Hyppää pääsisältöön

Pakkosterilisaatiot

Pakolla steriloidut

Valtio teki tuhansia kansalaisiaan lisääntymiskyvyttömiksi.

Suomen valtio teki tuhansia kansalaisiaan lisääntymiskyvyttömiksi vastoin heidän tahtoaan. Osa heistä on yhä elossa, kuten kuuro Maj-Lis Sundell. Hänet painostettiin sterilisaatioon kolmikymppisenä. Ainoa poika kuoli nuorena, joten Sundell maksoi hyvinvointivaltion toimista kovan hinnan.


MOT: Pakolla steriloidut Maanantaina 14.1. Areena kello 12.00 ja TV 1 kello 20.00

Kun yksinhuoltajaäiti sai kielteisen turvapaikkapäätöksen, vuokra tuplaantui – pimeillä asuntomarkkinoilla maahanmuuttajia käytetään härskisti hyväksi

Yhdessä yksiössä voi asua seitsemän irakilaista.

Pääkaupunkiseudulle on syntynyt maahanmuuttajia hyväksikäyttävät pimeät asuntomarkkinat. Vuokralaisilta on esimerkiksi vaadittu lainvastaisia lisävuokrasopimuksia. Ahtaisiin oloihin majoitetaan useita ihmisiä. Patjapaikan lisäksi heille myydään virallinen osoite muualta.

Koulukiusaaminen

Ylistettyä Kiva koulu -ohjelmaa käytetään jopa vahingollisella tavalla: ”Jättää aikamoisia traumoja kiusatulle”

Ohjelmalle tiukkaa kritiikkiä kiusaamisen uhreilta.

Paljon kehuttu Kiva koulu -ohjelma on koulukiusatuilta tulevan palautteen mukaan tehoton ja sitä käytetään jopa haitallisella tavalla, kertoo kiusaamisen vastaisen työn asiantuntija. Kiva koulun kehittäjän mukaan vika ei ole ohjelmassa, vaan siinä, että jotkut koulut käyttävät sitä väärin.

Peruskoulun rehtori selittää koulukiusaamista oppilaiden tarpeella korostaa seksuaalista suuntautumistaan: ”Eihän me heterotkaan”

MOT selvitti koulut, joissa kiusataan erityisen paljon.

Suomessa on alakouluja, joissa peräti joka kolmas kyselyyn vastannut oppilas kertoo tulleensa jatkuvasti kiusatuksi, käy ilmi MOT:n selvityksestä. Sysmässä oppilaiden vanhemmat syyttävät koulua siitä, että kiusaamista pidetään kiusatun omana vikana ja siitä kertominen vanhemmille saatetaan kostaa lapselle.

Lue kaikki MOT:n koulutus-aiheiset jutut

Nuorten seksuaalinen häirintä verkossa

Sokerideittailussa seksiä saattavat myydä alaikäiset – tältä näyttää piilokamerakuva, kun sugardaddyt tapaavat 23-vuotiasta Elinaa esittävän toimittajan

Poliisi tutkii sokerideittailuun liittyvää raiskausta.

Ylen MOT:n ja A-studion selvitys paljastaa, että sokerideittailun varjolla käydään usein avointa seksikauppaa. Selvitimme sokerideittailun todellista luonnetta esiintymällä 23-vuotiaana sokerityttönä. Poliisilla on jo tutkinnassa 17-vuotiaan tytön epäilty raiskaus, johon liittyy sokerideittailu.

MOT: Saalistajat verkossa

MOT tutki nuorten verkkosaalistajia vuonna 2014.

MOT tutki nuorten seksuaalista hyväksikäyttöä ja verkkosaalistajia 2014. Päähavainto oli, että kyse on nuorten miesten rikoksista, tekijöinä kantasuomalaisia ja ulkomaalaistaustaisia.

Reilusti yli sata aikuista miestä halusi kontakteja 13-vuotiaaseen Jennaan ja 14-vuotiaaseen Emmaan kuukauden aikana. Ohjelmassa selvitetään lapsiin kohdistuvaa verkkorikollisuutta peiteprofiilien ja käräjäoikeuksien tuomioiden avulla.

Katso Areenassa

MOT tutki hyväksikäyttötuomiot

Internetissä alkaneet tai toteutetut rikokset.

MOT:n selvityksessä löytyi kymmeniä lasten hyväksikäyttörikoksia, jotka olivat alkaneet tai ne oli toteutettu internetissä.

”Lapsia roikotetaan raajoista kantamalla ja kiinnipito jatkuu sängyssä” – vanhemmilta rikosilmoitus kehitysvammaisten kohtelusta tukikeskuksessa

Entiset työntekijät kertovat väkivallasta lapsia kohtaan.

Vanhemmat ja entiset työntekijät kertovat kehitysvammaisiin lapsiin ja nuoriin kohdistuvasta väkivaltaisesta hoitotavasta kuntayhtymän tukikeskuksessa Varsinais-Suomessa. Poliisille on tehty rikosilmoitus ja AVI:in kanteluita. Laitoksen johto kiistää jyrkästi epäkohdat.

Sähkön siirtohinta

Yritystuet

Suomen sitkein lobbari

Yritystukia on kritisoitu tehottomiksi ja niitä on yritetty leikata useaan kertaan. Tukien saajat ovat kuitenkin tähän asti onnistuneet estämään omin tukiinsa kajoamisen. Ohjelmassa Suomen sitkein lobbari kuvataan millaisin keinoin huippuosinkoja maksava metsäteollisuus viimeksi esti omien verotukiensa leikkaukset.

Katso ohjelma Yle Areenassa.

Kremlin sisäpiiriläisiä vai onnekkaita yrittäjiä? – Näin tuntematon suomalaiskaksikko hoitaa rikkaiden venäläisten bisneksiä

Kreml luottaa tuntemattomaan suomalaiskaksikkoon

Rikkaiden venäläisten kiinteistökauppoja Suomessa, venäläisen dieselin välitystä Ukrainassa. Yrityksiä, jotka löytyvät rahanpesuepäilyihin kytkeytyvistä tilisiirroista. Keitä ovat Suomen kansalaiset Svetlana Kotiranta ja Juri Tikhomirov, joihin Venäjän valtiokin luottaa bisneksissään?

Osingonpesu

Lääkinnälliset laitteet

Mandariinipussista maailmanlaajuiseen implanttiskandaaliin – potilailla pitäisi olla oikeus tietää lääkinnällisten laitteiden vioista

#ImplantFiles nosti lääkinnälliset laitteet keskusteluun.

Mandariinipussista tehty tai lampailla testattu verkkoimplantti, joka asennetaan naisille gynekologisiin vaivoihin. Terveytensä menettäneet, huonon lonkkaproteesin saaneet suomalaiset tai pohjalainen teinipoika, jonka äiti luki sattumalta somesta insuliinipumpun ongelmista. Potilaat ympäri maailman kärsivät lääkinnällisten laitteiden heikosta valvonnasta ja siksi kansainvälinen toimittajaryhmä paneutui asiaan.

Hengenvaarallisia implantteja ja unohdettuja potilaita – miljardibisneksen valvonta ontuu

MOT on tutkinut lääkinnällisten laitteiden vaaratilanteita.

Tahattomia sähköiskuja, kudosta tuhoavia tekoniveliä ja liikaa insuliinia annostelevia pumppuja. Ihmiskehoon asennettavat lääkinnälliset laitteet eli implantit voivat tuottaa vakavia vaaratilanteita potilaille. MOT on tutkinut miljardibisnekseen liittyviä tiedonkulun ja valvonnan ongelmia kansainvälisessä yhteistyössä.

Seksuaalinen häirintä kouluissa

”Opettaja tuli käytävällä taakse ja siveli” – vanhempien väitteistä raju riita keskisuomalaisessa koulussa

Koulut eivät pyydä poliisin apua tarpeeksi herkästi.

Suomalaiset koulut rikkovat lakia, kun ne eivät ilmoita rikoksen tunnusmerkistön täyttävistä tapauksista poliisille. Keskisuomalaisessa koulussa vanhempien väitteet opettajan käytöksestä oppilaita kohtaan ovat johtaneet rajuun riitaan. Opettajan mukaan kyse on pienen ryhmän mustamaalausyrityksestä.

Tyttökalentereita ammattikoulun henkilökunnan huoneissa – korkeiden seksuaalisen häirinnän lukujen amikset selittävät tuloksia myös maahanmuuttajien määrällä

Opettajien ”äijäkulttuuri” ahdistaa ammattikoululaisia.

Ammattikoulun opettajien ”äijäkulttuuri” nousee esiin nuorten kertomuksissa seksuaalisesta häirinnästä oppilaitoksissa. Moni ammattikoulu, jossa esiintyi Kouluterveyskyselyn mukaan eniten häirintää, puolestaan selittää korkeita lukuja maahanmuuttajaopiskelijoiden käytöksellä.

Rehtori vertaa oppilaiden kokemaa seksuaalista häirintää kouluruokaan: ”Pitää vain kestää” – MOT selvitti huikeat erot yläkoulujen välillä

Moni rehtori yllättynyt oman koulunsa luvuista.

Suomessa on yläkouluja, joissa oppilaat raportoivat kouluterveyskyselyssä kokevansa seksuaalista häirintää jopa viisinkertaisesti keskiarvoon verrattuna. Kysyimme kouluilta, mistä tämä johtuu ja mitä ne ovat tehneet ilmiön kitkemiseksi. MOT laati myös kyselyn, jossa kenellä tahansa nuorella oli mahdollisuus kertoa koulussa kokemastaan ahdistelusta. Vastaukset ovat rajua luettavaa.

Rikostutkinta keskisuomalaisen demarivaikuttajan satojen tuhansien eurojen rakennuttamispalkkioista

Tutkinnassa muun muassa veropetos ja kavallus.

Poliisi tutkii onko Jyväskylän kaupunginhallituksen varajäsen syyllistynyt veropetokseen ja kavallukseen. ARAn tarkastus valtion korkotukilainojen käytöstä toi esiin väärinkäytöksiä, joiden perusteella verottaja teki työväenyhdistyksen entisestä puheenjohtajasta tutkintapyynnön poliisille. Epäilty itse kokee olevansa salaliiton uhri.

Nuorisosäätiö

Sampo järjesteli miljoonavoitot Nuorisosäätiön lahjusvyyhdin pääepäilyille – finanssijätti on välttymässä rikostutkinnalta

Näin Nuorisosäätiö tehtaili miljoonavoittoja lähipiiriilleen

Nuorisosäätiön uusi johto on jättänyt kolme tutkintapyyntöä Sammon toiminnasta poliisille ja se aikoo hakea oikeudelta finanssijätin kanssa tehtyjen sopimusten purkamista. Sampo kertoo tekevänsä yhteistyötä poliisin kanssa Nuorisosäätiö-tutkinnassa.

Poliisi tutkii, mistä keskustavaikuttajien yhdistyksen rahat tulivat – taustalla osakekaupat Nuorisosäätiön kanssa

Poliisi tutkii mistä keskustayhdistys keräsi omaisuuttaan.

Nuorisosäätiön ex-johtajiin liittyvä rikostutkinta on laajentunut koskemaan keskustalaista yhdistystä ja sen lyhyessä ajassa kerättyä mittavaa omaisuutta. Yhdistyksen äkkirikastumisen taustalla ovat keskustan lähipiirissä toteutetut osakekaupat, joissa tehtiin satojen tuhansien eurojen myyntivoitto.

Näin kupattiin Nuorisosäätiön rahat

Muutamassa vuodessa Nuorisosäätiön entinen johto pisti 45 miljoonaa euroa menemään kyseenalaisiin liiketoimiin. MOT paljastaa, kuinka säätiötä on kupattu viime vuosina suuren maailman malliin.

Nuorisosäätiön rahoja on kadonnut tai tuhlattu jopa 45 miljoonaa euroa. Poliisi epäilee useita ihmisiä talousrikoksista. Tuhansia asuntoja omistavan Nuorisosäätiön ympärillä on pyörinyt liikemiesten ja talousrikollisten ryhmä, joka on tyhjentänyt säätiön kassaa.

Katso MOT: Näin kupattiin Nuorisosäätiön rahat Yle Areenassa.

Lue kaikki MOT:n Nuorisosäätiö-jutut

Syyria

Lähi-idästä palannut suomalaisupseeri varoittaa: Eurooppaan pyrkii soluttautumaan Syyrian sisällissodan karaisemia ääriliikkeiden taistelijoita

Kenraali Koskela: Viranomaisten nyt syytä olla hereillä.

Rauhanturvaajana pitkän uran tehnyt prikaatikenraali evp. Mauri Koskela palasi kesällä Suomeen Lähi-idästä. Koskela on huolissaan Eurooppaan – ja mahdollisesti Suomeen – pyrkivistä, sodan karaisemista islamistisista taistelijoista. Viranomaisten olisi nyt hänen mukaansa syytä olla hereillä.

Tiinan poika David lähti Joensuusta Syyrian sisällissotaan: ”Hän soitti ja sanoi että hänet kohta teloitetaan”

Nyt hänellä on Syyriassa vaimo ja lapsi.

Keväällä 2013 Tiinan poika David hankki maastoauton, pimeänäkölaitteen ja muuta sotatantereella tarvittavaa varustusta. Hän jätti hyväpalkkaisen työnsä Suomessa ja lähti ajamaan kohti Syyriaa. David aikoi osallistua vastarintaan presidentti al-Assadin joukkoja vastaan. Nyt hänellä on Syyriassa vaimo ja lapsi. Suomen poliisi epäilee häntä terroristisista rikoksista.

Vaihtoehtohoidot

”Ainoa tunnettu aine, joka hyökkää suoraan syöpäsoluja vastaan” – moni vaihtoehtoisia syövänhoitomenetelmiä markkinoiva vierittää vastuuta paranemisesta potilaille

Syövän vaihtoehtohoitoja markkinoidaan taitavasti.

Kuolemanpelko, taitavasti rakennetut selviytymistarinat ja teoriat lääketieteellisten hoitojen haitoista selittävät vaihtoehtoisten syöpähoitojen houkuttelevuutta. Monet potilaat eivät lakkaa uskomasta, vaikka terveys romahtaa. Lääkäriliiton ajama puoskarilaki ei auttaisi asiaa silloin, jos vaihtoehtohoitoja markkinoivat nimenomaan lääkärit.

Lähetä juttuvinkki

Hovioikeus: Sähköpyörä joka ei voi syttyä, sytytti tulipalon

Maahantuoja ei pystynyt selvittämään tulipalon mysteeriä.

MOT kertoi vappupäivänä 2017 ihmeellisen tarinan rivitalon tulipalosta Nurmijärvellä. Hyvinkään käräjäoikeus oli tuominnut sähköpyörän maahantuojan maksamaan vakuutusyhtiölle uuden rivitalon rakentamisesta.

PRH haluaa itselleen oikeuden erottaa säätiöiden hallituksia - "Ne on täysiä idiootteja", sanoo asianajaja

Nyt erottamisista päättää käräjäoikeus.

Patentti- ja rekisterihallitus haluaa suoran oikeuden erottaa säätiön hallitus tai hallituksen jäsen. Nyt erottamisasiat viedään käräjäoikeuden päätettäviksi. Asia on ajankohtainen turkulaisen Matti Koivurinnan säätiön tapauksessa. PRH piti säätiön perustajan toimintaa niin törkeänä, että haki vuonna 2016 kauppaneuvos Matti Koivurinnan erottamista säätiön hallituksesta. Käräjäoikeus ei erottanut Koivurintaa. – PRH on täysiä idiootteja. Eivät tajua rahasta mitään, ei yritystoiminnasta mitään, ei mistään mitään, sanoo Matti Koivurinnan asianajaja Arttu Laaksonen.

Sijaissynnytykset

”Poikasi jää lapsen tasolle ja kuolee alle 40-vuotiaana”, sanottiin vakavasti sairaan lapsen äidille – kuka tahansa suomalainen voi hävitä geenilotossa, mutta rahaa tutkimukseen ei juuri heru

Oliver joutuu opettelemaan kirjaimet joka vuosi uudestaan.

Murrosikäinen, mutta kuusivuotiaan tasolla oleva Oliver sairastaa harvinaista AGU-tautia. Sen ja muiden suomalaisen tautiperimän sairauksien tutkimukseen ei Suomessa ole korvamerkittyä rahaa. Niitä ei ”kannata” tutkia, vaikka kuka tahansa suomalainen voi tietämättään kantaa geeniä. Sairaudet periytyvät piilevästi.

Lasten ja nuorten kanssa työskentelee ammattiryhmä, jonka rikosrekistereitä ei tarkista kukaan – Järjestöt: Pahin skenaario, että lasta käytetään seksuaalisesti hyväksi

Oikeusministeriö: Ei kyse huolimattomuusvirheestä laissa.

Terveydenhuollon parissa työskentelee Suomessa noin 24 000 itsenäistä ammatinharjoittajaa, joiden rikostaustoja ei automaattisesti tarkista kukaan. Lakiin jäänyt katve huolestuttaa lastensuojelujärjestöjä ja viranomaisia.

Näin etenee broilerien ”tainnutus- ja tapporata” - viranomaiset ja työntekijät kertovat eläinten huonosta kohtelusta teurastamossa

Naapurin Maalaiskanasta on tehty eläinsuojelupäätöksiä.

Taintumattomia broilereita, linnun lyöminen ja eläviä lintuja raatojen joukossa. Naapurin Maalaiskana on saanut viranomaisilta useita huomautuksia eläinten huonosta kohtelusta teurastamossaan. Eettiseksi profiloitunut yritys on kasvanut muutamassa vuodessa kolmanneksi suurimmaksi broilerintuottajaksi Suomessa.

Veroparatiisit

Uusi tietovuoto paljastaa: ”Teidän vuoksi joudumme maksamaan veroja”– veroparatiisiasiakkaat raivoissaan Panaman paperit -asianajotoimistolle

Panamalaisesta lakitoimistosta on vuotanut lisää asiakirjoja

Kaksi vuotta jättimäisen Panaman paperit -veroparatiisivuodon jälkeen tulee uusi vuoto Panamasta. Se kertoo miten tuhannet vuodossa paljastuneet asianajotoimisto Mossack Fonsecan asiakkaat ympäri maailmaa reagoivat Panaman paperit -skandaaliin. Kulissien takana hermot olivat pinnalla.

Lue kaikki MOT:n Panaman paperit -jutut

Nordea tiesi vuosia salatuista veroparatiisikuvioista – MOT:n haltuunsa saamat sähköpostit paljastavat, kuinka pankki auttoi asiakastaan pörssilain kiertämisessä

Nordea tiesi vuosien ajan Afarakin salaisista omistuksista

Nordea osti osakkeita ja hoiti veroparatiisiyhtiöiden rahaliikenteen tapauksessa, jossa kroatialainen liikemies Danko Končar piilotteli omistuksiaan suomalaisessa pörssiyhtiössä. Finanssivalvonta sai tiedon järjestelyistä jo vuonna 2013, mutta puuttui asiaan vasta viisi vuotta myöhemmin.

Rakentaminen

Piittaamaton rakentaminen raivostuttaa asukkaita Helsingin vuokrataloissa: ”Lapset leikkivät pihalla terävien peltien päällä” – naula upposi pikkupojan jalkaan

Vuokralaiset ihmettelevät työmiesten virheiden räikeyttä.

Moni asukas moittii Helsingin kaupungin omistamiin vuokrakerrostaloihin tehdyn remontin jälkeä. Erityisesti heitä sapettaa se, että työmiehet jättivät talon pihan kuntoon, joka aiheutti vaaraa lapsille ja kotieläimille. Urakoitsijan mukaan 10 miljoonan remontti Pihlajamäessä meni suunnitelmien mukaan. Asiantuntija taas pitää asukkaiden tyytymättömyyttä oikeutettuna ja sanoo, että piittaamattomuus on ongelma koko rakennusalalla.

Ovi putosi 25 metristä Heikin päähän – isä pelkää ettei poika toivu koskaan ennalleen: ”Puhe sellaista sekamelskaa että pikkuveli lähti sairaalasta itkien pois”

Nuori rakennusmies on maannut jo kuukausia sairaalassa.

Nuori rakennusmies Heikki sai vakavia vammoja, kun kymmenien kilojen ovikuorma putosi hänen päälleen rakennustyömaalla Helsingissä. Hän on ollut kuukausia sairaalassa ja hoito voi jatkua vuosia. Onnettomuudesta tehdystä selvityksestä nousee esiin kysymys siitä, onko työturvallisuudessa tehty laiminlyöntejä. Pääurakoitsija YIT ei halua kommentoida turmaa tai siihen johtaneita syitä.

Kiinalaiset halpismeikit

Kiinasta tilatut meikit aiheuttivat Emilialle ja Annille ärhäkät tulehdukset – “Pelkäsin, että sokeudun”

Kiinasta tilatussa kosmetiikassa voi piillä terveysriski.

MOT:n haastattelemat nuoret naiset ovat saaneet pahoja oireita kiinalaisista verkkokaupoista tilatuista meikeistä. Kattavaa tilastoa kiinalaisten verkkokauppojen myymän kosmetiikan aiheuttamista haitoista ei ole, sillä kosmetiikkahaitoista ei tehdä maakohtaista seurantaa. Suomeen saapui viime vuonna Kiinasta yhteensä noin 15 miljoonaa kirjelähetystä.

Terveydenhoito

Hengenvaarallinen lääkitys, juurikanavaan juuttunut neula – useat Suomessa lupansa menettäneet lääkärit palvelevat suomalaisia nyt Virossa

Oikeutensa menettäneet lääkärit hoitavat suomalaisia Virossa

Hoito jatkuu lahden takana Erikoislääkäri ei osannut nimetä ibuprofeenia vahvempaa kipulääkettä. Hammaslääkäri poisti hampaita asentaakseen tilalle implantteja. MOT:n selvityksessä löytyi yhteensä 13 virolaistaustaista lääkäriä, joiden ammattioikeuksiin on puututtu Suomessa. Osa heistä on siirtynyt ammattioikeuksien rajoittamisen jälkeen Viroon, jossa he markkinoivat palveluitaan myös suomeksi.

Laura Huhtasaaren gradu

Selvitysmies ei löytänyt Huhtasaaren plagioinnin päälähdettä: ”Se on mahdollista ja noloa” – Jyväskylän yliopiston mukaan uusi selvitys mahdollinen

Jyväskylän yliopisto saattaa aloittaa uuden selvityksen

Laura Huhtasaaren gradusta asiantuntijaselvityksen tehnyt emeritusprofessori Jarkko Hautamäki yllättyy tiedosta, että Huhtasaari plagioi graduaan lähteestä, jota hän itse ei selvityksessään löytänyt. Yle pyysi Hautamäeltä kommenttia sen jälkeen kun Svenska Ylen selvitys paljasti plagioinnin laajuuden.

Peliriippuvuus

Varastomiehen kuukauden pelikassa kymppitonneja, tulot 2000 – MOT:n selvitys paljastaa, miten suomalaisten pelirahat päätyvät ulkomaille

MOT:n selvitys paljastaa pelaamisen salatut rahavirrat

Keskituloiset suomalaiset pelaavat vuodessa jopa sadoilla tuhansilla euroilla ulkomaisia rahapelejä. MOT:n haltuunsa saama poikkeuksellinen aineisto kertoo, kuinka rahavirrat liikkuvat Suomen ja Maltan veroparatiisin välillä. Tappiollista pelaamista rahoitetaan usein pikavipeillä ja muilla luotoilla.

”Tytär kävi töissä, että sai ostettua pikkuveljelle kengät, äiti pelasi rahat” – joensuulainen neljän lapsen äiti Anitta Piiroinen hävisi lähes 100 000 euroa ulkomaisissa verkkopeleissä

Perheenäiti hävisi noin 100 000 € ulkomaisiin nettipeleihin

Suomessa on yli sata tuhatta ongelmapelaajaa, joista moni joutuu velkakierteeseen pelaamisen seurauksena. Yksi heistä on joensuulainen Anitta Piiroinen, joka paitsi hävisi huimat summat rahaa, valehteli perheelleen pelaamisestaan.Tutkijan mukaan peliongelmien salailu on hyvin tyypillistä.

Katukoirat

Suomeen tuotu katukoira piti lopettaa penikkataudin vuoksi – viranomaiset varoittavat löytökoirien riskeistä: “Taudit eivät näy välttämättä päällepäin lainkaan”

Eläinlääkärit varoittavat katukoirien riskeistä.

Penikkataudin vuoksi lopetetun koiran mukana Venäjältä Suomeen tuotiin 22 muuta löytökoiraa. Ne on nyt eristetty. Eläinlääkärit varoittavat, että katukoirien tuonnin lisääntyessä kasvavat myös tautiriskit. Ulkomailta Suomeen tuodut koirat voivat aiheuttaa vaaran myös ihmisille.

“Terveydestä ja sairaudesta ei puhuttu mitään” – katukoiria maahantuovat yhdistykset eivät välttämättä kerro uusille omistajille riskeistä

Eläinlääkäri: "En suosittelisi katukoiraa lapsiperheeseen."

Kun Romaniasta Suomeen tuotu Nixu-koira vietiin kipujen vuoksi eläinlääkäriin, infektio oli jo tuhonnut sen sisäelimet. Katukoirilla esiintyy muita koiria useammin antibioteeille vastustuskykyisiä bakteereja. Koiria maahantuovat yhdistykset eivät välttämättä kerro riskeistä tuleville omistajille.

EU:n tuomioistuin: Mepit saavat jatkaa kulukorvausten salailua

"Kuittien luovutus rikkoisi meppien yksityisyyden suojaa"

Meppien kulukorvaukset pysyvät edelleen piilossa. Euroopan unionin tuomioistuin päätti tänään, että Euroopan parlamentin ei tarvitse luovuttaa tietoja kulukorvausten käytöstä. Tuomioistuin perustelee päätöstään sillä, että asiakirjojen luovuttaminen rikkoisi meppien yksityisyyden suojaa.

Tämän kerrostalon lähes kaikki suomalaiset tapettiin Stalinin puhdistuksissa – pietarilaisen talon synkkä historia paljastuu

Stalin puhdistuksissa kuoli jopa 30 000 suomalaista.

Stalinin puhdistuksissa 1930-luvun loppupuolella kuoli mahdollisesti 25 000- 30 000 suomalaista tai suomalaissyntyistä. Määrä on jopa kaksinkertainen aiempiin arvioihin verrattuna. Suomalaiset olivat painopistealue Neuvostoliiton johtajan Josif Stalinin toimeenpanemissa vainoissa. Tästä esimerkin tarjoaa Pietarin keskustassa sijaitsevan asuintalon kalmantuoksuinen historia.

Vain murto-osa upporikkaan Lotta Svärd Säätiön rahoista päätyy lotille – yli 90-vuotias lotta kuuli avustuksesta sattumalta: ”En tiiä mihin säästävät”

Murto-osa lotista saa avustusta Lotta Svärd Säätiöltä.

Jopa 80 miljoonan euron omaisuuden kartuttanut Lotta Svärd Säätiö tiedottaa erittäin niukasti raha-avustuksistaan lotille. MOT on haastatellut useita lottia, jotka eivät ole koskaan kuulleetkaan, että Lotta Svärd Säätiöltä voisi hakea avustusta. Anna-Kreeta Loukola teki ensimmäisen anomuksensa 93-vuotiaana.

”Joulukortti väestörekisteristä kaikille mummeleille” - kansalaiset innostuivat keksimään tapoja, joiden avulla Lotta Svärd Säätiö löytää lotat

MOT:n juttu lotista herätti kansalaisten huolen

MOT:n juttu siitä, miten upporikas Lotta Svärd Säätiö jakaa melko niukasti avustuksia lotille, herätti katsojat ja lukijat. Varsinkin säätiön huoleen siitä, että lottia on vaikea löytää ja siten auttaa, on nyt tarjolla runsaasti hyviä neuvoja.