Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Tyhmyreille pääkuva

Mistä tiedät kuuntelevasi rap-musiikkia? Miten suomalainen tango on syntynyt? Musiikin asiantuntijat esittelevät musiikkigenret niin, että tyhmyrikin tajuaa.

Uusimmat sisällöt - Tyhmyreille

 • Jazz tyhmyreille: improvisoituja yllätyksiä

  Jazz tyhmyreille: improvisoituja yllätyksiä

  ”Jazz on kuin banaani – se pitää nauttia tuoreeltaan paikan päällä.” Näin kuvasi jazzin olemusta ranskalaisfilosofi Jean-Paul Sartre. Onko jazz muutakin kuin Louis Armstrongia? Missä sitä kannattaa kuunnella? Jazztoimittaja Markus Partanen selventää tyhmyreille jazzin pääpiirteet.

 • Punk tyhmyreille: armotonta tykitystä ilman sääntöjä

  Rane Raitsikka selventää punkin pääpiirteet.

  Usein sillä on jotain sanottavaa. Se kuulostaa monesti rouhealta. Yy, kaa, koo, nee ja kitara rääkyy. Mitä punk-musiikki oikein on? Entinen Smack-kitaristi Harri ”Rane Raitsikka" Jäntti selventää tyhmyreille punk-musiikin pääpiirteet.

 • Rap tyhmyreille: bilemusiikkia ja politiikkaa

  Rap tyhmyreille: bilemusiikkia ja politiikkaa

  Mistä tietää kuuntelevansa rap-musiikkia? Miten rap on kehittynyt syntyajoistaan? Sampo Axelsson, taiteilijanimeltään DJ Anonymous, selventää rap-musiikin pääpiirteet niin, että tyhmyrikin ymmärtää.

 • Rock tyhmyreille: kummajaiskulttuurista massojen musiikiksi

  Rock tyhmyreille: tärkeimmät perusasiat rockmusiikista

  Rock on tänä päivänä massojen musiikkia, mutta mitä se oikeastaan on ja onko se mistään kotoisin? Onko rokki kukkoilua, sähkökitaran säröä vai taustalla nakuttava rumpukomppi? Musiikin erikoistoimittaja Pekka Laine selventää tärkeimmät perusasiat rockmusiikista niin että tyhmyrikin tajuaa.

 • Klassinen musiikki tyhmyreille: kaavoja ja sirkustaiteilijoita

  Mitä klasari eli länsimainen taidemusiikki oikeastaan on?

  Tuntuuko klassinen musiikki vaikeasti lähestyttävältä? Mitä klasari eli länsimainen taidemusiikki oikeastaan on? Toimittaja-kirjailija Minna Lindgrenin ohjauksessa tyhmyrikin pääsee jyvälle tästä massiivisesta ja epäyhtenäisestä genrestä.