Hyppää pääsisältöön

Sielukoulu - kokeile vaikka kiusallasi!

Tuntuuko siltä, että elämä on yhtä kaaosta? Pinnisteletkö jaksamisen äärirajoilla etkä kuitenkaan ole tyytyväinen itseesi tai tekemisiisi? Muistatko enää, kuka olet ja mistä pidät? Ruuhkavuotisten ihmisten elämä on usein kiireistä, ja olosuhteiden radikaali muuttaminen on vain harvoin mahdollista. Jotain voi kuitenkin tehdä - nimittäin parantaa päänsisäistä oloa!

Marja Hintikka Liven Jenny Lehtinen treenaa mieltään 10 viikon tehokuurin ajan ja kutsuu teidät kaikki mukaan kokeiluun! Jaa Jennyn kanssa kokemuksia Mielipuolen päiväkirjassa Facebookissa ja kuuntele Jennyn ajatuksia Yle Puheella Marja Hintikka Live –showssa tiistaisin klo 16. Treeni alkaa maanantaina 8.2. jolloin koko 10 viikon harjoitukset julkaistaan tällä sivulla.

Treenaa Jennyn kanssa Facebookissa

Marja Hintikka Live, Sielukoulu, Jenny Lehtinen
Marja Hintikka Live, Sielukoulu, Jenny Lehtinen marja hintikka live, sielukoulu, jenny lehtinen

Jenny Lehtinen testaa Sielukoulua - tuloksena Mielipuolen päiväkirja!

Auttaisiko mindfulness ruuhkavuosiin? Jenny kokeilee.

Jenny Lehtisen ote elämästä lipsuu: mieli harhailee, kiire painaa ja kaikenkattava tyytymättömyys kuristaa. Vaikka Jenny suhtautuu skeptisesti rusinantuijottelua tarjoaviin mielenhallintakonsultteihin, hän on päättänyt antautua kokeeseen: pystyykö kymmenen viikon henkisellä treenillä parantamaan elämänlaatua? Tule mukaan kokeiluun - tämä on Jennyn oma Mielipuolen päiväkirja!

Tehtävät:

Sielukoulu tehtävä 1: Mieti, mistä asioista pidät!

Mahduta arkeen asioita, joita haluat tehdä.

Mitkä asiat sinusta ovat hauskoja, millaisten asioiden tekemisestä sinulle tulee hyvä mieli? Onko päässyt unohtumaan? Jotta elämä tuntuisi mielekkäältä, tärkeiden asioiden tulisi mahtua arjen kalenteriin velvollisuuksien rinnalle.

Sielukoulu tehtävä 5: Rentoudu!

Rentoutumista voi harjoitella missä vaan.

Niska jumittaa, jännittää ja väsyttää. Varasta välillä pieni hetki itsellesi ja harjoittele rentoutumista. Voit harjoitella rentoutumista esimerkiksi nukkumaan mennessä, bussissa, junassa tai vaikka jonottaessasi. Voit aloittaa rauhallisessa ja hiljaisessa paikassa pidemmillä rentoutumisharjoituksilla ja edetä siihen, että pystyt rentoutumaan myös hälyssä tai ihmisten keskellä.

Sielukoulu tehtävä 6: Hengittele!

Hengityksen tasaaminen auttaa moneen.

Kun hermot ovat koetuksella, kannattaa laskea kymmeneen ennen kuin reagoi. Hengittämällä syvään rentoudut ja pääset lähemmäksi tietoisen läsnäolon tilaa. Hengitysharjoitukset ovat tyypillisimpiä tietoisuustaitojen kehittämisharjoituksia. Ne toimivat parhaimmillaan, kun niiden avulla opitaan tunnistamaan tunteita ja ajatuksia sekä hyväksymään ne sellaisenaan. Tehtävä

Sielukoulu tehtävä 7: Ole lempeämpi itsellesi!

Myötätuntoa itseä kohtaan kannattaa opetella.

Myötätuntoa itseä kohtaan kannattaa opetella. Kun osaamme arvostaa itseämme ja yritämme parhaamme tässä ja nyt, näillä tiedoilla, voimme antaa itsellemme luvan korjata virheitä, toimia luovasti ja iloita elämästä.

Sielukoulu tehtävä 8: Tee suunnitelma!

Joskus on hyvä liikkua ulos omalta mukavuusalueelta.

Joskus on terveellistä liikkua omalta mukavuusalueelta epämukavuusalueellekin. Siten voimme oppia uutta ja saada uusia näkökulmia vanhaan.

Sielukoulu tehtävä 9: Tapaa tärkeä ihminen!

Millainen vuorovaikutus tukee omaa hyvinvointiasi?

Millainen vuorovaikutus tukee sinun hyvinvointiasi? Millaisia ihmissuhteita haluat vaalia? Kaikissa suhteissa olisi hyvä oppia sanomaan, mitä tarvitsee voidakseen hyvin.