Hyppää pääsisältöön

Akuutti - 17.9.2014

Ohjelma Areenassa

 • Sari Eskola lähikuvassa

  Viinaan hukutetut vuodet – Sari Eskola ryyppäsi päivittäin lähes kymmenen vuotta

  17.09.20149Akuutti
  ”Ei se ollut elämää. Se oli sellaista päivästä toiseen selviämistä. Ei siinä varmaan enää kovin kauaa olisi mennyt, että olisin juonut itseni hengiltä. Tai sitten olisin vetänyt itseni kaulakiikkuun.”
 • Piirroskuva alkoholismiin liittyen.

  Alkoholi – sosiaalisuuden voiteluaine

  17.09.2014Akuutti
  Alkoholi on ajankohtainen asia – aina. Tuskin mikään muu nautintoaine on kirvoittanut niin runsaaseen puheeseen kuin viina. Alkoholinkäytön historia on Suomessa monituhatvuotinen; se alkaa jo esihistorian hämäristä ja jatkuu vaiherikkaan ja jyrkkiä muutoksia sisältäneen 1900-luvun läpi nykyiseen Euro-Suomeen.
 • Tyhjä viinilasi

  Lasinen lapsuus

  17.09.20143Akuutti
  Alkoholismin vaikutukset eivät rajoitu koskemaan vain viinaongelmaista itseään. Perheissä, joissa vanhemmat juovat, lapset joutuvat kantamaan raskasta taakkaa. Tanja on yksi tuhansista suomalaisista, jonka lapsuuteen viina loi synkät varjonsa.
 • Viinipullo ja tyhjä viinilasi kaatuneena

  Alkoholi - 10 kysymystä juomisesta

  17.09.201416Akuutti
  Juomisen tarinoita on yhtä paljon kuin ihmisiäkin. Yhteistä tarinoille on se, että alkoholilla haetaan aluksi hyvänolon tunnetta. Lopulta juominen on ainoastaan normaalitilaksi muuttuneen humalan ylläpitämistä. Milloin tavallinen alkoholin käyttö muuttuu ongelmaksi? Päihdepsykiatri Pekka Laine vastaa kymmeneen juomista käsittelevään kysymykseen.
 • Viinipullo ja tyhjä viinilasi kaatuneena

  Viina vie suomalaisia - erikoislähetys alkoholista

  15.09.20148Akuutti
  Viina maistuu suomalaisille. Jokainen yli 15-vuotias suomalainen juo keskimäärin 11,6 litraa sataprosenttista alkoholia vuoden aikana. Oluena, siiderinä, viininä ja viinana. Alkosta ostettuna tai Virosta kannettuna. Mutta missä menee suurkuluttajan ja alkoholistin raja? Miten onnistuu raitis elämä kymmenen vuoden ankaran ryyppäämisen jälkeen?

Lisää sarjasta Akuutti

Kuuluu sarjaan