Hyppää pääsisältöön

Operaattorin ei tarvitse paljastaa liittymän omistajaa

Tekijänoikeuskarhujen lähettäjille tappio.

Markkinaoikeuden tuoreen päätöksen mukaan teleoperaattorin ei tarvinnut paljastaa elokuvaa netissä jakaneen henkilön yhteystietoja. Markkinaoikeuden linjauksen jälkeen elokuvan tekijänoikeuksien omistajien on jatkossa aiempaa vaikeampaa tavoittaa tekijänoikeuksien loukkaamisesta epäiltyjä henkilöitä.

Kännykkänauhoitus todistaa laivapoliisin kovista otteista

Vartijoiden voimankäyttö Viron lautalla herättää kysymyksiä

MOT ottaa vastaan kokemuksia ja silminnäkijähavaintoja ylimitoitetusta voimankäytöstä niin maalla kuin merelläkin. Vappuviikonlopun tapahtumat Tallinnan lautalla herättävät kysymyksiä laivan järjestyksenvalvojien toiminnasta. Mikael (nimi muutettu) kertoo aamuyön tapahtumista MOT:lle.

Aiempia aiheita

Neuvostopartisaanien tuhoiskut jätettiin tutkimatta ulkopoliittisista syistä

Historioitsijat: partisaanisodan tapahtumat tutkittava

Kolme historioitsijaa vaatii jatkosodan aikaisten partisaanihyökkäysten perusteellista tutkimista. Tutkijat muistuttavat maanantaina esitettävässä MOT-ohjelmassa ”Itärajan ihmiskilvet”, että tähän asti Suomen itärajan kyliin tehtyjen iskujen penkominen on ollut lähes tyystin harrastelijahistorioitsijoiden varassa.

Turkistilojen tarkastusten määrä romahtanut

Turkiseläinasetuksen uudistus jäässä ainakin vuoteen 2019

Suomi on turkistarhauksen suurvalta, mutta turkiseläinten kohtelussa ala on jäänyt eurooppalaisesta kehityksestä. Turkiseläinten suojelu on Suomessa Pohjoismaiden heikoimpia. Ruotsi on kiristänyt lainsäädäntöään niin, että kettutarhaus on loppunut käytännössä kokonaan. Myös Norja on kiristänyt turkiseläimiä koskevaa lainsäädäntöään. Suomessa jo vuonna 2013 alulle pantu turkiseläinasetus on laitettu jäihin.

Ammattirikolliset anonyymeissä verkoissa

Jari Liukun kansainvälinen poliisiura jatkuu Europolissa.

MOT kävi haastattelemassa ensimmäisenä suomalaismediana Euroopan poliisiviraston vakavan ja järjestäytyneen rikollisuuden torjuntakeskuksen johtajaa Jari Liukkua paikan päällä Europolissa. Liukun virka on toistaiseksi korkein kansainvälinen poliisivirka, joka on suomalaisen kohdalle osunut.

MOT-selvityksiä

Tutki kiinnostavimpia yrityskauppoja

MOT:n lista kiinnostavimmista yritysmyynneistä 20 vuodelta

MOT on koonnut tietokannan kiinnostavimmista ulkomaille myydyistä yrityksistä kahdenkymmenen vuoden ajalta. Voit tutkia taulukkoa haluamiesi muuttujien mukaan. Taulukko liittyy maanantaina 22.5. esitettävään ohjelmaan MOT: Näin Suomi myytiin.

Mahtisukuja ja kahdella tuolilla istuvia päättäjiä kunnissa

Kuntapäättäjien matkat ja kiinteistökaupat luupin alla.

MOT:n saamat kymmenet kansalaisvinkit paljastavat kuntapäättäjien kaksoisrooleja ja epäilyjä hyvä veli – tai sisko –verkostoista ja suosimisesta. Yksilöityjä epäilyjä tuli noin 60-70, ja niistä on tähän mennessä varmennettu reilu kaksikymmentä. Juttusarjan ensimmäinen osa julkaistiin helmikuussa nimellä Hyvät Veljet kunnissa. Sarjan toisessa osassa jatketaan vinkkien uutisointia mm Turun Kakolasta, Kittilän Leviltä ja Tuusulasta. Juttuja pääsee lukemaan karttaa klikkaamalla.

Vastaanoton kustannukset laskettiin näin

Migrin huonojen sopimusten hinta noin 200 miljonaa euroa

Maahanmuuttoviraston tekemät sopimukset vastaanottokeskuksista aiheuttivat Suomelle vuoden aikana noin 200 miljoonan euron ylimääräiset kulut. Virasto eli Migri asetti alun perin tavoitteekseen hintatason, joka olisi merkinnyt 300 miljoonan euron kuluja. Lasku kohosi puoleen miljardiin.

Spotlight

Historian suurin tietovuoto

Veroparatiisien salaiset kansiot

MOT on mukana kansainvälisessä tutkivien toimittajien verkostossa, joka on uutisoinut maailman suurimmasta tietovuodosta eli ns. Panama-papereista. Asiakirjoista on paljastunut muun muassa useiden valtionpäämiesten ja miljardöörien laittomia toimia veroparatiiseissa. Suomalaisittain kiinnostavimmat löydöt koskevat toistaiseksi Nordeaa ja Metsoa. Tästä linkistä pääset kaikkiin tv-ohjelmiin ja verkkoartikkeleihin.

Toimitus

 • Renny Jokelin
  Renny Jokelin Kuva: Yle renny jokelin
 • Magnus Berglund
  Magnus Berglund Kuva: Yle magnus berglund
 • Kai Byman
  Kai Byman Kuva: Yle kai byman
 • ohjaaja Marko Niemi
  ohjaaja Marko Niemi Kuva: Yle niemi
 • Minna Knus-Galán
  Minna Knus-Galán Kuva: Yle knus-galan
 • Tiina Lundell
  Tiina Lundell Kuva: Yle lundell
 • Kirsi Skön
  Kirsi Skön Kuva: Yle skön
 • Hannu Sokala
  Hannu Sokala Kuva: Yle hannu sokala