Hyppää pääsisältöön

8. jakson päähenkilö Inga

Video ei enää katsottavissa

Löytääkö parvi ratkaisun Ingan haastavaan tilanteeseen?

Inga ei tiedä lähtisikö opiskelemaan vai menisikö töihin.

Inga,32, on epätoivoinen. Kotiäidin pitäisi siirtyä työelämään – vai olisiko syytä hankkia ammattikoulutus. Hän pyytää apua parvelta, joka saa eteensä todella vaikean tapauksen. Pystyykö parvi auttamaan Ingaa?

Inga on jumissa

Inga on ajautunut epätoivoiseen tilanteeseen

Inga on ajautunut epätoivoiseen tilanteeseen. Hän on viettänyt viimeiset vuodet kotona kahden lapsen kanssa ja nyt olisi aika mennä töihin - mutta mitä tehdä kun ei ole koulutusta ja työkokemustakin rajallisesti.

Älä selittele eli miksi selittely pilaa elämäsi

Selitteletkö liikaa

Onko sinulla läheinen, joka vastaa jokaiseen parannusehdotukseen "joo, mutta..."? Ärsyttävätkö muiden selitykset? Tai onko sinua syytelty liiasta selittelystä? Uskotko selitysten olevan välttämättömiä jotta voit korjata virheesi?

7. jakson päähenkilö Anni

Video ei enää katsottavissa

Voinko lähteä 1,5 vuodeksi ulkomaille pienten lasten kanssa?

Anni pyytää parvelta apua ongelmansa ratkaisuun

Anni, 29, haluaisi muuttaa pitkäksi aikaa yksin pienten lastensa kanssa maailmalle. Auttajien joukko selvittää, mikä Annia oikeastaan pidättelee. Syyt Annin itkuun selviävät, mutta löytääkö joukkoäly oikeaa ratkaisua?

"Miksi en voisi lähteä jos itse haluan?"

Anni pohtii lähtöä ulkomaille kahden pienen lapsen kanssa.

Maailmanmatkaaja Anni haluaisi lähteä kahden pienen lapsensa kanssa pitemmäksi aikaa ulkomaille. Anni ei kuitenkaa saa tehtyä päätöstä lähdöstä ilman parven apua. Miksi päätöksenteko on Annille tällä kertaa niin vaikeaa?

Etsitkö elämällesi tarkoitusta?

Mitä ajatuksia Annin jakso herätti?

Tunnetko olevasi tuuliajolla? Koetko olevasi odotustilassa -- vaikka et edes tiedä mitä odotat? Tuntuuko elämä välillä tyhjältä tai turhalta?

6. jakson päähenkilö Lenita

Mitä ajatuksia Lenitan jakso herätti?

Katri Manninen kirjoittaa Lenitan jaksosta blogissa

"Olen itsekin syyllistynyt aika ajoin kontrollifriikkeyteen. Uskon että se kumpuaa alitajuisesta tunteesta, että maailma on turvaton paikka", kirjoittaa Katri Manninen blogissaan.

Video ei enää katsottavissa

Uskallanko päästää irti, uskallanko hypätä?

Lenita suunnittelee alanvaihtoa mutta uskaltaako hän?

Lenita paloi vuosi sitten pahasti loppuun töissä. Nyt hän haaveileen alanvaihdosta mutta pelkää sitä, että loppuunpalaminen tapahtuu siitä huolimatta uudestaan.

5. jakson päähenkilö Netta

Video ei enää katsottavissa

Vapaus Suomessa vai vauraus Iranissa?

Netta pyytää parvelta apua ongelmaansa.

Netta, 31v., on elämän mullistavan ratkaisun edessä: elääkö Suomessa kituuttaen vai leveämmin Iranissa anoppilassa? Parvi eli 15 tuntematonta tulee ratkaisemaan vaikeaa ongelmaa. Voiko parviäly löytää oikeaa ratkaisua?

Vapaus Suomessa vai vauraus Teheranissa?

Netta pohtii perheensä kanssa Iraniin muuttamista.

Netta tutustui reppureissatessaan iranista kotoisin olevaan mieheensä Hesamiin. Nyt pari miettii pitäisikö muuttaa Hesamin perheen luo Teheraniin vai jäädäkö Suomeen?

Video ei enää katsottavissa

“Olemme löytäneet rauhaa ja sopua”

Neljä kuukautta parven tapaamisesta Netalle kuuluu hyvää.

"On tapahtunut paljon hyviä asioita ja asioita on saatu päätökseen", Netta iloitsee neljä kuukautta parven tapaamisen jälkeen.

4. jakson päähenkilö Eve

Video ei enää katsottavissa

"Mä oon kääntäny sen viimesenkin kiven"

Eve on yrittänyt kaikkensa mutta riittääkö se?

Eve, 32v., pyytää parven apua: luopuako unelmayrityksestä vai jatkaa loppuunpalamisen uhalla. Voiko 15 tuntematonta löytää ratkaisun Even ongelmaan kolmessa päivässä? Itkulta ei vältytä kun murheista puhutaan avoimesti.

Video ei enää katsottavissa

Vastoinkäymisten väsyttämä Eve

Even yritys on joutunut taloudelliseen ahdinkoon.

Miten jatkaa kun yrityksen vaikeudet ovat muuttuneet henkilökohtaisiksi ongelmiksi?

Mitä ajatuksia Even osa herätti pärjäämisestä?

Mitä ajatuksia Even osa herätti

Nyt tai ei koskaan neljännessä osassa Eve pohtii pitäisikö hänen jatkaa yrityksensä puolesta taistelua asti silläkin uhalla että menettää mielenterveytensä vai olisiko jo aika luovuttaa? Ohjelman käsikirjoittaja-ohjaaja Katri Manninen pohtii sitä mikä on aikanaan ajanut hänet aikanaan yrittämään hulluuteen asti.

3. jakson päähenkilö Noora

Video ei enää katsottavissa

Löytääkö parvi ratkaisun Nooran ongelmaan?

Tunteet kuumenee kun parvi yrittää löytää ratkaisun Nooralle

Noora, 29v. sinkku, haluaa opiskelemaan ulkomaille, mutta ura on nousukiidossa. Lähteäkö vai ei? Noora kutsuu parven eli 15 tuntematonta ratkaisemaan ongelmaa. Pidätteleekö jokin tiedostamaton Nooraa? Toimiiko parviäly?

Nooran osa ihastutti

Nooran jakso herätti positiivisa tunteita katsojissa

Nyt tai ei koskaan -sarjan kolmannessa osassa 29-vuotias Noora miettii lähtisikö ulkomaille opiskelemaan silläkin uhalla, että se katkaisee hänen hyvässä nousussa olevan urakehityksensä. Millaisia reaktioita osa herätti katsojissa?

Hyvä työ Suomessa vai ulkomaille opiskelemaan?

Noora pohtii lähteäkö ulkomaille opiskelemaan

Noora, 29, on tienhaarassa. Ura kirjojen parissa on nousukiidossa, mutta läpi nuoruusvuosien hellitelty ajatus ulkomailla opiskelussa houkuttelee. Jättääkö ihana työ opiskeluhaaveiden vuoksi? Mitä oikeastaan onkaan positiivisen ongelman takana? - Rakastan työtäni aivan super paljon ja viihdyn kirja-alalla älyttömän hyvin.

2. jakson päähenkilö Anne

Video ei enää katsottavissa

Erota vai ei?

Löytääkö parvi ratkaisun Annen aviokriisiin?

Annen, 38, avioliitto on karahtanut kiville. Yhteiselo puolison kanssa kangertelee ja Anne kutsuu parven paikalle etsimään ratkaisua kysymykseen erotako vai ei. Liiton jatkamiseen löytyisi tahtoakin, mutta ovatko asiat jo liian solmussa. Parvi koostuu 15 tavallisesta suomalaisesta, joiden tehtävä on perehtyä mahdollisimman tarkoin Annen tarinaan ja ongelmiin ja antaa oma ratkaisuehdotuksensa.

Lupasin tahtoa, mutta jaksanko enää?

Lupasin tahtoa, mutta jaksanko enää?

Anne, 38, on joutunut ahdistavan kysymyksen eteen: pitäisikö erota, kun välit mieheen ovat viilenneet. Vuodet ovat muuttaneet puolisoita, mutta Anne ei ole koskaan ennen ajatellut eroa. Hänestä tuntuu, että kaipaa parisuhteelta jotain ihan muuta kuin mitä siitä nyt itselleen saa.

Oliko Annen ratkaisu oikea?

Auttoiko parvi Annea?

Pyytäisitkö sinä 15 ventovierasta miettimään voitko vielä pelastaa parisuhteesi? Ottaisitko heidän neuvonsa vastaan? Annen ja Timon parisuhde oli karahtanut kiville. Anne haluaa tarttua viimeiseen oljenkorteen ja pyytää parven selvittämään kannattaako hänen vielä jatkaa suhteen eteen taistelua vai olisiko jo aika luovuttaa.

“Parven kysymykset aukaisivat silmäni”

Mitä Annelle kuuluu nyt?

Maalaistalon pihapiiri on vielä vihreä, mutta kesä on kääntymässä kohti syksyä. Anne muistelee mennyttä talvea ja parven kolmen päivän vierailua. -Talvi oli todella raskas. Viikot, kuukaudet tuntuivat vaikeille kunnes tapasin parven. Parvi kysyi minulta asioita, jotka saivat minut pohtimaan mihin olen valmis tyytymään tässä elämäntilanteessa ja parisuhteessa.

1. jakson päähenkilö Johanna

Video ei enää katsottavissa

Löytääkö parvi ratkaisun Johannan ongelmaan?

Löytääkö parvi ratkaisun Johannan ongelmaan?

Johanna, 30, on tienhaarassa: kotona odottaa vakavasti sairas lapsi mutta pitkään suunnitellun yrityksen hetki on juuri nyt. Hän pyytää parvea apuun, mutta pystyykö joukkoäly auttamaan Johannaa ratkaisussa?

Johannan vaikea valinta: luopuako unelmasta lapsen vuoksi?

Nyt tai ei koskaan - luopuako unelmasta lapsen vuoksi?

Johanna on 30-vuotias kolmen lapsen yksinhuoltaja. Hän on elämässään hyvin ristiriitaisessa tilanteessa: pitkään suunniteltu haave kauneusalan yrityksestä olisi juuri nyt lähdössä nousukiitoon, mutta intoa jarruttaa se tosiasia, että hänen vanhin lapsensa on vakavasti sairas.

Mitä Johannalle kuuluu nyt?

Kuunteliko Johannan parven ratkaisua?

Kolme kuukautta parven tapaamisen jälkeen Johanna on harjoitellut rentoutumista, onko Johanna muuten noudattanut parven ratkaisua?

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Mistä ohjelmassa on kyse?

Nyt tai ei koskaan 8.9. alkaen

Uusi dokumentaarinen tv-sarja Nyt tai ei koskaan alkaa 8.9

Uskaltaisitko sinä päästää 15 tuntematonta ihmistä ratkaisemaan elämäsi solmukohtaa? Nyt tai ei koskaan – on TV1:n uusi ohjelma, jossa testataan parviälyn kykyä ratkaista yksilön ongelma. Ohjelman päähenkilöinä nähdään naisia, joilla on elämässään jokin isoja päätöksiä vaativa pohdinta. Tätä ongelmaa ratkaisemaan tulee parvi. Parvi on joukko tavallisia suomalaisia ihmisiä.

Kahdeksan naista pyysi 15 ventovierasta ratkomaan ongelmaansa

Nyt tai ei koskaan -sarjan päähenkilöt

Uskaltaisitko sinä päästää 15 tuikituntematonta ihmistä ratkaisemaan elämäsi suurinta solmukohtaa? Nyt tai ei koskaan on Yle TV1:n syksyn tiistai-illan uutuussarja. 8.9. klo 19.00 alkava dokureality on sosiaalinen koe, jossa testataan parviälyn kykyä ratkaista yksilön ongelma.

Miltä kuvauksissa näytti?