Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Rakkautta ensikuulemalla pääkuva

J. Karjalainen, Anssi Kela, Pekka Kuusisto, Janna, Mirel Wagner, Tomi Leppänen, Rauhatäti ja Maritta Kuula esittelevät biisin, albumin tai artistin, johon he rakastuivat välittömästä.

Uusimmat sisällöt - Rakkautta ensikuulemalla

 • Maritta Kuula: Strange Fruit

  Maritta Kuulan maata järisyttänyt kappale kuvailee Amerikan etelävaltioiden maisemaa yhdistettynä ihmisen raakuuteen. Tunnetuimman version Strange Fruit -kappaleesta on levyttänyt Billie Holiday.

 • Hanna Ylitepsa aka Rauhatäti: 1980-luvun Kauko Röyhkä

  Hanna Ylitepsa ihastui teininä Kauko Röyhkän maanläheiseen, realistiseen ja arkiseen kirjoitustyyliin, joka on vaikuttanut häneen syvästi. ”Etenkin runoudessa minulla on aina ollut taipumus kirjoittaa arkisesti ja puheenomaisesti. Räppihän on puhelaulua", hän perustelee.

 • Janna: Tapestry

  Janna Hurmerinta löysi yhden suurimmista vaikuttajistaan teini-iässä. Kirjastosta käteen tarttui Carole Kingin Tapestry-albumi ja tuon levyn innoittamana Janna aloitti itsekin biisien kirjoittamisen.

 • Mirel Wagner: Blues, AC/DC ja Nick Drake

  Mirel Wagnerin teiniajan suosikit AC/DC ja Nick Drake kuljettivat laulaja-lauluntekijää kohti bluesin ydintä. Yksinkertainen musiikillinen ilmaisu ja tiiviisti tehdyt sanoitukset auttoivat Mireliä asettamaan myös itselleen rajoja, joiden sisällä työskennellä.

 • Pekka Kuusisto: Toto

  Pekka Kuusisto aloitti viulunsoiton opiskelun 3-vuotiaana, eli 1979-1980 tienoilla. Tällaisessa elämässä vastaan tulee lukuisia moninaisilla tavoilla elämää muuttavia teoksia Sibeliuksen viulukonsertosta Stravinskyn Kevätuhriin, mutta me juttelimme Pekan kanssa jostain aivan muusta.

 • Anssi Kela: Mansion on The Hill

  Neil Young on iso vaikuttaja Anssi Kelan uralla.

  Jos Anssi Kelan pitäisi nimetä yksi vaikuttaja urallaan, se olisi Neil Young.

 • J. Karjalainen: Robert Johnson

  J. Karjalainen kuvailee suurimpia vaikuttajiaan.

  "Bluesista ja Robert Johnsonista mä löysin sen Amerikan jota oli etsinyt ja ytimen johon kaikki loppujen lopuksi kulminoituu", J. Karjalainen kuvailee suurimpia vaikuttajiaan.