Hyppää pääsisältöön

Akuutti - 20.4.2015

Ohjelma Areenassa

Tätä jaksoa ei valitettavaksi ole saatavilla toistettavaksi. Alla on kuitenkin sarjan viimeisin jakso.
 • Risto Laitila ja Mikko Penttilä pitelevät lonkan tekoniveltä käsissään.

  Omalääkäri vastaa

  20.04.20151Akuutti
  Kestävätkö lonkkaproteesit kuntosaliharjoittelua? Aiheuttaako liiallinen kalkin syöminen osteoporoosia? Omalääkäri Risto Laitila vastaa jälleen katsojien lähettämiin kysymyksiin toimittaja Mikko Penttilän avustamana.
 • Apteekin lääkelaatikosta otetaan lääkepurkki.

  Lääkekannabis edelleen marginaalinen lääke

  20.04.201525Akuutti
  Lääkekannabisvalmisteiden käyttömäärät Suomessa ovat kasvaneet. Kun erityislupapäätöksiä vuonna 2011 myönnettiin 57, viime vuonna luku oli 223. Suomessa on yksi myyntiluvallinen lääkekannabisvalmiste, joka on tarkoitettu MS-taudin spastisuuden hoitoon.
 • Vettä lasiin

  Akuutissa maanantaina: Elintapamuutokseen riittää yksi asia

  17.04.2015Akuutti
  Elintapamuutos ei maksa mitään, mutta vaatii sitoutumista. Halu huolehtia omasta terveydestä ja hyvinvoinnista on perusta, jonka pohjalta elintapojen muuttaminen voi onnistua. Tämä selvisi tuoreessa väitöstutkimuksessa, jossa oli mukana 40-vuotiaita suomalaisia, joilla oli selkeä riski sairastua tyypillisiin kansantauteihimme, kakkostyypin diabetekseen ja sydän- ja verisuonitauteihin.
 • Vettä lasiin

  Näin toteutat pysyvän elintapamuutoksen!

  17.04.2015Akuutti
  Keräsimme yksinkertaiset vinkit, joilla voit saavuttaa itsellesi hyvinvointia – pysyvästi! Muutos ei maksa mitään, mutta vaatii sinulta sitoutumista. Parhaiten onnistut, kun keskityt vain yhteen asiaan kerrallaan!
 • hedelmiä

  Pysyvä elintapamuutos perustuu yhteen asiaan!

  17.04.2015Akuutti
  Miksi pikadieetti ei onnistu? Mistä johtuu repsahdus? Elintapamuutos voi tuntua vaikealta, mutta loppujen lopuksi se perustuu vain yhteen asiaan. Nämä ohjeet saat ilmaiseksi ja niiden takana on tuore terveystieteiden väitös.
 • Miisa Liuha isänsä Simo Liuhan sylissä.

  Munuainen isältä tyttärelle

  16.04.2015Akuutti
  Kun vantaalaiset Heli ja Simo Liuha odottivat esikoistaan, he eivät tienneet kantavansa molemmat perimässään munuaissairautta aiheuttavaa geenivirhettä. Nyt nelivuotiaalla Miisa-tyttärellä valkuaisainevirtsaisuutta aiheuttava nefroosi todettiin pian syntymän jälkeen. Miisa oli onnekas, hän sai uuden munuaisen omalta Simo-isältään.
 • Pehmolelut sohvalla

  Avioero lapsen silmin

  15.04.2015Akuutti
  Avioerojen yleistyessä myös perheet muuttuvat. Ydinperheiden rinnalle muodostuu uusia perhekokoonpanoja, jotka vaativat osapuolilta sopeutumista. Lapset kaipaavat erotilanteessa konkreettisia vastauksia kysymyksiinsä. Aikuiset puolestaan tarvitsevat neuvoja, miten vastata näihin kysymyksiin.

Lisää sarjasta Akuutti

Kuuluu sarjaan