Hyppää pääsisältöön

Akuutti - 11.1.2016 - Jakso 1

Ohjelma Areenassa

 • silmätippaa laitetaan

  Kuivat silmät, kuiva suu – Sjögrenin oireyhtymä vai joku muu?

  11.01.20162Akuutti
  Silmät kuivuvat, kirvelevät, punoittavat. Silmätipoista ei tunnu olevan apua. Suu kuivuu, sylkeä ei erity. Hampaat ja ikenet kärsivät. Mistä on kysymys, jos oireet eivät ole esimerkiksi allergian, kuivattavien lääkkeiden tai vaihdevuosien hormonimuutosten aiheuttamia?
 • Omalääkärin vastaanotolla opetetaan elvyttämistä.

  Näin elvytät oikein – Akuutin omalääkäri Risto Laitila neuvoo

  11.01.20164Akuutti
  Elvyttäminen on kansalaistaito, joka pitäisi jokaisella olla hallussa. Uudet elvytysohjeet tekevät auttamisesta entistäkin helpompaa, sillä pelkkä paineleminenkin voi pelastaa ihmishengen. Tärkeintä on ryhtyä viipymättä toimeen.
 • vanhat metallipurkit,

  Hamstraatko tavaraa pakonomaisesti?

  11.01.2016Akuutti
  Rakastutko esineisiin vai miksi keräät ympärillesi tavaraa vaikka vähempikin riittäisi? Entä kun kotisi alkaa täyttyä rojusta niin, ettet voi kulkea tavaroihin kompastumatta? Kun tarve hankkia ja säilyttää tavaroita alkaa haitata jo terveyttä, voi kyseessä olla keräilypakko. Siitä kärsii jopa kaksi ihmistä sadasta.
 • Varusmiehiä metsässä.

  Varusmiehen sosiaaliset taidot hukassa?

  11.01.20161Akuutti
  Kun uudet alokkaat astuvat palvelukseen, kysytään fyysisen kunnon lisäksi entistä enemmän henkistä kanttia. Osalla kännykkäsukupolven varusmiehistä sosiaaliset taidot ja vuorovaikutuskyvyt ovat kadoksissa. Muiden kanssa samassa tuvassa asuminen voikin olla iso järkytys, ja sopeutumisongelmilla on myös yhteys mielenterveyden ongelmiin.
 • Patologi Tom Böhling

  Patologi on kuin Hercule Poirot

  11.01.20161Akuutti
  Patologit ovat tärkeä osa potilaan hoitoketjua. He osallistuvat diagnoosin tekoon ja hoidon suunnitteluun. Patologian professori ja ylilääkäri Tom Böhling on tehnyt pitkän uran patologina ja vertaa työtään salapoliisin työhön. Hän opettaa Helsingin yliopistossa ja toimii HUSLabin ylilääkärinä.
 • Varusmiehiä metsässä.

  Akuutissa maanantaina: Varusmiehen vuorovaikutustaidot kadoksissa?

  05.01.20161Akuutti
  Vuoden ensimmäisessä Akuutissa lähdetään armeijan harmaisiin. Kun uudet alokkaat astuvat palvelukseen, punnitaan fyysisen kunnon lisäksi entistä enemmän henkistä kanttia. Osalla kännykkäsukupolven varusmiehellä sosiaaliset taidot ja vuorovaikutuskyvyt ovat kadoksissa.

Lisää sarjasta Akuutti

Kuuluu sarjaan