Hyppää pääsisältöön
Video ei enää katsottavissa

Antti kävi saamelaisten asuntolakoulua

24-vuotias saamelaiskäräjien nuorisoneuvoston puheenjohtaja Niila Rahko kohtaa jaksossa 78-vuotiaan Antti Laitin. Miehet pohtivat kulttuurin ja kielen säilymistä sekä omia kokemuksiaan kielivähemmistön edustajina Suomessa. Katso jakso heidän keskustelustaan ja lue tarina Antista ja saamelaisuudesta.

Video ei enää katsottavissa

Kaikkien kokkiohjelmien isä

17-vuotias Amanda Rekola on vegaani ja ruokablogisti. Hän kohtaa Jaakko Kolmosen, joka muistelee lapsuuden ruokakokemuksiaan ja perimätiedon merkitystä ruokakulttuurin säilymisen kannalta. Katso heidän jaksonsa ja lue Jaakon tarina.

Sotaa pakoon 5-vuotiaana

20-vuotias Laura Tahvanainen aloitti lukioikäisenä vapaaehtoistoiminnassa palvelutalossa Oulussa. Hän kohtaa jaksossa 75-vuotiaan Elsa Kirveskarin, ja he keskustelevat rahan merkityksestä, säästämisestä ja köyhyydestä. Katso jakso heidän tapaamisestaan ja lue Elsan tarina.

Sirkka vei kaverit ruumishuoneelle

27-vuotias tanssialan yrittäjä Marika Isohanni kohtaa jaksossa 73-vuotiaan Sirkka Sorsan. Eläkkeellä oleva suukirurgi pohtii naiseutta, ikääntymistä ja ulkonäön merkitystä elämässään. Katso jakson Marikan ja Sirkan pohdinnoista ja lue Sirkan tarina.

Olympiamitalisti voimistelee edelleen 81-vuotiaana

16-vuotias Ani Nnebedum haaveilee jalkapalloilijan urasta. Hän kohtaa jaksossa olympiamitalisti Martti Mansikan. 81-vuotias voimistelija muistelee, mitä huipulle pääsy vaati, ja mitä urheilu merkitsee hänelle tänään. Katso Anin ja Martin tapaaminen ja lue Martin tarina.

”Mun nuoruudessa ei ollut lesboja”

21-vuotias Lili Pakalèn kuulee 69-vuotiaalta Sinikka Kaperilta, kuinka hän tajusi olevansa lesbo. Sinikka kertoo, kuinka ennen suhtauduttiin seksuaalivähemmistöihin ja minkälaista syrjintää hän on kohdannut. Katso jakso Sinikan ja Lilin kohtaamisesta ja lue Sinikan tarina.

Syömähimo on piinannut Riitta Rantasta koko elämän

24-vuotias Ida Schlizewski keskustelee isoäitinsä Riitta Rantasen kanssa naisihanteista, ylipainosta ja ulkonäköpaineista. Molemmat ovat kamppailleet ylipainon kanssa aikuisuuden kynnyksellä ja onnistuneet laihduttamaan. Katso jakso heidän tapaamisestaan ja lue Riitan tarina.

Tottelematon mummo

23-vuotias irakilaissyntyinen räppäri Al-Muntazar Al-Mehsen kohtaa jaksossa 78-vuotiaan Rap-mummo Eila Nevanrannan. Eila pohtii omia juuriaan ja mistä oma kapina kumpuaa. Katso jakso heidän tapaamisestaan ja lue Rap-mummon tarina.

Norppatunnuksen isä piirtää edelleen

22-vuotias Elina Heinänen etsii omaa paikkaansa ja tulevaisuuttaan. Erik Bruun kohtaa Suomenlinnan kodissaan nuoren ja kertoo, kuinka löysi kipinän graafiseen alaan, jolla työskentelee vielä 88 vuoden iässä. Katso jakso Elinan ja Erikin tapaamisesta ja lue Erikin tarina.

Benjihyppy 95-vuotiaana

26-vuotias Mohammed Abdi Mosse ei uskaltanut hypätä benjihyppyä, mutta 95-vuotias Margit Tall uskalsi tiettävästi vanhimpana naisena maailmassa. Jaksossa puhutaan rohkeudesta ja yksinäisyydestä. Katso jakso heidän tapaamisestaan ja lue Margitin tarina.

Koulupojasta tuli sotamies

21-vuotias Suldaan Said Ahmed kohtaa 93-vuotiaan sotaveteraani Eero Blåfieldin. Eero kertoo Suldaanille kokemuksiaan sodasta. Katso jakso heistä ja lue Eeron kokemuksista.

Video ei enää katsottavissa

Kauppiaalle töihin 10-vuotiaana

15-vuotias Sonja Vainonen kohtaa 79-vuotiaan Elsa Koiviston, joka kertoo Sonjalle, kuinka voi säilyttää positiivisen asenteen sairauksista huolimatta. He puhuvat Elsan tyttären sairastumisesta ja kuolemasta sekä elämän tarkoituksesta. Katso jakso heidän keskustelustaan ja lue Elsan tarina.

Video ei enää katsottavissa

Marjatta ja mies Marsista

17-vuotias lukiolainen Ella Hellberg miettii kuinka löytäisi elämän kestävän parisuhteen ja mistä sen tietää osuvan kohdalle. 78-vuotias Marjatta Käki kertoo oman rakkaustarinansa, joka jatkuu miehen kuoleman jälkeenkin. Katso jakso heidän kohtaamisestaan ja lue Marjatan tarina.

Video ei enää katsottavissa

Anna oma lupaus!

Tuukka ja Olgakin antoivat. Anna sinäkin! Kirjoita oma lupauksesi tai valitse yksi vaihtoehdoista. Jaa lupauksesi sosiaalisessa mediassa ja haasta tuttavasi antamaan oman lupauksensa.