Hyppää pääsisältöön

Prätkäilyä ja hevostelua

Leo, 85, haluaa toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa ajaa Harrikalla. Tyyne, 76, haaveilee pääsevänsä suomenhevosen selkään ensi kertaa sitten tyttövuosiensa. Apureina Viivi Pumpanen ja Toni Nieminen.

Alastonmaalausta ja kalastusta

Sirkka, 75, toivoo että hänestä maalattaisiin aistikas muotokuva Halosenniemessä. Reino, 90, tahtoo päästä pitkästä aikaa merelle kalaan. Apureina Katariina Souri ja Mikko "Peltsi" Peltola.

Laskuvarjoilua ja aikamatkailua

Raijan, 72, edesmennyt mies kielsi laskuvarjohypyn. Enää leskirouvaa ei pidättele mikään. Ritva, 79, ja Pentti, 80, tahtovat paikkaan, jossa heidän rakkautensa alkoi. Apureina Jussi-Pekka Rantanen ja Diandra.

Uusimmat sisällöt - Lupa välittää

 • Välittämisaalto kasvaa!

  Lupa välittää -kampanjassa tuhannet nuoret ovat järjestäneet tapahtumia lähistön vanhuksille ja tuhannet suomalaiset ovat antaneet oman, henkilökohtaisen välittämislupauksensa. Olemme synnyttäneet yhdessä välittämisen aallon, joka pyyhkii koko Suomen yli. Järjestöjen vapaaehtoistyöhön virtaa lisää väkeä. Kampanja käynnistyi jo syksyllä, kun kutsuimme nuoret ideoimaan yhteistä tekemistä ikäihmisten kanssa, Tähän mennessä vanhainkodeissa, hoivakodeissa ja palvelutaloissa on järjesteyy yli 250 tapahtumaa; joissa on laulettu, tanssittu, ulkoiltu, leivottu ja tutustuttu. Ennen kaikkea sukupolvet ovat kohdanneet. Viisi viikkoa sitten kutsuimme mukaan kaikki suomalaiset antamaan oman välittämislupauksensa. Halusimme tehdä näkyväksi arjen hyviä tekoja ja innostaa kaikkia antamaan enemmän aikaansa ikäihmisille. Kymmenet TV- ja radio-ohjelmat, netti ja some kertoivat tarinoita ikäihmisistä ja kannustivat sukupolvia yhteiseen tekemiseen. Tuhansista teoista kasvoi välittämisen aalto. Jatketaan ja kasvatetaan sitä entisestään!

 • UPplus: Lupaa välittää!

  UP haluaa levittää välittämisen ilosanomaa, ja joukko näyttelijöitä lähti laulamaan joululauluja tamperelaisille ikäihmisille. Tempauksella UP:laiset osallistuvat Ylen Lupa välittää -kampanjaan ja haastaa Sinut mukaan: toimi nyt ja anna joululahjaksi lupaus!

 • Tunnetut kansalaiset löysivät aikaa välittää vanhoista

  Kymmenet tunnetut suomalaiset ovat mukana välittämisessä.

  Kymmenet tunnetut suomalaiset ovat mukana välittämisen aallossa. Pienillä teoilla. Musta Barbaari, Enni Rukajärvi, Olli Herman, Elastinen, Viivi Pumpanen, rap-mummo Eila, Santtu-Matias Rouvali, Lasse Kukkonen ja Isac Elliot: Miten he lupaavat välittää vanhoista ja kenet he haastavat?

 • Hannes Hynönen ja mediamylläkkä

  Kävin tapaamassa Hannes Hynöstä jo marraskuun puolivälissä. Vierailin hänen kodissaan ennen kohtalokkaita Linnan juhlia, jotka nostivat tämän kohta 102-vuotiaan sotaveteraanin keskelle hurjaa mediamylläkkää. Eilen soitin Hanneksen Matti-pojalle ja kyselin, miten Hannes on kohinan ottanut. ”Tykkäähän tuo”, kuului vastaus. ”Mutta sama Hannes hän on kuin ennenkin.”

 • Työeläkeuudistus syntyi - kaikki voittavat, mutta kuka maksaa

  Eläkejärjestelmä toimii kunnolla vain, kun ihminen on puolet elämästään töissä ja loput koulussa ja eläkkeellä. Yhä pitkäikäisemmäksi elävän suomalaisen työuran osuus elämästä on lyhentynyt liikaa. Siksi kaikki tekevät nyt pidemmän työuran. Uudistukselle täytyy kuitenkin löytää maksaja. Suhteellisesti pahiten näpeilleen saavat 1960- ja 70-luvuilla syntyneet. Suuret ikäluokat ovat jo eläkkeellä. Nuoremmille ei voi jättää perinnöksi pelkkiä laskuja. Eivätkä työttömät tai muuten työelämän ulkopuolle jääneet voi osallistua kolehtiin.

 • Emme aio kuolla tänään

  Svenska Ylen kohokohta Lupa välittää -kampanjassa saa ensi-iltansa 8.12.2014, kun Radio X3M:in suositut juontajat Frillan ja Prillan esittävät biisinsä ja musiikkivideonsa "Vi skall inte dö idag" ("Emme aio kuolla tänään").

 • Vanhempi kuin itsenäinen Suomi

  Viisaus tulee kokemuksesta. Kokemus karttuu iän myötä. Mitä mieltä ovat Hannes Hynönen ja Risto Pelkonen onnellisesta elämästä?