Hyppää pääsisältöön

Akuutti - 19.1.2015 - Jakso 2

Ohjelma Areenassa

Tätä jaksoa ei valitettavaksi ole saatavilla toistettavaksi. Alla on kuitenkin sarjan viimeisin jakso.
 • Raili Harakka ulkoilemassa.

  Kuulohermokasvain muutti elämänrytmin toiseksi

  19.01.2015Akuutti
  Espoolaisen Raili Harakan ongelmat alkoivat kuulon huononemisella. Syyksi paljastui kuulohermokasvain, acousticus neurinoma. Nyt kasvain on leikattu, mutta elämä on muuttunut. Parhaat voimakeinot selviytymiseen ovat olleet huumori, vertaistuki ja perhe.
 • Mauri Mäkelä kuntosalilla.

  Olkapää kuntoon ilman leikkausta?

  19.01.2015Akuutti
  Tampereen yliopistollisessa sairaalassa on meneillään merkittävä tutkimus, jossa selvitetään kannattaako ikääntyneiden olkaluun yläosan murtumaa leikata vai hoitaa kuntouttamalla. Tulokset eivät ole vielä valmiita, mutta jo nyt näyttää siltä, että kuntoutus on tärkein hoitomuoto.
 • Wii-pelikonsolilla pelataan viihdepeliä

  Kuntouttaako viihdepeli aivovammapotilasta?

  19.01.20151Akuutti
  Liiallisen viihdepelaamisen vaarat tunnetaan, mutta voiko koukuttava pelaaminen olla aivoille hyödyksi? Turun yliopiston tieteidenvälinen tutkimushanke Play for Reward selvittää, olisiko markkinoilla olevista viihdepeleistä apua aivovammapotilaan kuntoutuksessa.
 • Akuutin omalääkäri Risto Laitila ja toimittaja Mikko Penttilä.

  Omalääkäri vastaa

  19.01.20151Akuutti
  Voiko kalsium tukkeuttaa verisuonien seinämiä? Mistä issiasvaivat johtuvat? Miten turvata jodin saanti, jos suolan käyttöä pitää välttää? Näihin kysymyksiin vastauksia etsivät omalääkäri Risto Laitila ja toimittaja Mikko Penttilä.
 • Wii-pelikonsolilla pelataan viihdepeliä

  Akuutissa maanantaina: Pelaamisesta apu aivovammapotilaille?

  16.01.20151Akuutti
  Liiallinen pelaaminen voi olla haitallista, mutta aivovamma- ja mielenterveyskuntoutuksessa viihdepeleistä odotetaan uusia apuvälineitä kuntoutukseen. Turun yliopistossa on käynnissä monitieteellinen tutkimushanke, jossa selvitetään, miten viihdepelejä voitaisiin hyödyntää hoitomuotona. Aikaisempien tutkimusten perusteella tiedetään, että koukuttavalla pelikokemuksella voi olla positiivisia vaikutuksia aivoissa. Nyt tavoitteena on kehittää tietyntyyppisten vammojen kuntoutukseen soveltuva peli, joka miellyttää pelaajia ja kannustaa jatkamaan.
 • Kristoffer Ignatius

  Kiusaaminen satuttaa syvältä

  07.01.2015Akuutti
  Miksi juuri minä? Tätä koulukiusattu Kristoffer Ignatius joutui miettimään alaluokista lähtien. Kiusaaminen satutti niin fyysisesti kuin henkisestikin. Herkän pojan kouluvuodet olivat päivittäistä taistelua oikeudesta olla oma itsensä.

Lisää sarjasta Akuutti

Kuuluu sarjaan