Hyppää pääsisältöön

Digitalkoot jatkuvat!

Nettiä ikä kaikki -kampanja sai kesällä 2018 suomalaiset liikkeelle: Kampanjan haasteessa opetettiin yli 5000 digitaitoa, ja neuvoimme yli tuhatta ihmistä ympäri Suomea kirjastokiertueella. Kiitos kaikille osallistuneille!

Auttaminen ei tähän lopu!

Tältä sivulta sekä Ylen Digitreenit -sivustolta löydät apua, ohjeita ja vinkkejä - sekä digitaitoiselle auttajalle että aloittelevalle netin käyttäjälle.

Digitreenien peruskurssilla voitte yhdessä treenailla perustaitoja.

Pidetään kaikki sukupolvet yhdessä verkossa!

Täältä löydät apua

Opi neljä digitaitoa Mikko Kekäläisen johdolla

Ota netti haltuun näillä ohjeilla

Miten sähköpostiosoite luodaan? Kuinka verkkopankkitunnuksia oikein käytetään? Miten WhatsApp-sovellus toimii? Onko Areenaa mahdollista katsoa puhelimella? Mikko Kekäläisen ohjeilla pystyt ottamaan digimaailman nopeasti haltuun.

Digitreenit – opettele digitaitoja omaan tahtiin

Vinkkejä ja oivalluksia arjen digiipulmiin.

Digitreeneistä löydät apua ja niksejä älypuhelinten, tietokoneiden ja digipalvelujen käyttöön. Vinkkijuttuja tai -visoja on eri aiheista kymmenittäin. Jos haluat oppia digiajan perustaitoja, avaa Digitreenien peruskurssi alta! Sieltä saat itseluottamusta ja rohkeutta digin käyttöön.

Opettele neljä hyödyllistä perustaitoa arjen iloksi

Jutut

Suomalaiset tunnustavat: Tätä digitaitoa en osaa

Digitaitojaan avaa 49 ihmistä joka puolelta Suomea.

Nettiä ikä kaikki - iloa digistä -kiertueella kysyttiin kaiken ikäisiltä kävijöiltä, mitä digitaitoja he eivät osaa. Ihmiset antoivat myös kehuja tai moitteita sille netti- tai digipalvelulle, jota he ovat viimeksi käyttäneet. Mukana on 49 rohkeata suomalaisia kymmenestä kaupungista.

Digimaailman tapojen opettelu on kuin uuteen kulttuuriin tutustumista – käytettävyydestä hyötyvät sekä aloittelijat että diginatiivit

Hyvä käytettävyys auttaa digitaitojen opettelussa.

Oletko miettinyt, kuinka moni tietokoneella tekemäsi asia vaatii edelleenkin tuplaklikkaamista – ja mitä tapahtuisi, jos et pystyisi siihen? Digimaailmaan loikkaaminen saattaa jäädä klikkauksen päähän, jos verkkosivun suunnittelija unohtaa käytettävyyden.

Elämä ilman nettiä – onko sitä? Tunnetut suomalaiset pohtivat suhdettaan nettiin

Pärjäisitkö sinä ilman nettiä?

Netti on useimmille suomalaisille arkinen ja tärkeä juttu. Se herättää myös tunteita: Ei kai sinne tarvitse mennä? Pitäisikö siellä olla vähemmän? Kysely on päättynyt, mutta katso videolta. miten tunnetut Yle-kasvot ja näyttelijät pohtivat omaa suhdettaan nettiin.

Ikätoverilla riittää kärsivällisyyttä – ja varsinkin aikaa! Tietotekniikan vertaisopastajia on Suomessa lähemmäs tuhat

Eläkeläisten kesken digiasioissa löytyy yhteinen kieli.

Iäkkäät ihmiset eivät ole digistä syrjäytynyt yhtenäinen joukko: Lähemmäs tuhat vapaaehtoista eläkeikäistä - ja muutama nuorempikin - neuvoo ikätovereitaan digiasioissa ympäri Suomen. 75-vuotias "ikinörtti" Raimo on yksi heistä.

Aldrig försent att surfa