Hyppää pääsisältöön

Me teemme MOT:ia

MOT on Ylen tutkivan journalismin toimitus. Käsittelemme yhteiskunnallisesti tärkeitä aiheita. Pyrimme paljastamaan epäkohtia ja väärinkäytöksiä sekä löytämään ilmiöiden taustalla olevia syitä.

Lähetä juttuvinkki

Toimittajat:

Magnus Berglund

Olen tutkinut niin Veikkausta, Patrian Slovenian sotkuja, Bensowin lastenkotisäätiötä kuin sitä, voiko sähköpyörä räjähtää. Kymmenen MOT-vuoden aikana olen saanut perehtyä myös esimerkiksi Nordean Panama-pyykkiin, venäläiseen vakoiluun ja Fennovoiman ydinvoimalaan sekä Olympiakomitean rahankäyttöön.

magnus.berglund@yle.fi
Twitter: @PMBerglund

Jyri Hänninen

Olen kiinnostunut hyvä veli -verkostoista, taloudellisista väärinkäytöksistä, veroparatiiseista, julkisen rahan kyseenalaisesta käyttämisestä, talouden ja politiikan vallankäyttäjien toiminnasta sekä rakenteellisesta korruptiosta. Olen kansainvälisen ICIJ:n tutkivien toimittajien verkoston jäsen.

jyri.hanninen@yle.fi


Minna Knus-Galán

Minua kiinnostaa vallan ja rahan väärinkäyttö, epäoikeudenmukaisuudet ja inhimilliset tarinat. Olen tutkinut työoloja suomalaisia vaatteita valmistavissa vaatetehtaissa Bangladeshissa ja penkonut massiivisia veroparatiisivuotoja kuten Panaman ja Pandoran papereita. Olen tehnyt juttuja rahanpesusta, kotihoidon vakavista puutteista ja Uuden lastensairaalan epäkohdista. Olen kansainvälisen ICIJ:n tutkivien toimittajien verkoston jäsen vuodesta 2013. Information about Minna Knus-Galán in English.

minna.knus@yle.fi
Twitter: @minnaknus

Tiina Lundell

Yhteiskunnalliset epäkohdat ja ihmisten tarinat kiinnostavat minua laajasti. Olen käsitellyt ohjelmissani mm. terveydenhuoltoa, kilpailuttamista, harmaata taloutta, rakennusalaa, oikeus- ja rikosasioita, lobbaamista sekä EU:ta.

tiina.lundell@yle.fi
Twitter: @TiinaLundell


Lauri Miettinen

Kuluttaja-aiheet ovat inspiroineet jo pitkään. Niiden ohella kiinnostusta herättävät esimerkiksi terveydenhuoltoon liittyvät suuret mullistukset.

lauri.miettinen@yle.fi

Eero Mäntymaa

Olen kirjoittanut paljon maahanmuutosta, ääriliikkeistä ja ihmisistä, jotka ovat menettäneet luottamuksensa tieteen, demokratian, tai valtamedian kaltaisiin instituutioihin. Minua kiinnostaa erityisesti muutos, joka mullistaa maailmaa lyhyellä aikavälillä. Kuten mitä Kiinan kehitys, koneoppimisen hyödyntäminen, ilmastonmuutos, tai nuorison nopeasti heikkenevä lukutaito tarkoittavat suomalaiselle yhteiskunnalle?
Minua kuitenkin kiinnostaa aivan kaikki, kunhan asiaan voi rauhassa perehtyä.

Lähetä juttuvinkki: eero.mantymaa@yle.fi
Twitter: @eeromantymaa


Kirsi Skön

Seuraan jutuissani julkisten varojen käyttöä ja rakenteellisen korruption riskialueita.

Teen juttuja aiheista, jotka muuten jäävät piiloon. Viime vuosina olen tutkinut usein esimerkiksi paikallista vallankäyttöä, uskonnollisia yhteisöjä, yritystukia ja vieraiden valtojen vaikutusyrityksiä Suomessa.

kirsi.skon@yle.fi
Twitter: @SkonKirsi

Tuottajat:

Suunnittelu ja visuaalisuus:

Instagram: @yle.mot
Twitter: @yle_mot