Hyppää pääsisältöön

Akuutti - 15.10.2014

 • Risto Laitila ja Mikko Penttilä pitävät käsien anatomisia malleja.

  Risto Laitila vastaa

  15.10.2014Akuutti
  Mistä yhtäkkinen ohimokipu johtuu? Millaisin konstein refluksivaivaa voisi helpottaa? Mikä aiheuttaa peukalojänteen kovan, rasituksessa pahenevan kivun? Omalääkäri Risto Laitila vastaa katsojien kysymyksiin.
 • Suolaa astioissa

  Suolalaatuja vertailemassa

  15.10.20148Akuutti
  Suomalaiset nauttivat suolaa jopa 10 grammaa päivässä, kun ravitsemussuositukset neuvovat käyttämään sitä vain 5 grammaa vuorokaudessa. Suolan käytön tavoitteisiin päästään vähentämällä elintarvikkeiden sisältämän ja ruuan valmistuksessa sekä ulkona että kotona käytetyn suolan määrää lähes puoleen.
 • Kourassa pillereitä.

  Masentavatko masennuslääkkeet?

  15.10.20142Akuutti
  Psyykenlääkkeillä on tärkeä rooli vakavissa masennuksissa, mutta lievemmissä tapauksissa lääkitään ihmisiä, jotka ovat lähtökohtaisesti melko terveitä. Amerikkalainen tiedetoimittaja Robert Whitaker on tutkinut aihetta paljon ja nostanut kirjassaan esiin psyykenlääkkeiden ongelmat. Whitakerilla on myös tarjota ongelmaan ratkaisu, joka löytyy yllättävän läheltä.
 • Eteisvärinäleikkaus

  Eteisvärinän leikkaushoito kehittyy

  15.10.20141Akuutti
  Pitkäkestoinen sydämen rytmihäiriö, eteisvärinä, on yhä yleisempi vaiva. Iän ohella eteisvärinälle altistavat kohonnut verenpaine, sydänsairaudet, diabetes ja liikapaino. Eteisvärinä on aina terveysriski, mutta yhä tehokkaampaa hoitoakin on tarjolla.
 • Marja Korhonen hymyilee.

  Neliraajahalvaantunut Marja Korhonen: Elämä on tässä ja nyt

  15.10.20141Akuutti
  Marja Korhosen elämä muuttui 42-vuotiaana. Aivorunkotukoksen ja hoitovirheen seurauksena oli niin sanottu locked-in-syndrooma, joka tarkoittaa kehoonsa suljettua. Marja ei kuitenkaan koe millään tapaa olevansa kehonsa vanki. Pikemminkin päinvastoin. Kommunikointi sujuu avustajien välityksellä silmänliikkeitä ja läpinäkyvää kirjainlevyä hyödyntäen. Konserteissa käyvä ja kuntosalilla treenaava nainen julkaisee pian myös kirjan, jonka hän on kirjoittanut otsahiiren avulla.
 • Kourassa pillereitä.

  Akuutissa keskiviikkona: Kroonisesti masentunut kansa?

  13.10.2014Akuutti
  Masennus oli aiemmin eräänlainen episodisairaus. Siihen sairastuttiin ja siitä parannuttiin. Nyt masennuksesta on tulossa krooninen sairaus, johon jo seitsemän prosenttia suomalaisista käyttää lääkitystä.

Lisää sarjasta Akuutti

Kuuluu sarjaan