Hyppää pääsisältöön

Akuutti - 10.9.2014

Ohjelma Areenassa

Tätä jaksoa ei valitettavaksi ole saatavilla toistettavaksi. Alla on kuitenkin sarjan viimeisin jakso.
 • Lutikka mikroskooppikuvassa.

  Lutikalle ja päätäille kelpaa puhdaskin koti

  10.09.20141Akuutti
  Lutikka on sitkas kiusankappale. Se hyppää salamatkustajaksi lomareissulta ja valtaa pian kodin. Kiusallisen tuliaisen voi karkottaa heti alkuunsa saunottamalla tai pakastamalla matkatavarat. Mutta kuinka toimia, jos lutikka on päässyt jo asettumaan taloksi? Entä miten häädetään toinen vertaimevä vilistäjä, päätäi?
 • Akuutin omalääkäri Risto Laitila vastaa katsojakysymyksiin.

  Alkoholin palaminen elimistössä

  10.09.20142Akuutti
  Voiko alkoholin palamista elimistössä jotenkin nopeuttaa? Auttaisiko kova hikoilu tai jumppa? Risto Laitila vastaa katsojakysymykseen.
 • Kari Koljoselle tehtiin keuhkonsiirto vuonna 2011.

  Keuhkonsiirto jää usein tekemättä

  10.09.20141Akuutti
  Kari Koljonen sai uudet keuhkot kolme vuotta sitten. Suomessa tehtyjen keuhkonsiirtojen määrä on kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Syynä keuhkonsiirtojen vähäiseen määrään on raha. Usein kunnissa lasketaan, että on halvempaa hoitaa potilaita Kelan kustantamilla lääkkeillä kuin tehdä elinikää pidentävä leikkaus kunnan rahoilla.
 • Omena kädessä.

  Syö itsesi terveeksi

  10.09.20148Akuutti
  Sillä on todella väliä, mitä suuhumme laitamme – jopa geenien tasolla. Miksi jotkut pysyvät terveinä ruokavaliolla, joka selvästi sairastuttaa toiset? Tätä tutkitaan parhaillaan Itä-Suomen yliopistossa, ja tarkastelun alla ovat erityisesti geenit. Voiko ruokavalio herättää tauteja aiheuttavat geenimme? Tai toisinpäin, voimmeko laittaa ne uinumaan oikeilla ruokavalinnoilla.
 • Samuel Ojalan elämää on seurattu Akuutissa ensimmäisen kerran jo lähes kymmenen vuotta sitten.

  Mitä kuuluu, Samuel?

  10.09.2014Akuutti
  Samuel Ojalan elämää on seurattu Akuutissa ensimmäisen kerran jo lähes kymmenen vuotta sitten. Samuelilla todettiin selkäydinkohju eli meningomyeloseele MMC jo sikiöaikana. Pienestä pyörätuolia käyttävästä pojasta on kasvanut nuori mies, joka opiskelee merkonomiksi ja asuu omassa asunnossa.
 • Omena kädessä.

  Akuutissa keskiviikkona: Syö itsesi terveeksi

  08.09.2014Akuutti
  Miksi jotkut pysyvät terveinä ruokavaliolla, joka selvästi sairastuttaa toiset? Tätä tutkitaan parhaillaan Itä-Suomen yliopistossa, ja tarkastelun alla ovat erityisesti geenit. Voiko ruokavalio herättää tauteja aiheuttavat geenimme? Tai toisinpäin, voimmeko laittaa ne uinumaan oikeilla ruokavalinnoilla.

Lisää sarjasta Akuutti

Kuuluu sarjaan