Hyppää pääsisältöön

Akuutti - 12.1.2015 - Jakso 1

Ohjelma Areenassa

Tätä jaksoa ei valitettavaksi ole saatavilla toistettavaksi. Alla on kuitenkin sarjan viimeisin jakso.
 • Kädet selän päällä.

  Perustuuko vaihtoehtohoitojen suosio lumevaikutukseen?

  12.01.20158Akuutti
  Erilaiset vaihtoehto- tai luontaishoidot ovat suosittuja, vaikka niiden hoitotuloksista ei ole varmuutta. Miksi? Voisiko olla, että potilas tarvitsee hoitotilanteessa aikaa ja juuri häneen kohdistuvaa huomiota? Olisiko lääkäreillä opittavaa potilaan empaattisessa kohtaamisessa?
 • Mikko Penttilä syö vitamiineja

  Mikon suuri vitamiinitesti

  12.01.20155Akuutti
  Omalääkäriosiossa käynnistyy suuri vitamiinitesti.Toimittaja Mikko Penttilä on popsinut syksyn ajan monipuolisesti eri vitamiineja ja nyt hänen verestään mitataan vitamiinitasot. Millaiset ovat Mikon lähtöarvot? Verikokeen jälkeen Mikko lopettaa kaikkien vitamiinilisien syönnin pimeimmän talven ajaksi ja verikoe uusitaan kevään kynnyksellä.
 • Riina Sarkanen katselee taustalla, kun toinen tutkija katselee mikroskoopilla näytettä.

  Ihmissolut korvaavat eläinkokeet?

  12.01.2015Akuutti
  Lääkkeitä ja kemikaaleja testataan paljon eläimillä. Eläinkokeille kehitetään kuitenkin koko ajan vaihtoehtoja. Tampereen yliopiston Ficam-keskuksen vanhempi tutkija Riina Sarkanen on yksi eläimettömien tutkimusmenetelmien kehittäjistä.
 • Kati Jylhä

  Kati Jylhä – kilojen alla rikkinäinen ihminen

  12.01.201523Akuutti
  Ruma, lihava ja tyhmä – nämä kolme sanaa ovat seuranneet Kati Jylhää lapsuudesta lähtien. Vieläkin nuo sanat kummittelevat Katin mielessä. Totta niistä ei ole yksikään. Ylimääräiset kilot ovat karisseet, ruma ja tyhmä nainen ei ole koskaan ollutkaan. Mutta niin hänelle uskoteltiin. Nyt Kati on pudottanut painoaan 117 kilosta 52 kiloon, mutta matka ei ole vielä ohi.
 • koivunlehtiä tuulessa

  Koivuallergiaa siedätetään nyt suun kautta

  12.01.20151Akuutti
  Koivuallergiasta kärsii yli puoli miljoonaa suomalaista. Arvioiden mukaan joka viidennellä oireet ovat todella hankalia. Nyt tälle runsaasti oirehtivalle joukolle on luvassa hyviä uutisia: uusi vuosi tuo mukanaan uudenlaisen koivuallergian siedätyshoidon. Perinteisten pistosten sijaan koivun allergeeneille siedätetään kielen alle tiputeltavan liuoksen avulla.
 • Kädet selän päällä.

  Akuutissa maanantaina: Vaihtoehtohoitojen salaisuus?

  09.01.2015Akuutti
  Akuutin uusi vuosi alkaa uudella ohjelmapaikalla. Tammikuusta alkaen ajankohtaista asiaa terveydestä on luvassa maanantaisin klo 18:30. Vuoden ensimmäisessä lähetyksessä perehdytään vaihtoehtohoitoihin. Miksi ihmiset käyvät mitä erilaisimmissa hoidoissa, vaikka niiden hoitotuloksista ei ole varmuutta?

Lisää sarjasta Akuutti

Kuuluu sarjaan