Hyppää pääsisältöön

Mitä tapahtui Sykkeen ensimmäisellä tuotantokaudella?

Lennonjohdossa.
Lennonjohdossa. Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi sairaalasarjat

Syke kertoo koskettavia sairaalatarinoita keskussairaalan traumaosastolta. Sarjan keskiössä ovat neljä sairaanhoitajaa, joiden värikästä elämää sarjassa seurataan. Lue tiivistelmä ensimmäisen tuotantokauden tapahtumista.

Johanna: Iskuyrityksiä ja vaikeita valintoja

Äitiyslomalta sairaalaan töihin palannut Johanna (Leena Pöysti) pääsee heti tosi toimiin ja tapaa huippukirurgi Maxin (Antti Luusuaniemi), jonka iskuyritykset saavat hänet
hämmentymään. Johanna alkaa harkita Maxin innostamana jatkokouluttautumista lääkäriksi.

Johanna (Leena Pöysti) ja Max (Antti Luusuaniemi)
Johanna (Leena Pöysti) ja Max (Antti Luusuaniemi) sairaalasarjat

Johannan mies Toni (Markus Järvenpää) on kuitenkin saanut työn Sveitsistä. Johannan olo on ristiriitainen, mutta päättää lopulta lähteä Tonin mukaan. Johannan ja Tonin tytär joutuu traagisesti veden varaan ja koko traumaosasto keskittyy lapsen pelastamiseen. Adan tapaus saa Johannan pohtimaan uudestaan lähtöään Sveitsiin ja hän päättääkin haluta pelastajaksi, lääkäriksi! Vaikka päätös tarkoittaa liiton hajoamista, Johanna tietää tehneensä oikein.

Iiris: Alastonkuvia ja ensihoitajia

Nuorin hoitajista, ylpeä ja viileä Iiris (Iina Kuustonen) on rahoittanut opintonsa työskentelemällä seuralaispalvelussa. Hänellä on niistä ajoista jäljellä enää yksi asiakas, Paul (Jani Volanen), joka mahdollistaa Iirikselle mukavan elämän yksinhuoltajana. Iiris ihastuu sairaalassa Jarkkoon (Lauri Tilkanen), ensihoitajaan, ja hän ilmoittaa Paulille lopettavansa.

Jarkko (Lauri Tilkanen) ja Iiris (Iina Kuustonen)
Jarkko (Lauri Tilkanen) ja Iiris (Iina Kuustonen) Kuva: Rajoitettu k sairaalasarjat

Paul ei kuitenkaan jätä Iiristä rauhaan, vaan lähettelee intiimejä lahjoja, uhkailee alastonkuvien julkistamisella ja ehdottelee tapaamisia. Iiris ei vastaa viesteihin, mutta pelkää Jarkon saavan selville hänen menneisyytensä. Lopulta Iiris päättää kertoa Jarkolle totuuden siitä kuka on, vaikka Jarkko tuskin ymmärtää. Lopulta Jarkko kuitenkin lähestyy Iiristä ja sanoo, että pystyy antamaan valehtelun ja teot anteeksi rakkauden tähden.

Marleena: Rakkautta ja rauhoittavia lääkkeitä

Marleena (Tiina Lymi) on hoitajista empaattisin. Kestääkseen rankimmat potilastapaukset hän varastaa osastolta rauhoittavaa Fentanyliä ja piikittää sitä suoraan suoneensa ja pelkää jatkuvasti jäävänsä kiinni. Marleena haluaisi kovasti miehen ja lapsia. Marleenan kiinnostus herääkin, kun Lontoosta vierailulla oleva komea anestesialääkäri Ilmari (Matti Ristinen) saa vakituisen paikan sairaalasta. Marleenan ja Ilmarin suhde ei lähde käyntiin ongelmitta, mutta lopulta he päättävät yrittää suhdetta tosissaan.

Marleena (Tiina Lymi)
Marleena (Tiina Lymi) Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi sairaalasarjat

Marleena taistelee jatkuvasti salaista riippuvuuttaan vastaan ja pystyykin lopettamaan käytön hetkeksi. Sairaalassa kuitenkin huomataan rauhoittavien lääkkeiden hävikki ja samalla Marleenan vieroitusoireet pahenevat. Marleena alentuu varastamaan Ilmarin reseptivihon ja joutuu laimentamaan potilaille tarkoitettua morfiinia omaan käyttöönsä. Lopulta Ilmari yhdistää asiat eikä voi antaa Marleenalle anteeksi. Hän pyysi yhtä: rehellisyyttä.

Lenita: Ikäeroja ja irtiottoja

Lenita (Lena Meriläinen) toimii apulaisosastonhoitajana traumaosastolla ja pitää konkarina paikkaa pystyssä. Lenitan mies Johannes on saanut aivoinfarktin kaksi vuotta sitten ja on siitä lähtien maannut vegetatiivisessa tilassa. Lenita on jo kauan sitten luopunut toivosta, mutta tytär Rebecca (Sara Melleri) uskoo ihmeen olevan mahdollinen.

Sureva leski.
Sureva leski. Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi sairaalasarjat

Kun reilusti Lenitaa nuorempi Ville (Juha-Pekka Mikkola) osoittaa kiinnostusta Lenitaa kohtaan, hän päättää, että elämä on liian lyhyt sovinnaisuuteen. Lenita salailee aluksi suhdettaan, mutta päättää lopulta kertoa suhteesta tyttärelleen.

Elvytyskiellossa olevan Johanneksen tila romahtaa ja hän kuolee. Lenita tuskailee tyttärensä kanssa, joka ei pääse yli isänsä kuolemasta. Tämä on saanut päähänsä, että kuolema ei ollut luonnollinen ja vaatii ruumiinavausta.

Toisen tuotantokauden tapahtumat >>

Kommentit