Hyppää pääsisältöön

Akuutti - 19.11.2014

 • Vanhus kävelee matolla

  Lääkkeet kaatavat vanhuksia?

  19.11.20141Akuutti
  Monella iäkkäällä lääkkeitä on paljon, vaikka heillä riskit lääkkeiden haittavaikutuksiin ovat suurimmat. Salon terveyskeskussairaalassa on huomattu, että useat lääkkeet voivat lisätä kaatumisriskiä, ja siksi siellä arvioidaan nykyään kaikkien 75-vuotiaiden ja vanhempien kaatumispotilaiden lääkitykset.
 • Maitoa kaadetaan lasiin.

  Maidon terveysvaikutukset suurennuslasin alla

  19.11.201413Akuutti
  Maito on terveellistä ja se vahvistaa luita. Näin olemme oppineet. Tuore tutkimus kertoo kuitenkin jotain aivan muuta, sillä kolme lasia tai enemmän maitoa juoneilla oli suurempi riski kuolleisuuteen sekä luunmurtumiin.
 • Omalääkäri Risto Laitila

  Omalääkäri vastaa

  19.11.2014Akuutti
  Pitääkö ajokortin uusimista varten käydä verikokeissa? Mitä ovat näppylät hiustyvessä? Onko tinnitukseen uusia hoitomenetelmiä? Omalääkäri Risto Laitila vastaa katsojakysymyksiin.
 • Kaisa Seppälä haastattelukuvassa.

  Siedätyshoitoa kananmuna-allergiaan

  19.11.20142Akuutti
  Siedätyshoidot ovat allergioiden tulevaisuuden hoitoja. Erityisesti Suomi on kunnostautunut siedätyshoitojen edelläkävijäksi. Suomi on Pohjoismaista ainoa, jossa siedätetään lapsia sekä maidolle että kananmunalle. Siedätyshoidon ansiosta 11-vuotias Kaisa Seppälä voi nyt syödä pieniä määriä kananmunaa.
 • Raija Lehtinen haistelee saippuaa

  Hajuton maailma – kun hajuaisti puuttuu

  19.11.201436Akuutti
  Miltä ruusu tuoksuu? Entä miltä pilaantunut haisee? Kun hajuaisti on vajavainen tai puuttuu kokonaan, monenlaiset asiat jäävät epäselviksi. Jopa joka viides aikuinen kärsii heikentyneestä hajuaistista, mutta joiltakin hajuaisti puuttuu kokonaan. Raija Lehtinen on lapsuudesta lähtien opetellut luovimaan hajuttomassa maailmassa.
 • Vanhus kävelee matolla

  Akuutissa keskiviikkona: Vanhus kaatuu – onko lääkityksellä osuutta?

  18.11.20141Akuutti
  Monella iäkkäällä lääkkeitä on paljon, vaikka heillä riskit lääkkeiden haittavaikutuksiin ovat suurimmat. Salon terveyskeskussairaalassa on huomattu, että useat lääkkeet voivat lisätä kaatumisriskiä. Iäkkään kaatumisriski on suuri monestakin syystä, muun muassa tasapainon sekä verenkierron ja lihasten heikentymisen vuoksi.

Lisää sarjasta Akuutti

Kuuluu sarjaan