Hyppää pääsisältöön

Akuutti - 2.11.2015

Ohjelma Areenassa

 • Edina Bilajac työskentelee muistihoitajana

  Pakolaisesta muistihoitajaksi

  02.11.2015Akuutti
  Bosniasta kotoisin olevan Edina Bilajacin (39) nuoruuden huolettomat vuodet loppuivat kuin seinään Balkanin alueen sotien kärjistyttyä 1990-luvun alussa. 16-vuotiaan Edinan sukulaisia tapettiin, lähiperhe joutui keskitysleirille. Suomeen monen mutkan kautta päätynyt Edina Bilajac tietää mitä maahamme nyt sotapakolaisina saapuvilla on takanaan.
 • Jarkko Viita vauva sylissä

  ”Isyys muuttaa ihan kaiken”

  02.11.2015Akuutti
  Oululaisella Jarkko Viidalla on kokemusta isyydestä neljän vuoden ja neljän lapsen verran. Hulinaa siis riittää ja isällä tekemistä. Arki tuntuu välillä sumuiselta päivästä toiseen selviämiseltä, kun kaksi- ja neljävuotiaiden lasten lisäksi perheessä on myös seitsemän kuukauden ikäiset kaksostytöt.
 • toimittaja mikko penttilä ja akuutin omalääkäri risto laitila,

  Vaimeneeko tinnitus koputtamalla – Akuutin omalääkäri esittelee erikoisen hoitokeinon?

  02.11.201512Akuutti
  Miten käsien vapinan saa kuriin? Entä kuinka kauan vie nilkan nivelsiteiden paraneminen lapsella? Akuutin omalääkäri Risto Laitila vastaa katsojien lähettämiin kysymyksiin. Luvassa myös katsojan lähettämä vinkki korvien soimiseen.
 • laserhoito

  Laservalo herättää syöpälääkkeen

  02.11.2015Akuutti
  Laservalolla tehtävän hoidon idea on saada syöpäkasvaimeen lääke, joka aktivoidaan valolla. Näin suonen sisäisesti annetun lääkkeen teho saadaan keskitettyä syöpäkudokseen, eikä se vaikuta haitallisesti terveeseen kudokseen. Professori ja urologi Teuvo Tammela on käyttänyt fotodynaamista hoitoa eturauhassyövän hoitoon Tampereen yliopistollisessa sairaalassa.
 • aivoinfarktipotilaat ja musiikkikuntoutus,

  Aivoinfarktipotilaille apua musiikista?

  02.11.2015Akuutti
  Aivoinfarktipotilaiden joukko kasvaa jatkuvasti, mutta kuntoutus perinteisin tavoin käynnistyy usein vasta viiveellä. Lisäksi kuntoutus vaatii paljon resursseja ja ammattihenkilöiden työtä. Voisiko musiikin kuuntelu auttaa potilasta kuntoutumaan aivoinfarktin jälkeen?
 • Musiikki ja aivot

  Akuutissa maanantaina: Musiikki kuntouttaa aivoja?

  30.10.2015Akuutti
  Musiikkia on käytetty terapian välineenä vuosituhansien ajan. Vasta 2000-luvulla on saatu vakuuttava tieteellinen näyttö sen vaikuttavuudesta neurologisten potilaiden hoidossa ja kuntoutuksessa.

Lisää sarjasta Akuutti

Kuuluu sarjaan