Hyppää pääsisältöön

Vanhempien seksikoulu

Onko läheisyys kadonnut suhteestanne? Eikö seksi enää innosta? Toistavatko petipuuhanne aina samaa, jo liian tutuksi käynyttä kaavaa?

Ette ole yksin! Myös monella muulla ruuhkavuosia elävällä pariskunnalla seksielämä ontuu. Muutos on kuitenkin mahdollinen! Marja Hintikka Liven Vanhempien seksikoulu auttaa pareja löytämään toisensa uudelleen. Tartu haasteeseen!

Vanhempien seksikoulu osa 1: Halaa!

Toisensa juuri löytäneet rakastavaiset koskettelevat ja halaavat toisiaan paljon ja melkeinpä jatkuvasti. Ajan myötä halausyhteys saattaa katketa, mutta yhteyden voi ja se kannattaa palauttaa. Toisen halauksessa tietää olevansa hänelle tärkeä ja arvokas.

Vanhempien seksikoulu osa 2: Suutele!

Suutelemisen väheneminen huolestuttaa usein parisuhteessa eläviä ihmisiä. Onko tämä merkki tunteiden muuttumisesta tai puuttumisesta – vai jostakin ihan muusta? Suuteleminen on erityisen intiimiä, sitä ei tehdä kenen kanssa tahansa. Suuteleminen lähentää kumppaneita.

Vanhempien seksikoulu osa 3: Kosketa!

Koskettaminen voi olla monenlaista: rauhoittavaa, rentouttavaa, kiihottavaa, hellää, rajua, terapeuttista jne. Kosketuksella voi ilmaista, että haluaa olla toisen lähellä ilman seksuaalista velvoitetta. Se myös osoittaa, että rakastaa toisen vartaloa sellaisena kuin se on.

Vanhempien seksikoulu: välitodistus

Vanhempien seksikoulussa on tähän mennessä halattu, suudeltu ja kosketettu. On aika riisua vaatteet. Ennen sitä on kuitenkin välitodistuksen aika. Mitä on opittu? Mitä on tulossa? Ja miten tulevaan on syytä varustautua?

Vanhempien seksikoulu osa 4: Hyväile!

Monen mielestä ihon kosketus, läheisyys ja hyväilyt ovat tärkeä osa eroottista latausta ja seksiä. Vanhempien seksikoulun neljännessä harjoitteessa kosketetaan eroottisesti – osansa saavat niin miehet kuin naisetkin.

Vanhempien seksikoulu osa 5: Käytä suuta!

Suuseksi on yksi intiimeistä tavoista hyväillä ja tyydyttää kumppani. Suuseksi voi piristää seksielämää, tuoda siihen vaihtelua tai toimia silloin, kun esimerkiksi yhdyntä ei ole syystä tai toisesta mahdollinen. Suuseksi vaatii avoimuutta, rohkeutta ja herkkyyttä yhtä aikaa.

Vanhempien seksikoulu osa 7: Kokeile kakkosta!

Anaaliseksin on tarkoitus olla kivaa ja tuntua hyvältä. Jos taustalla on huono kokemus, kannattaa edetä hitaasti. Myös anatomia tulee ottaa huomioon. On yksilöllistä, tuntuuko anaaliseksi hyvältä.

Vanhempien seksikoulu osa 10: Etsi pisteet!

Tutkimusmatkalla ei ole tylsää, sillä keskittymällä ja hiljentymällä voi löytää aivan uudenlaisia nautinnonlähteitä. Sukuelimistä löytyy aina uutta opittavaa niin itselle kuin kumppanille. Vanhempien seksikoulun viimeisessä jaksossa laitetaan kartalle U-, G- ja A-pisteet.

Artikkelit

Marjan totuus: Lapset pilaavat seksielämän

...mutta vain hetkellisesti, jos niin haluamme.

"Kun juttelee pienten lasten vanhempien kanssa, he hätkähtävät itsekin sitä, kuinka toisenlaista yhteiselämä onkaan lasten tultua elämään. Kuinka äkkiarvaamatta toisesta voi erkaantua." Marja Hintikka tuntee tarinan, mutta uskoo siihen, että lapset pilaavat seksielämän vain hetkellisesti.

Rakas, lähdetäänkö lenkille?

Jos oma vartalo ei miellytä, toimi!

"Itsestä huolehtiminen on osoitus itsensä ja toisen arvostamisesta - ja sillä on suora yhteys myös siihen, miten haluttavaksi itsensä ja toisen tuntee." Näin sanoo seksologi Tarja Santalahti, jonka mielestä vartaloonsa tyytymättömän kannattaa tehdä sille jotakin - eikä vain hyväksyä tilannetta.

"Seksikoulukohu" - Marja Hintikka vastaa

Seksikoulu: läheisyyttä ja kosketusta ruuhkavuosiin.

Marja Hintikka Live -talk show´n ensimmäisen tuotantokauden alkua saattelee vanhempien seksikoulusta noussut "kohu". Kohu sai alkunsa, kun juontajat Marja Hintikka ja Heikki Soini vierailivat YleX:llä kertomassa tulevasta. Mitä vastaa kohuun ohjelman juontaja Marja Hintikka? - Jaaha, viikkoa ennen ensi-iltaa ollaan jo kohuohjelma.

Ruuhkavuotisten seksitoiveet: enemmän, spontaanimpaa ja rennompaa

Jos saisit muuttaa jotain seksielämässäsi, mitä muuttaisit?

Kysyimme Marja Hintikka Liven verkkosivulla, mitä muuttaisit, jos saisit muuttaa yhden asian seksielämässäsi. Kyselyn tulokset kertovat samaa faktaa vanhempien seksielämästä kuin viralliset tutkimuksetkin: seksiä on liian vähän eivätkä puolisoiden tarpeet kohtaa. Tästä huolimatta vastauksista on aistittavissa tiettyä toiveikkuutta: hanskoja ei olla valmiita laittamaan naulaan.