Antti puolestaan ovat päättäneet pysytellä kotimaisemissa raskaan Nikkaluoktan reissun jälkeen. Riekkojen lisäksi tänään kiikarissa on myös metso, jonka pudotus nousisi kauden kohokohdaksi.

Aki ja Äijä suuntaavat uusille apajille Tornionjoelle. Runsaat kalavedet houkuttelevat kahta seikkailijaa, eivätkä kuohuvat kosket pelota luonnonvoimia uhmaavaa Akia.

Jakso 4: Maalla, vesillä ja ilmassa

Jakso 3: Mestarin opissa

Jakso 2: Karhun jäljille

Maailman paras harjuspaikka löytyy Suomesta

Harjusten pyynnissä onnistuminen vaatii omistautumista

Suomen Lapissa pystytään harjoittamaan vähintään yhtä tasokasta tai jopa parempaa harjuksen kalastusta kuin ulkomailla. Useat perhokalastajat tulevatkin maailmalta Suomen Lappiin kalastamaan.

Jakso 1: Jahti alkaa

Mikä on Eränkävijät?

Lue lisää:

Eränkävijät on sarja metsästyksestä ja kalastuksesta nykypäivän Suomessa

Yle TV1:n uusi sarja Eränkävijät seuraa neljän intohimoisen eränkävijän tarinaa metsästyksen ja kalastuksen parissa. Eri puolilta Suomea kotoisin olevia päähenkilöitä yhdistävät samat arvot ja rakkaus luontoon.

Kun pohjoisessa tunturit ovat lumen peitossa ja järvet jäässä, kuljetaan etelässä vielä sulassa maassa ja kalastetaan virtaavissa vesissä.

Eränkävijät Yle TV1:llä alkaen 2.10.2016.

Katso, missä Eränkävijät seikkailevat kauden aikana

Eräharrastus voi johdattaa intohimoisen metsästäjän uusille maille.

Vaikka kaikki Eränkävijät viettävät aikaansa runsaasti kotimaastoissaan, saa kalastus- ja metsästysvietti toteuttamaan reissuja jopa Suomen rajojen ulkopuolelle. Oheisesta kartasta voit tutustua paikkoihin, joissa Eränkävijät seikkailevat syksyn retkillään.