Hyppää pääsisältöön

Muumilaaksoon astelee uusia hahmoja, joille tunnetut näyttelijät antavat jälleen äänensä: “Onneksi Tiuhti ja Viuhti tulevat kuvioihin” – Miten toinen tuotantokausi otettiin ensi-illassa vastaan?

Jaksot herättivät sekä hilpeyttä että jännitystä.

"Tove Janssonin tarinat menevät aina syvemmälle ja syvemmälle!" Muumilaakson toinen kausi lupailee uusia seikkailuja ja sen mukanaan tuomia hahmoja on odotettu! Arvaatko, ketkä antavat äänensä Tiuhdille ja Viuhdille?

Muumilaakson tekijät kertovat

Tältä uudet muumit näyttävät

Neljäs jakso: Kelluva teatteri.

Muumilaakso tulvii ja koko muumiperhe joutuu jättämään veden valtaaman Muumitalon. Kelluvasta teatterilaivasta tulisi oiva koti perheelle, mutta asuukohan siellä jo joku toinen?

Katso ensimmäinen jakso: Pikku Myy tuli taloon

Muumeille tyypillinen vieraanvaraisuus on koetuksella, kun Mymmeli saapuu varoittamatta muumitaloon villin lapsilaumansa kanssa.

Muumilaakso uutisvirrassa

Muumilaakso saadaan myös saameksi!

Yle toivoo saamenkielisen Muumilaakson omalta osaltaan tukevan saamen kielten elinvoimaa lasten ja perheiden keskuudessa. Ohjelma tulossa Areenaan vuoden 2019 aikana.

Kuvailutulkattu Muumilaakso

Kuvailutulkin työkaluina ovat mielikuvitus ja rikas sanavarasto – millaista työ kuvailutulkkaajana on? Koe Muumilaakson tunnelma sanoin kuvitettuna!

Lahjakkaita muumitaiteilijoita löytyy joka puolelta Suomea – Fanitaidekilpailuun osallistui satoja ihmisiä

Muumeista on moneksi, aina huovutuksista mustepiirroksiin!

Järjestimme alkuvuodesta 2019 #minunmuumini-fanitaidekilpailun, johon osallistui satoja toinen toistaan lahjakkaampia muumitaiteilijoita. Voittajat on jo valittu, mutta halusimme nostaa esiin muitakin kilpailuun osallistuneita, vaikuttavia teoksia. Muumit saivat muotonsa niin virkattuina kuin digitaalisina piirroksina. Lue juttu ja kerro, mikä on suosikkisi!

Muumilaakson maailman ensi-ilta

Katso suora lähetys Muumilaakson maailman ensi-illasta

Uuden Muumilaakso-animaatiosarjan maailman ensi-iltaa juhlittiin Muumien kotimaassa Suomessa! Areenan livelähetys tarjoaa kaikille muumifaneille ympäri maailman mahdollisuuden päästä kurkistamaan maailman ensi-illan juhlahumuun.

Katso ja kuuntele uusia muumeja

Muumipappa

Ville Haapasalo antaa äänensä Muumipapalle.

Aikoinaan Muumipappa rakastui Muumimammaan ensisilmäyksellä ja on siitä asti hullutellut Muumimamman hyväksyvän katseen alla.
– Ville Haapasalo

Nuuskamuikkunen

Nuuskamuikkusen ääninäyttelijä on Olavi Uusivirta.

Pitäisikö luopua kaikesta omaisuudesta, pakata matkaan vain teltta ja huuliharppu ja ryhtyä onnen kulkuriksi?
– Olavi Uusivirta

Pikku Myy

Kiti Kokkonen ääninäyttelee Pikku Myyn roolin.

Todella upealta ja jännittävältäkin tuntuu päästä tekemään hahmoa, jolla on niin pitkä historia ja vahva karaktääri.
– Kiti Kokkonen

Nipsu

Markku Haussila antaa äänensä Nipsulle.

Ihanaa, että muumit on, pysyy ja jatkuu, sukupolvelta seuraavalle. Jos minulle oltaisiin lapsena kerrottu, että tulet aikuisena ääninäyttelemään muumeissa, niin en olisi uskonut, nyt se on kai uskottava!
– Markku Haussila

Muumikirjoja Tove Janssonin lukemana

Tove Jansson lukee Muumi-kirjoja

Koe Muumi-kirjat kirjailijan itsensä lukemana.

Koe Muumi-kirjat kirjailijan itsensä lukemana kirjojen alkuperäiskielellä ruotsiksi. Tove Janssons (1914-2001) mumintroll har spridits över hela världen och det går i dag att hitta allt från mumintvålar till kylskåpsmagneter. Här kan ni lyssna på när Tove Jansson läser ur sina böcker.

Tove Jansson Elävässä arkistossa

"Tove ja meri" on hieno henkilökuva Janssonin omin sanoin

"Taiteilijoita ei pidä ottaa niin vakavasti."

"Äitini opetti, ettei taiteilijoita pidä ottaa niin vakavasti, vaikka taiteilijat työskentelevätkin vakavammin kuin muut ihmiset", mietti Tove Jansson vuonna 1984 käsikirjoittamassaan ohjelmassa. Tärkeä osa työskentelyä ja elämää olivat kesät Klovharussa. Näemme myös läheltä, miten muumit muuttuvat kolmiulotteisiksi.