Hyppää pääsisältöön

Mitä tapahtui Sykkeen toisella tuotantokaudella?

Syke-sarjan ohanna Alanko (Leena Pöysti), Marleena Ranta (Tiina Lymi), Iiris Ketola (Iina Kuustonen) ja Lenita Pakkala (Lena Meriläinen).
Syke-sarjan ohanna Alanko (Leena Pöysti), Marleena Ranta (Tiina Lymi), Iiris Ketola (Iina Kuustonen) ja Lenita Pakkala (Lena Meriläinen). Kuva: Yle/Yellow Film & Tv syke

Syke kertoo koskettavia sairaalatarinoita keskussairaalan traumaosastolta. Sarjan keskiössä ovat neljä sairaanhoitajaa, joiden värikästä elämää sarjassa seurataan. Sarjan toisella tuotantokaudella vauhti vain kiihtyi.

Mustelmia ja toivottomia tapauksia

Jarkko (Lauri Tilkanen)
Jarkko (Lauri Tilkanen) Kuva: Rajoitettu k päänäyttelijät

Jarkko (Lauri Tilkanen) yrittää saada piinan Paulin (Jani Volanen) kanssa loppumaan kerta heitolla, mutta ilmestyykin töihin silmä mustana Paulin kovistelemana. Iiris (Iina Kuustonen) järkyttyy ja pian Jarkko ilmoittaakin Iirikselle anoneensa siirtoa pois Helsingistä, koska ei pysty elämään pelon vallassa. Iiriksen menetystä ei helpota, että Paul ilmestyy jälleen sairaalaan. Paulin sairaalakäynti saa kuitenkin yllättävän käänteen, kun tutkimuksissa selviää, että hänellä on pahanlaatuinen kasvain, joka on leikattava nopeasti.

Loukkaantunut ja tilastaan järkyttynyt Paul kostaa kertomalla Maxille (Antti Luusuaniemi) Iiriksen menneisyydestä. Iiris pyytää Maxilta, ettei tämä kertoisi kenellekään ja selittää Paulin piinaavan häntä. Max uhkailee Paulia ja saa tämän perääntymään. Leikkauksessa käy ilmi, että Paulin kasvain on levinnyt ja mitään ei ole enää tehtävissä. Iiris näkee Paulin seuraavan kerran erittäin huonokuntoisena, kun Paul anelee Iirikseltä anteeksiantoa.

Iiris on otettu Maxin toiminnasta ja tajuaa tämän kiinnostuneen hänestä. Johanna (Leena Pöysti) yrittää mustamaalaa Iiristä mustasukkaisuudessaan ja naiset vaihtavat kiivaita sanojakin, jonka seurauksena Marleena (Tiina Lymi) saa selville Iiriksen salaisuuden. Hoitajat kuitenkin sopivat riitansa.

Uusia alkuja ja mustasukkaisuutta

Lenita (Leena Meriläinen), Iiris (Iina Kuustonen), Johanna (Leena Pöysti), Marleena (Tiina Lymi)
Lenita (Leena Meriläinen), Iiris (Iina Kuustonen), Johanna (Leena Pöysti), Marleena (Tiina Lymi) päänäyttelijät

Toni (Markus Järvenpää) on muuttanut Sveitsiin ja Johanna uskaltautuu vihdoin heittäytyä Maxin kanssa suhteeseen. Johannan yksinhuoltaja-arki on kuitenkin raskasta ja pääsykokeisiin lukemiselle ei tunnu löytyvän aikaa. Johanna on korviaan myöten rakastunut Maxiin ja päättää lopulta kertoa Tonille haluavansa eron.

Max alkaa kuitenkin pian vaikuttaa etäiseltä. Johannaa alkaa vaivata mustasukkaisuus, kun hän huomaa Iiriksen ja Maxin lähentyneen. Max yrittää käyttäytyä kunniakkaasti Johannaa kohtaan ja päättää tavata tämän tyttären. Se rauhoittaa Johannan mielen ja hän alkaa jo miettiä yhteen muuttamista.

Max ei kuitenkaan ole yhtä varma suhteesta, mikä saa Johannan takertumaan mieheen yhä enemmän. Johannan mustasukkaisuus Iiriksestä paisuu ja lopulta Max kertoo Johannalle, että ei ole valmis vakavaan suhteeseen. Kun Johanna saa selville Iiriksen taustan hän yrittää vielä viimeisenä epätoivoisena yrityksenä saada Maxin takaisin prostituoidun keinoin, mutta nolaakin itsensä täysin. Max torjuu Johannan ja kun selviää, että Tonillakin on uusi nainen, on hän luhistumisen partaalla.

Ex-vaimoja ja epäilyksiä

Marleena yrittää päästä huumeista eroon kuntoutuslaitoksessa. Ilmari (Matti Ristinen) alkaa Lenitan (Lena Meriläinen) kannustamana miettiä uudelleen Marleenan tilannetta. Kun kolme kuukautta kestänyt katkaisuhoitojakso on ohi, Marleena palaa töihin Ilmari rinnallaan.

Marleena (Tiina Lymi)
Marleena (Tiina Lymi) sairaalasarjat

Sairaalan palkataan uusi yleislääkärin Salla (Mari Perankoski), joka paljastuu Ilmarin ex-vaimoksi. Kesken tervetuliaisjuhlien sairaala joutuu täyshälytykseen suuronnettomuuden takia ja Marleena tutustuu Sallaan paremmin. Hän pyytää Ilmariakin suhtautumaan Sallaan suopeammin ja pyytää Sallaa muuttamaan heidän luokseen, kunnes hän löytää oman asunnon. Vierailun aikana roolit kuitenkin muuttuvat ja Marleena huomaa ex-pariskunnan viihtyvän toistensa seurassa vähän liiankin hyvin.

Hoitovirheiden ja muutenkin tylyn ja epäluotettavan käytöksen jälkeen Marleena alkaa epäillä Sallassa todella olevan jotain epäilyttävää.

Muistikatkoja ja rintaimplantteja

Kesken suuronnettomuuden tiedotustilaisuuden sairaalan ylilääkäri Marjut (Jaana Pesonen) saa kohtauksen ja menettää lähimuistinsa vähäksi aikaa. Tämän seurauksena hoitajille paljastuu Marjutin juuri eronneen miehestään. Marjut jää sairaslomalla ja palaa töihin vain, koska hänen rakkaalla koirallaan on sydänvika, jonka leikkaamiseen hän tarvitsee kirurgin.

Holopainen (Jarkko Niemi) suostuu haasteeseen, mutta koiran kunto ei kestäkään rasitusta ja tämä kuolee. Marjut nukkuu yönsä sairaalassa, koska ei siedä ajatusta tyhjästä talosta.

Holopainen (Jarkko Niemi) ja Noora Penttilä (Niina Koponen)
Holopainen (Jarkko Niemi) ja Noora Penttilä (Niina Koponen) sairaalasarjat

Holopaisen endorfiinitasot nousevat kun hän tapaa fitness-kisoihin suuntaavaan tarkan ja pedantin Nooran (Niina Koponen).

Viettelyitä ja virkkuukoukkuja

Lenitalla on yhä vaikeaa tyttärensä Rebecan (Sara Melleri) kanssa, joka on vakuuttunut Lenitan tappaneen isänsä. Kun paljastuu, että kuolema todella oli luonnollinen, ei Rebecca rauhoitu vieläkään. Lenita ja Ville (Juha-Pekka Mikkola) yrittävät päästä eteenpäin suhteessaan ikäerosta ja muista vaikeuksista huolimatta. Rebecca yrittää vietellä Villen epäonnistuen yrityksessään, mutta valehtelee Lenitalle onnistuneensa. Lenita aikoo selvittää asian Rebeccan kanssa, mutta löytääkin kaapillisen kallista elektroniikkaa ja hienoja vaatteita.

Sureva leski.
Sureva leski. Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi sairaalasarjat

Hän huolestuu Rebecan käyttäytymisestä. Tilanne pahenee, kun Rebecca tuodaan yllättäen osastolle kouristelevana ja poissaolevana. Rebecca joutuu hengenvaaralliseen tilanteeseen Sallan hoitovirheen takia, mutta Marleena ja Lenita onnistuvat onneksi estämään tapahtuman.

Käy ilmi, että Rebecca on joutunut psykoosiin ja työntänyt päähänsä virkkuukoukun. Koukun poisto onnistuu ilman suurempia vaurioita, ja Lenita on helpottunut, että Rebecan käyttäytymiseen on vihdoin löytynyt syy. Salla yrittää selitellä mokaansa lääkäreille, mutta nyt alkaa heidänkin ymmärryksensä olla koetuksella. Sallan toimista käynnistetään hoitovirhetutkinta. Ehkä Salla ei olekaan niin puhtoinen, kuin antaa ymmärtää…

Ensimmäisen tuotantokauden tapahtumat >>