Hyppää pääsisältöön

Uusimmat sisällöt - Parasta aikaa

 • Parasta aikaa: Isien musiikkia

  Isänpäivämusiikki soi päässäni muistikuvina.

  Faijani oli musamiehiä, vaikkei soittaja tahi muuten alan ammattilainen ollutkaan. Koska itselläni on pienestä asti ollut sama vaiva, musiikki vaikutti monella tapaa meidän tapaamme olla isä ja poika.

 • Parasta aikaa: Stindebinde

  Koko elämä kolmessa minuutissa

  Stindebinde sai minussa aikaan kevyen luokan sekoamisen. Pelkistäminen on pelottavaa ja vaativaa. Miten olla yksinkertainen olematta yksinkertainen? Karjalais-Jukka on tässä leikissä zen-mestari vai pitäisikö sanoa lännensankari, kirjoittaa Pekka Laine.

 • Parasta aikaa: Tunnari taivaasta

  TV-sarja Narcosin tunnuslaulu on klassikko!

  Paras tunne musiikin ystävän elämässä on se, kun rakastuu. Polvien notkahdusta ja pääkopan hetkittäistä sumenemista ei voita mikään. Itse rakastuin viimeksi reilu viikko sitten. Palavan ja jakamattoman rakkauteni kohde on Narcos-televisiosarjan tunnusmelodia Tuyo, tunnustaa Pekka Laine.

 • Parasta aikaa - Chekkonen

  Showbusineksen valtiomies vai yksinäinen mies?

  Kaukana ja lähellä. Bilettäjä ja pohdiskelija. Bling bling ja hyväntekijä. Vakava ja itseironinen. Julkinen ja yksityinen. Kuka muu muka? Cheek.

 • Parasta aikaa: Tuubi mahdottomasta mahdolliseen

  YouTube rakkauteni

  Mittavaksi paisuneen Tubecon-tapahtuman uutisointia seuratessa on näin setämiehenä suuri kiusaus ryhtyä päivittelemään nuorison tai nuorison tavoin käyttäytymään pyrkivän aikuisväestön verkkotouhuilun narsistisimpia ja itselle oudoimpia ulottuvuuksia. Tubeconin juuri päätyttyä tunnen kuitenkin lähinnä pakottavaa tarvetta tunnustaa oman rakkauteni TouTubelle.

 • Aino Venna - Hytistään yhdessä!

  Eli mitä jos asfaltti ei polta

  Eli mitä jos asfaltti ei polta? Menneet kesäkuukaudet ovat olleet kylmimmät ja sateisimmat sitten tilastoinnin aloittamisen. Jo kesäkuun alussa uutisoitiin synkeästi “Suomen taivas hiljeni – linnut eivät saapuneetkaan kesäksi” Osa muuttolinnuista päätti jättää kolean maamme tänä kesänä väliin.

 • Parasta aikaa: Pukevan mannekiinit ja monokinit

  Uiminen ja maauimalat kuuluvat kesään kuin nappi silmään

  Uiminen ja maauimalat kuuluvat kesään kuin nappi silmään ja jäätelö tötteröön. Maauimaloita löytyykin Suomesta aika kasa, suurin osa on rakennettu 50-luvulla, mutta toki poikkeuksiakin löytyy. Vuonna 1912 avattu Kupittaan maauimala on Suomen vanhin. Maauimaloiden altaat ovat välillä palvelleet kansakuntaa muillakin tavoilla kun virkistysmielessä.

 • Parasta aikaa: Ruisrokkaa

  Festivaalit - musiikin huvipuistot

  Kuinka monta kertaa olet yllättänyt lapsesi maistelemasta nuoruutesi sankareita ja itsesi höristämästä korviasi jälkeläisesi valinnoille? Festivaaleista on tullut musiikista innostuvan yleisön huvipuistoja, kirjoittaa Juhani Kansi.

 • Parasta aikaa: Kesä on musan parasta aikaa

  Pekka Laineen kesähitti on mieltä kiihottava rokkieepos.

  Kesäisin musiikilliset antennit ovat selvästi vähemmän ruosteessa kuin muina vuodenaikoina. Ehkä valo ja harvakseltaan esiintyvä lämpö avaa aistimme ja herkistää erilaisille signaaleille, myös musiikillisille. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että täydellinen kesämusiikki voi olla hyvinkin monenlaista. Pekka Laineen kesähitti on mieltä kiihottava rokkieepos.

 • Parasta aikaa: Cheers, Sir Tom Jones

  Tom Jonesille on kehitetty Suomessa nimikkodrinkki.

  Annos tiikerin karjuntaa, kylmiä väreitä ja kuumetta. Tom Jonesille on kehitetty Suomessa nimikkodrinkki. "Maestro itse hyväksyi juoman, nautti sen miehekkäästi, otti reseptin ja tarjosi Helsingin keikkansa jälkeen eliksiiriä seurueelleen vuoden 1995 jääkiekon MM-huumassa", muistelee baarimestari Juhani Kansi.

 • Parasta aikaa: Hymyile

  Ainon kesäkuun blogi: Hymyile

  Aino Vennan kesäkuun blogi pohtii, mistä hymyilemisessä on kysymys ja miksi siihen kannustetaan.

 • Parasta aikaa: Euroviisut - tarua vai totta?

  Viisujen yhteys Houstoniin pätkii ja pahasti.

  PKN oli aidosti erilainen keskellä erilaisuutta simuloivaa kabareeta. Jotakin tällaista tarkoittaa englannin termi ”reality check”. Viisujen voittokulku perustuu sille, että yhteys Houstoniin pätkii pahasti. Viestit maailmasta häiritsevät tunnelmaa, kirjoittaa radioblogisti Pekka Laine.

 • Minä ja Euroviisut

  Minun tieni Suomen euroviisuedustajaksi.

  Urani alussa muistan vastanneeni viisutiedusteluihin, että "Miehän en tollasiin juttuihin lähe!". Eikä siinä mennyt kuin pari vuotta, kun pyörsin puheeni ja lähdin yrittämään Suomen karsintoihin, Hanna Pakarinen kirjoittaa.