Hyppää pääsisältöön

Akuutti - 21.3.2016

Ohjelma Areenassa

 • Ruiskuun otetaan lääkettä.

  Syövän virushoidot lupaavia

  21.03.20161Akuutti
  Syöpä on ovela vastustaja ja taistelussa sitä vastaan tarvitaan monenlaisia aseita. Onkolyyttinen immunoterapia on yksi uusista ja tehokkaista taistelukeinoista. Siinä elimistön oma puolustusjärjestelmä aktivoidaan taistelemaan syöpää vastaan.
 • neljä ihmishahmoa

  Miten syöpä vaikuttaa elämään? – Syöpäpotilaat ja heidän läheisensä kertovat

  21.03.20161Akuutti
  Joka kolmas suomalainen sairastuu jossakin elämänsä vaiheessa syöpään. Vuosittain syöpään sairastuu jo noin 30 000 ihmistä. Syöpädiagnoosin saaminen on usein shokki ja pelottava tieto, mutta nykyään kuitenkin lähes kaksi kolmesta syöpään sairastuneesta paranee. Syöpä vaikuttaa suuresti potilaan elämään, mutta myös hänen lähipiiriinsä. Miten syöpään sairastunut elämästään ajattelee? Kuinka lapsen syöpä vaikuttaa perheen elämään? Millaiset jäljet syöpä jälkeensä jättää? Akuutin katsojat kertovat avoimesti ja rehellisesti kokemuksiaan ja ajatuksiaan syövästä.
 • tiina with katselee ikkunasta

  Syöpä saa perheenäidin elämästä vain sivuroolin: ”Arki on ihan huippua – maanantai ja makkarakeitto”

  21.03.2016Akuutti
  Tiina Withillä on kolme ihanaa lasta ja ihana mies sekä innostava työ opettajana. Ei syöpää perhe- tai ystäväpiirissä, eikä ajatustakaan moisesta taudista. Kunnes käänteinen lottovoitto tipahtaa naisen syliin. Kaksin kappalein.
 • nainen seisoo valkoista taustaa vasten, epätarkka kuva

  "Radikaalileikkauksen jälkeen alkoivat ennenaikaiset vaihdevuosioireet" – Naisten tarinoita gynekologisista syövistä

  21.03.2016Akuutti
  Suomessa todetaan naisilla vuosittain noin 13 000 uutta syöpätapausta, joista gynekologisia syöpiä on noin 1 500. Gynekologisia syöpiä ovat esimerkiksi kohdunkaulan ja kohdunrungon syövät, munasarjasyöpä, ulkosynnyttimien syövät sekä istukkasyöpä. Millaisia kokemuksia naisilla on gynekologisten syöpien sairastamisesta sekä hoidoista ja miten syöpä on vaikuttanut heidän elämäänsä?
 • kädet lähikuvassa

  "Luomi poistettiin ja yllätyksenä lääkärillekin löydettiin melanooma"

  21.03.2016Akuutti
  Ihosyövät ovat yleisiä. Ihosyöpä syntyy, kun ihokudoksen terveet ja hyvänlaatuiset solut alkavat muuttua pahanlaatuisiksi. Tyvisolusyöpä eli basaliooma on yleisin ihosyöpä, ja siihen sairastuu vuosittain noin 8 500 suomalaista. Toiseksi yleisimpiä ihosyöpiä ovat okasolusyövät, joita löydetään Suomessa vuosittain noin 1 500. Melanooma on kolmanneksi yleisin ihosyöpä. Siihen sairastuu joka vuosi yli 1 400 suomalaista. Akuutin katsojat kertovat, miten heidän ihosyöpänsä löytyi ja miten sitä hoidettiin.
 • Nainen, jolta on poistettu toinen rinta

  "Olihan se isku vasten kasvoja" – Naiset kertovat, miten rintasyöpä vaikuttaa elämään

  21.03.2016Akuutti
  Rintasyöpä on Suomessa naisten yleisin syöpä, johon sairastuu vuosittain noin 4 800 naista. Lähes joka kahdeksas suomalaisnainen sairastuu jossain vaiheessa elämäänsä rintasyöpään. Miltä syöpädiagnoosin kuuleminen tuntuu? Miten rintasyöpä vaikuttaa elämään, naiseuteen ja elämänasenteeseen? Akuutin katsojat kertovat, millaista on elämä rintasyövän kanssa.
 • Naishahmo valkoista taustaa vasten

  Syöpä pelottaa myös läheistä – ”Pelko ei väisty, mutta sen kanssa on oppinut elämään”

  21.03.20161Akuutti
  Vuosittain noin 30 000 suomalaista sairastuu syöpään. Joka kolmas sairastuu syöpään elämänsä jossain vaiheessa. Syöpä ei kosketa ainoastaan sairastunutta itseään vaan myös hänen läheisiään. Miten rinnalla kulkeminen sujuu, kun mielen valtaa pelko läheisen puolesta? Onko suhtautuminen elämään muuttunut? Sairastuneen läheiset kertovat.
 • Duodecimin pääsihteeri Matti Rautalahti

  Lääkäriseura Duodecimin pääsihteeri Matti Rautalahti: Suomalaisen syöpätutkimuksen tulevaisuus vaarassa

  21.03.2016Akuutti
  Täsmälääkkeitä, immunoterapiaa, virushoitoja sekä entistä tehokkaampaa säde- ja leikkaushoitoa. Syöpätautien tutkimus laukkaa kovaa vauhtia eteenpäin – on laukannut jo vuosikymmeniä – ja yhä useampi sairastunut myös paranee.
 • Rintasyöpäpotilas ja syöpä-teksti.

  Akuutissa maanantaina: Erikoislähetys syövästä

  18.03.2016Akuutti
  Yhä useampi suomalainen sairastuu syöpään, mutta yhä useampi siitä myös selviytyy. Millainen rooli geeneillä tai ympäristöllä on syövän synnyssä? Milloin syöpä on vain "huonoa tuuria"? Syöpädiagnoosi mullistaa potilaan elämän täydellisesti. Alkaa taistelu, jolle toivotaan onnellista loppua.

Lisää sarjasta Akuutti

Kuuluu sarjaan