Hyppää pääsisältöön

Tule mukaan digitalkoisiin!

Nettiä ikä kaikki -kampanja haastaa kaikki digitaitoiset auttamaan läheisiään, jotka ovat pudonneet tai vaarassa pudota digikelkasta.

Osallistu haasteeseen!

Opeta vanhemmillesi, isovanhemmillesi tai vaikka naapurillesi arkea helpottava digitaito ja kirjatkaa se yhdessä kampanjan haastesivulle.

Pidetään kaikki sukupolvet yhdessä verkossa!

Nettiä ikä kaikki -haaste on käynnissä: Opeta läheiselle helppo digitaito!

Opeta ikäihmiselle digitaito ja autetaan kaikki verkkoon.

Suomessa on jopa miljoona ihmistä, joiden digitaidoissa on parantamisen varaa. Haastamme kaikki suomalaiset auttamaan niitä, jotka ovat vaarassa pudota digikelkasta. Opeta vanhemmillesi, isovanhemmillesi tai vaikka naapurille arkea helpottava digitaito ja kirjaa se kampanjan haastesivulle. Voit kirjata myös aikaisemmin antamasi avun haasteeseen. Pidetään kaikki sukupolvet yhdessä verkossa!

Jutut

Marianne Heikkilä: ”Digisyrjäytyminen voi vaarantaa perusoikeudet”

Digitaitojen osaamattomuus voi johtaa syrjäytymiseen.

Arvioiden mukaan neljännes yli 65-vuotiaista ei ole koskaan käyttänyt internetiä. Digi arkeen -neuvottelukunnan puheenjohtajan Marianne Heikkilän mukaan digisyrjäytyminen voi vaarantaa perusoikeudet, kun ihmiset jäävät palveluiden ulkopuolelle. Yle Uutiset laski vuoden 2018 alussa, että jopa miljoona suomalaista katselee edelleen digiloikkaa sivusta.

Aldrig försent att surfa