Hyppää pääsisältöön

Me teemme MOT:ia

MOT on tutkivan journalismin toimitus verkossa, Areenassa ja televisiossa. Käsittelemme yhteiskunnallisesti tärkeitä aiheita. Pyrimme paljastamaan epäkohtia ja väärinkäytöksiä sekä löytämään ilmiöiden taustalla olevia syitä.

Lähetä juttuvinkki

Toimittajat:

Magnus Berglund

Olen tutkinut niin Veikkausta, Patrian Slovenian sotkuja, Bensowin lastenkotisäätiötä kuin sitä, voiko sähköpyörä räjähtää. Kymmenen MOT-vuoden aikana olen saanut perehtyä myös esimerkiksi Nordean Panama-pyykkiin, venäläiseen vakoiluun ja Fennovoiman ydinvoimalaan sekä Olympiakomitean rahankäyttöön.

magnus.berglund@yle.fi
twitter.com/PMBerglund

Jyri Hänninen

Olen kiinnostunut hyvä veli -verkostoista, taloudellisista väärinkäytöksistä, veroparatiiseista, julkisen rahan kyseenalaisesta käyttämisestä, talouden ja politiikan vallankäyttäjien toiminnasta sekä rakenteellisesta korruptiosta. Olen kansainvälisen ICIJ:n tutkivien toimittajien verkoston jäsen.

jyri.hanninen@yle.fi


Minna Knus-Galán

Minua kiinnostaa vallan ja rahan väärinkäyttö, epäoikeudenmukaisuudet ja inhimilliset tarinat. Olen muun muassa tutkinut työoloja suomalaisia vaatteita valmistavissa vaatetehtaissa Bangladeshissa ja penkonut massiivisia veroparatiisivuotoja kuten Luxleaksia sekä Panaman ja Paratiisin papereita. Olen myös tehnyt ohjelmia muun muassa kotihoidon vakavista puutteista ja ylilääkityistä vanhuksista. Olen kansainvälisen ICIJ:n tutkivien toimittajien verkoston jäsen vuodesta 2013.

minna.knus@yle.fi
twitter.com/minnaknus

Tiina Lundell

Yhteiskunnalliset epäkohdat ja ihmisten tarinat kiinnostavat minua laajasti. Olen käsitellyt ohjelmissani mm. terveydenhuoltoa, kilpailuttamista, harmaata taloutta, rakennusalaa, oikeus- ja rikosasioita, lobbaamista sekä EU:ta.

tiina.lundell@yle.fi
twitter.com/TiinaLundell


Lauri Miettinen

Kuluttaja-aiheet ovat inspiroineet jo pitkään. Niiden ohella kiinnostusta herättävät esimerkiksi terveydenhuoltoon liittyvät suuret mullistukset.

lauri.miettinen@yle.fi


Kirsi Skön

Seuraan jutuissani julkisten varojen käyttöä ja rakenteellisen korruption riskialueita. Julkaisen myös vuosittain yritystukidataa. Uskon, että avoin data julkisen rahan hyötyjistä on oltava kaikkien saatavilla.

kirsi.skon@yle.fi
twitter.com/SkonKirsi


Tuottajat:

Suunnittelu:

Twitter: @yle_mot ja Instagram: @yle.mot

Palaute

Voit lähettää myös palautetta meille, mutta otathan huomioon muut tavat jättää juttuvinkkejä.