Hyppää pääsisältöön

Akuutti - 2.2.2015

Ohjelma Areenassa

 • Kuumaa tulitikkua työnnetään ikeniin.

  Hampaat – hoidettiin niitä ennenkin

  02.02.2015Akuutti
  Hammashoidon menetelmissä on taivallettu pitkä polku aina kuparipannun kyljestä otetusta vaskenhomeesta tämän päivän innovatiivisiin biomateriaaleihin. Ihmiskunta on aina kärsinyt hammasvaivoista ja hammastauteja on aina myös hoidettu. Tosin nykymittapuulla arvioiden joskus kovin leväperäisesti ja rajuinkin menetelmin.
 • Jukka Lietzen haastattelukuvassa.

  Hammastulehdus aiheutti sairauskierteen

  02.02.2015Akuutti
  Salon Kiskossa asuvan Jukka Lietzenin kuumeilu ja kuiva yskä jatkuivat kuukausia. Lopulta diagnoosiksi saatiin aorttaläpän tulehdus. Alkuperäinen syy kuukausien sairaalahoitoon ja lopulta sydänleikkaukseen löytyi kuitenkin yllättäen tulehtuneesta hampaasta.
 • suu- ja leukakirurgian erikoislääkäri, professori Kyösti Oikarinen

  Mikä hammaslääkärissä haisee?

  02.02.20152Akuutti
  Suu- ja leukakirurgian erikoishammaslääkäri Kyösti Oikarinen valottaa, miten voivat suomalaiset suut. Samalla hän paljastaa, pitäisikö hampaat pestä ennen vai jälkeen aamupalan. Entä kuinka taltutetaan pahanhajuinen hengitys, ja mikä hammaslääkärissä haisee?
 • Hammaslääkärissä

  Päässä mätii, mutta hoitoon et pääse

  02.02.20155Akuutti
  Kuumeilua, yskää ja ankaraa väsymystä. Verinäytteitä otetaan, tutkimuksia tehdään ja antibioottikuureja määrätään. Salolainen maanviljelijä Jukka Lietzen yrittää hoitojaksojen välissä tehdä töitä ja pysytellä hengissä. Vasta, kun kunto romahtaa ja seuraa aivoinfarkti, alkaa syy miehen oireiluun selvitä.

Lisää sarjasta Akuutti

Kuuluu sarjaan