Hyppää pääsisältöön

Huumepoliisien vastapallo

Aarnio ja toimittaja viestittelivät 400 kertaa

28. joulukuuta 2016 kihlakunnansyyttäjä Matias Londen laittoi pisteen Putin-vuodon tutkinnalle. Seuraavana päivänä Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Aarnion kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen törkeistä huumausainerikoksista,

Aarnion tietovuodot hovioikeuden käsittelyssä

400 yhteydenottoa toimittajan kanssa

Helsingin hovioikeudessa käsitellään tällä viikolla tapaus Aarnion sivuhaaroja, joissa Aarnion epäillään vuotaneen salassa pidettäviä tietoja muun muassa eräälle asianajajalle ja joillekin toimittajille.

Huumeiden uusi vallankumous

Huumelaboratorioiden ja poliisin kilpajuoksu

Verkko ja muuntohuumeet ovat sysänneet liikkeelle huumeiden ”vallankumouksen”, jota on erittäin vaikea hallita tai pysäyttää. Huumeiden valmistajat ja kauppiaat käyvät poliisin ja muiden viranomaisten kanssa eräänlaista kissa-ja-hiiri -leikkiä.

Kymmenen kysymystä huumeista

Muuntohuumeet valtaavat markkinoita

Huumekulttuuri on Suomessakin muuttumassa radikaalisti. Perinteisen huumekaupan, maastokätköjen ja huumeiden orjien rinnalle on kehkeytynyt verkon saloissa käytävä muuntohuumeiden kauppa, kotitekoinen kokkaaminen ja design-käyttö.

Huume, lääke vai muuntohuume?

Tarjolla kiihtymystä, tokkuraisuutta ja hallusinaatioita

Muuntohuumeilla tarkoitetaan aineita, jotka vaikuttavat päihdyttävästi ja huumausaineiksi luokiteltujen aineiden tapaan. Aluksi luettelemme kuitenkin perinteisemmät huumausaineet ja lopuksi yleisimmät väärinkäytetyt lääkeaineet.

Porosta on tullut ongelma Lapissa

Ikivanha paliskuntarakenne rapauttaa Lapin haurasta luontoa

Suomen luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Jouko Kumpula arvostelee ikivanhaa paliskuntarakennetta Lapissa. Kumpulan mukaan porojen jäkälälaitumet ovat hyvässä kunnossa enää harvassa Lapin kolkassa. Kumpulan katsoo, että nykyinen pirstaleinen paliskuntarakenne ei palvele laitumien parasta mahdollista käyttöä.

Poromies syyttää laidunongelmista myös metsien hakkuuta

Mobiili: "Laitumien loppuminen ei poromiehen syy"

Poromies Tuomas Keskitalo Enontekiöltä ei lämpene poromäärien leikkaamiselle. Hänen mielestään nykyistä ylärajaa voitaisiin jopa löysentää. ”Pitäisi poistaa vasat eloporoluvusta, että olisi vain raavaat porot siinä suurimmassa sallitussa”, sanoo Keskitalo.

MOT voitti verottajan Panama-papereissa

Oikeus ratkaisi Panama-kiistan Ylen eduksi

Helsingin hallinto-oikeuden päätöksen mukaan Yleisradion ei tarvitse luovuttaa ns. Panama-papereita Suomen verohallinnolle. Hallinto-oikeus kumosi keskiviikkona Verohallinnon kolme kehotusta, jotka koskivat MOT:n käytössä olevaa Panama-aineistoa.

Aiempia aiheita

MOT-selvityksiä

Tutki kiinnostavimpia yrityskauppoja

MOT:n lista kiinnostavimmista yritysmyynneistä 20 vuodelta

MOT on koonnut tietokannan kiinnostavimmista ulkomaille myydyistä yrityksistä kahdenkymmenen vuoden ajalta. Voit tutkia taulukkoa haluamiesi muuttujien mukaan. Taulukko liittyy maanantaina 22.5. esitettävään ohjelmaan MOT: Näin Suomi myytiin.

Mahtisukuja ja kahdella tuolilla istuvia päättäjiä kunnissa

Kuntapäättäjien matkat ja kiinteistökaupat luupin alla.

MOT:n saamat kymmenet kansalaisvinkit paljastavat kuntapäättäjien kaksoisrooleja ja epäilyjä hyvä veli – tai sisko –verkostoista ja suosimisesta. Yksilöityjä epäilyjä tuli noin 60-70, ja niistä on tähän mennessä varmennettu reilu kaksikymmentä. Juttusarjan ensimmäinen osa julkaistiin helmikuussa nimellä Hyvät Veljet kunnissa. Sarjan toisessa osassa jatketaan vinkkien uutisointia mm Turun Kakolasta, Kittilän Leviltä ja Tuusulasta. Juttuja pääsee lukemaan karttaa klikkaamalla.

Spotlight

Historian suurin tietovuoto

Veroparatiisien salaiset kansiot

MOT on mukana kansainvälisessä tutkivien toimittajien verkostossa, joka on uutisoinut maailman suurimmasta tietovuodosta eli ns. Panama-papereista. Asiakirjoista on paljastunut muun muassa useiden valtionpäämiesten ja miljardöörien laittomia toimia veroparatiiseissa. Suomalaisittain kiinnostavimmat löydöt koskevat toistaiseksi Nordeaa ja Metsoa. Tästä linkistä pääset kaikkiin tv-ohjelmiin ja verkkoartikkeleihin.

Toimitus

 • Renny Jokelin
  Renny Jokelin Kuva: Yle renny jokelin
 • Magnus Berglund
  Magnus Berglund Kuva: Yle magnus berglund
 • Kai Byman
  Kai Byman Kuva: Yle kai byman
 • ohjaaja Marko Niemi
  ohjaaja Marko Niemi Kuva: Yle niemi
 • Minna Knus-Galán
  Minna Knus-Galán Kuva: Yle knus-galan
 • Tiina Lundell
  Tiina Lundell Kuva: Yle lundell
 • Kirsi Skön
  Kirsi Skön Kuva: Yle skön
 • Hannu Sokala
  Hannu Sokala Kuva: Yle hannu sokala
 • Lauri Miettinen katsoo kameraan, mustavalkoinen kuva.
  Lauri Miettinen katsoo kameraan, mustavalkoinen kuva. Kuva: Ilmari Fabritius / Yle MOT,toimittaja lauri miettinen