Hyppää pääsisältöön

Akuutti - 12.10.2015

Ohjelma Areenassa

Tätä jaksoa ei valitettavaksi ole saatavilla toistettavaksi. Alla on kuitenkin sarjan viimeisin jakso.
 • mikko ylimäki,

  Selkärankareuma vei eläkkeelle kolmekymppisenä

  12.10.20154Akuutti
  Selkärankareumaa pitkään sairastanut Mikko Ylimäki, 32, kertoo, että aamut ovat kipujen suhteen yleensä pahimpia. Joskus menee useita tunteja, ennen kuin pääsee kunnolla liikkeelle.
 • Veikko Olavi Saloranta

  94-vuotias joogaohjaaja ei ole ehtinyt eläkkeelle

  12.10.2015Akuutti
  Lahtelainen Veikko Olavi Saloranta taitaa olla maamme vanhin joogaohjaaja. Herra vetää viisi puolentoista tunnin harjoitusta viikossa, vaikka ikää on kertynyt jo 94 vuotta. Salorannan joogaryhmissä ei ole ikärajaa. Nuorimmat ovat olleet vielä äitinsä vatsassa, tai keikkuneet mukana vatsan päällä taaperoina. Vanhin aktiivi Salorannan ryhmissä on hänen ikätoverinsa.
 • Geenirihmasto

  Muokkaako geeniterapia perimäämme?

  12.10.2015Akuutti
  Sairauksien tehokasta hoitoa varten kehitetään uusia ja entistä täsmällisempiä geeninmuokkauksen teknologioita. Menetelmiin liittyy monia eettisiä kysymyksiä. Yksi kipeimmistä sekä tieteelle, yhteiskunnalle ja viime kädessä koko ihmiskunnalle on, onko tulevaisuudessa hyväksyttävää muokata ihmisen perimää ja sukusoluja geenikirurgian avulla.
 • Risto Laitila ja Mikko Penttilä pitelevät käsissään lonkkamallia.

  Omalääkäri vastaa

  12.10.2015Akuutti
  Risto Laitila ja Mikko Penttilä pohtivat tällä kertaa esimerkiksi sitä, miksi pari vuotta sitten vaihdettu lonkkanivel vaivaa ja aiheuttaa kipua.
 • Nainen ja ruisku.

  Salaliittoteoriauskovaisen maailmankuva on synkkä

  12.10.2015Akuutti
  Salaliittoihin uskova ei niele virallista selitystä. Se on luotu vain hämäyksen vuoksi. Synkän totuuden takana täytyy olla jokin salainen järjestö, jonka lonkerot ylettyvät kaikkialle ja vaikuttavat kaikkeen. Salaliittoteoriauskovainen etsii epätoivoisesti totuutta ja hän ahdistuu seikkaperäisiä spekulaatioita setviessään yhä enemmän.
 • Geenirihmasto

  Akuutissa maanantaina: Geenikirurgian uhkat ja mahdollisuudet

  09.10.2015Akuutti
  Geeni- ja soluhoidoilla pyritään parantamaan vaikeita sairauksia, joiden hoito ei tällä hetkellä muulla tavoin ole mahdollista. Lupaavia tuloksia on jo saatu muun muassa perinnöllisten sairauksien hoidossa. Nopeasti kehittyvä ala herättää geenitutkijoiden piirissä vilkasta keskustelua.
 • Akuutin heijastin

  Akuutin heijastinkampanja

  08.10.2014Akuutti
  Osallistu Akuutin perinteiseen heijastinkampanjaan. Heijastimet ja heijastinliivit kannattaa viimeistään nyt kaivaa esiin turvaamaan matkantekoa niin pimeillä maanteillä kuin valaistuissa taajamissa.

Lisää sarjasta Akuutti

Kuuluu sarjaan