Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Syötävä kaupunki pääkuva

Maistuisiko torakka?

Torakat, sirkat ja jauhomadot ovat tulevaisuuden arkiruokaa.

Kuinka pitkä matka on siihen, että ripottelemme muurahaisia salaatin päälle ja valmistamme sirkkanaudasta hyönteisbolognesea?

Mikä Syötävä kaupunki?

Eikö olisi mukavaa kasvattaa omaa ruokaa?

Eikö olisi mukavaa poimia omalta parvekkeelta tai pihalta yrttejä salaatin mausteeksi? Mitä jos ruusupensaan sijaan pihassa kasvaisikin vadelmapensas? Haastamme kaikki kaupunkilaiset viljelemään kaupungit viihtyisämmiksi, kasvattamaan omaa ruokaa lähellä. Muutetaan kaupungit syötäviksi!

#syötäväkaupunki

Valkoiseen aitaan on ripustettu maalein koristeltuja saappaita, joihin on istutettu mansikantaimia. Taustalla näkyy maalein koristeltuja viljelylaatikoita, autoja parkkipaikalla ja ison rakennuksen seinää.
Valkoiseen aitaan on ripustettu maalein koristeltuja saappaita, joihin on istutettu mansikantaimia. Taustalla näkyy maalein koristeltuja viljelylaatikoita, autoja parkkipaikalla ja ison rakennuksen seinää. Kuva: DocArt, Petteri Saario Petteri Saario,kaupunkiviljely,laatikkoviljely,Porvoo,Taidetehdas,asvalttiviidakot
Kuvassa on ainoastaan tekstiä. Otsikko on: Tee kaupungistasi syötävä ja sen jälkeen on kuusi kohtaa, miten katsojaa neuvotaan toimimaan.
Kuvassa on ainoastaan tekstiä. Otsikko on: Tee kaupungistasi syötävä ja sen jälkeen on kuusi kohtaa, miten katsojaa neuvotaan toimimaan. Kuva: DocArt, Antti Saario kaupunkiviljely

Näin pääset alkuun

Luuletko olevasi puutarhaguru? Testaa miten pärjäät Puoli seitsemän suuressa puutarhatestissä

Testi erottaa harrastelijat todellisista multasormista.

Onko sinulla naapuruston kukoistavin puutarha? Tuottaako kasvimaasi satoa koko talveksi? Vai kuulutko siihen joukkoon, jonka vähäisimmätkin yrttivilljelmät kuihtuvat alkuunsa? Puoli seitsemän suuren puutarhatestin avulla voit selvittää, millä tasolla tietosi puutarhanhoidosta ovat.