Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Kevät pääkuva

Yle Luonnon kevätseuranta

Näin Suomen kevät etenee – katso Yle Luonnon kevätseurannan upeat kuvat kartalla!

Seuraamme kevään etenemistä päivittäin.

Kevät tulee nyt jättiaskelin! Selaa Yle Luonnon kuvagalleriaa, niin näet miten kevät etenee ympäri Suomea. Upeita maisemia, muuttolintuja, kevään ensi kukkasia – vihdoinkin luonnossa on taas valoa ja värejä! Osallistu sinäkin ja lähetä meille kevätkuva paikkakunnaltasi tunnisteella #ylekevätseuranta tai artikkelista löytyvällä lomakkeella.

Kutuhommiin, sanoi sammakko

Sammakkokoiraat odottelevat naaraita kutupuuhiin, ja tappeluksihan se meni. Sammakonkutu ja nuijapäät ovat suojassa kaloilta ojassa, mutta vaarana voi olla kuivuminen ja ravinnonpuute. Toivottavasti näitä poikia onnistaa!

Suomen hurjimmat kevätsäät

Kevät voi tulla ryminällä, ja silloin on suojauduttava.

Kevät voi tulla sellaisella ryminällä, että siltä pitää suojautua. Itsenäisen Suomen säähistoriaan mahtuu rajuja ukkosia, myrskytuulia ja suurtulvia.

Keväiset rummuttajat

Keväiset soidinmenot: Kanalinnut

Kuuntele kevättä

Minnan kuusi vinkkiä onnistuneelle linturetkelle

Linturetki onnistuu parhaiten keväällä.

Vuodenaika on tärkeä! Kirkas, kuulas ja rauhallinen toukokuun aamu on parasta lauluaikaa. Linnut vaikenevat juhannukseen mennessä. Ei sitä ehdi enää paljon laulelemaan, kun on nälkäiset poikaset pesässä.

Miten lintu laulaa? – Kymmenen faktaa linnunlaulusta

Miten linnun ääni syntyy

Miten pienestä linnusta voi tulla niin kova ääni? Miksi jotkut linnut ovat taitavia matkijoita? Voivatko linnut laulaa myös nokka kiinni? Miten paljon niiden pitää opetella laulamisen taitoa? Osasivatko jo lintujen esi-isät, dinosaurukset, laulaa?

Kevät Instagramissa #ylekevätseuranta